• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Subić srušio šampiona

Autor mondo.ba

Golom Aleksandra Subića u 46. minutu, fudbaleri Borca savladali su aktuelnog šampiona Zrinjski iz Mostara 1:0 u posljednjem meču osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 Subić srušio šampiona Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Aktuelni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara, imao je više od igre, ali je Gradski stadion u Banjaluci napustio poražen.

U posljednjem meču 8. kola Premijer lige BiH, Borac je golom Aleksandra Subića savladao Mostarce minimalnim rezultatom 1:0.

Iako su "plemići" tokom susreta imali čak 17 šuteva, pogodili i prečku, izveli šest udaraca iz ugla, a Borac niti jedan, bodovi su ostali u Banjaluci, na radost igrača i navijača u crveno-plavom, koji su znali da proslave 46. minut, kada je Subić sjajno šutirao iskosa sa lijeve strane i matirao nemoćnog, reprezentativnog čuvara mreže gostiju, Ratka Dujkovića.

BORAC - ZRINJSKI 1:0 (0:0)

BORAC: Avdukić, Žižović (od 88' Predragović), Subić, Jevtić, Stokić, Grujić (od 83' Savić), Pilipović, Bečelić, Ilić (od 77' Dujaković), Kostić, Žeravica. Trener: Vinko Marinović.


ZRINJSKI: Dujković, Radulović, Stojkić, Simeunović, Šćepanović (od 69' Kordić), Đurić (od 69' Stojanović), Katanec, Graovac (od 87' Radeljić), Crnov, Blaić, Nikolić. Trener: Branko Karačić.

Početak sureta pripao je domaćim fudbalerima, koji su već u drugom minutu imali priliku za pogodak, ali je Vučina Šćepanović uspio da ispravi grešku golmana Ratka Dujkovića i stigne do lopte prije Mladena Žižovića.

U prvih 15 minuta Banjalučani su vršili presing, nakon čega je uslijedio period nešto mirnije igre, većinom na sredini terena.

U 23. minutu crveno-plavi su stigli do pogotka preko Petra Ilića. Ipak, isti je opravdano poništen, s obzirom da je Subić bio u ofsajd poziciji prilikom utrčavanja i dodavanja napadaču Borca.

Par trenutaka kasnije, Deni Simeunović iz povoljne prilike šutirao je preko gola, a poslije vodećeg gola Borca, u odličnoj prilici našao se Pero Stojkić, čiji udarac je uspio da odbrani Asmir Avdukić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic Pokušao je trener Mostaraca Branko Karačić izmjenama da razdrma svoj sastav, ali nije uspio. Domaći tim nakon vođstva orijentisao se na kontranapade, dok su fudbaleri Zrinjskog svim silama pokušavali da dođu do izjednačenja.

Najbliži poravnanju rezultata bili su u drugom minutu sudijske nadoknade vremena, kada je nakon šuta Simeunovića, lopta pogodila prečku, a "otpadak" Anto Radeljić nije uspio da pospremi u mrežu sa sveka par metara.

JEDAN REMI

Današnji meč Borca i Zrinjskog bio je 21. međusobni duel ova dva kluba. Zrinjski je nešto uspješniji sa 11 pobjeda, dok Banjalučani sada imaju devet. Zanimljivo, samo jedan meč okončan je bez pobjednika.

Zrinjski je u Banjaluci primio tek treći ovosezonski pogodak i zabilježio drugi poraz. Najviše se tom neuspjehu obradovao Željezničar, koji je sada drugoplasirani tim prvenstva sa 17 bodova, tri manje od lidera Širokog Brijega.

Borac se nakon lošeg starta nalazi u seriji dobrih rezultata. Trijumf protiv prošlogodišnjeg šampiona bio je četvrti u sezoni, pa se tim Vinka Marinovića sada probio na 7. mjesto premijerligaške tabele.

TABELA: Široki Brijeg 20, Željezničar 17, Zrinjski 16, Olimpik 14, Sarajevo (-1) 13, Velež 13, Borac 13, Slavija 12,  Sloboda 9, Travnik 9, Drina (-1) 8, Čelik 7, Mladost 5, Vitez 5, Radnik 5, Zvijezda Gradačac 4.

Izvor: MONDO/Predrag Vujić TOK UTAKMICE:

- Kraj utakmice -

92 - Kakva prilika za Zrinjski! Simeunović je šutirao, Srđan Bečelić skrenuo je loptu, koja je pogodila prečku, odbila se do Radeljića, pogodila ga u glavu i otišla preko gola.

88 - Posljednje izmjene u oba tima. Kod Zrinjskog, umjesto Danijela Graovca na terenu je Anto Radeljić. U redovima Borca, mladi reprezentativac BiH Fedor Predragović zamijenio je iskusnog Žižovića.

83 - Kapiten Borca Vladan Grujić napušta teren. U igri je sada Stefan Savić.

77 - Prva izmjena i u redovima crveno-plavih. Siniša Dujaković zamijenio je Petra Ilića.

76 - Lijepa akcija Mostaraca. Kordić je proigrao Ivana Crnova, koji sa nešto više od 20 metara loše šutira i lopta završava pored gola.

69 - Trener Mostaraca Branko Karačić odlučio se za potpunu ofanzivu. Iz igre su izašli igrači sredine terena, Vučina Šćepanović i Velibor Đurić, a umjesto njih na terenu su sada dva napadača, Krešimir Kordić i Danijel Stojanović.

63 - Zrinjski jalovim napadima pokušava da dođe do izjednačenja. Međutim, odbrana Borca za sada je sigurna i bez mnogo napora otklanja svaku opasnost po gol Avdukića.

48 - Velika prilika za Zrinjski. Velibor Đurić uposlio je Peru Stojkića, koji je pokušao savladati Avdukića, ali golman Borca sjajnom intervencijom spašava svoj tim.

46 - GOOOL! Kakvo otvaranje drugog poluvremena za Borac! Lijevi bek Banjalučana Aleksandar Subić sjajno je šutirao iskosa sa lijeve strane i matirao nemoćnog Dujkovića za 1:0.

PRVO POLUVRIJEME:

40 - Kako se bliži finišu prvi dio igre, tempo polako opada. Borac je na početku bio bolji, ali sada Zrinjski preuzima inicijativu. Ipak, mreže i dalje miruju.

27 - Nova odlična prilika za "plemiće". Simeunović je pokušao glavom sa pet metara, ali je lopta bila previsoka i nije uspio na najbolji način da je zahati, pa je završila iznad prečke Asmira Avdukića.

23 - Petar Ilić postigao je pogodak za Borac, ali je on opravdano poništen, s obzirom da je asistent Aleksandar Subić prethodno bio u nedozvoljenoj poziciji.

22 - Stevo Nikolić nije se najbolje snašao nakon centaršuta Denija Simeunovića. Nekadašnji napadač Borca, a sada golgeter Zrinjskog, loše je šutirao glavom. Ostaje 0:0.

17 - Nakon furioznog starta, nekoliko minuta bez izglednijih prilika.

9 - Budi se i aktuelni šampion. Šćepanović je sa nekih 25 metara šutirao pored gola.

6 - Borac je definitivno bolje otvorio meč. Pokušao je sada Stokić petom da proigra Žižovića, ali je Dujković stigao na vrijeme da interveniše.

5 - Prva ozbiljnija prilika na utakmici, i to za domaći tim. Sjajno je po lijevoj strani prošao Aleksandar Subić, uposlio Jocu Stokića, koji iz izgledne prilike sa desetak metara šutira visoko preko gola.

2 - Velika greška novopečenog reprezentativca BiH, golmana Zrinjskog Ratka Dujkovića. Loše je pokušao da doda loptu svom saigraču, blizu je bio Mladen Žižović, ali je Vučina Šćepanović krajnjim naporom uspio da otkloni opasnost.

1 - Počeo je susret na Gradskom stadionu, gdje je okupilo oko 1.500 gledalaca. Pravdu na derbiju dijeliće Vladimir Bjelica iz Istočnog Sarajeva.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC