• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Velsa: BiH je "ranjena životinja"

Autor mondo.ba

Kormilar Velšana Kris Kolman upozorio je svoje fudbalere da će reprezentacija Bosne i Hercegovine učiniti sve kako bi poništila početni poraz od Kipra (1:2) na startu kvalifikacija za EURO 2016.

"Zmajevi" će poslije šokantnog neuspjeha u dvoboju sa Kipranima u Zenici, 10. oktobra biti gosti u Kardifu selekciji Velsa u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Zato je selektor Velsa, čiji je tim upisao tri boda protiv Andore na startu, upozorio da će izabranici Safeta Sušića biti dodatno opasniji sljedećeg petka.

"BiH će biti kao ‘ranjena životinja’ jer su očekivali da će savladati Kipar. Trebali su ih pobijediti, potpuno su dominirali, ali nisu uspjeli da postignu drugi gol. Kipar je imao samo dva kontranapada i to je bilo to. Oni će doći kod nas sa znanjem šta im treba da zabilježe trijumf", rekao je Velšanin lokalnim medijima.

Međutim, uz svo uvažavanje BiH nijednog trenutka nije unaprijed položio oružje iako će njegov tim biti oslabljen i neigranjem Arona Remzija iz Arsenala, ali i veziste Liverpula Džoa Alena.

"Ali, mi imamo priliku da ih držimo na distanci i završimo posao u dobrom smislu te riječi", dodao je velški selektor.

Dobra vijest za Kolmana je povratak u trenažni proces dvojca iz Svonsija Ešlija Vilijamsa i Nila Tejlora, koji će najvjerovatnije biti spremni za BiH, ali i tri dana kasnije za utakmicu sa Kiprom.

Meč Vels - BiH igra se 10. oktobra s početkom u 20.45 sati.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC