• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duško Bunić sam protiv "svojih" - ne ide!

Autor mondo.ba

U meču drugog kola ABA lige, košarkaši Igokee u Laktašima doživjeli i drugi poraz u sezoni. Podgorička Budućnost slavila 70:62, uprkos sjajnoj igri centra Aleksandrovčana Duška Bunića (20 poena, sedam skokova).

Košarkaši Igokee doživjeli su prvi domaći poraz od Budućnosti otkako se takmiče u ABA ligi.

Raspoloženi gosti iz Podgorice dvocifrenu prednost napravili su u prvoj četvrtini, vodili tokom cijelog susreta i sasvim zasluženo odnijeli bodove iz Laktaša.

IGOKEA - BUDUĆNOST 62:70 (8:18, 21:20, 18:16, 15:16)

IGOKEA: Jeremić 5, Šćekić, Jorović 2, Knežević 2, Milošević 3, Čakarević 9, Radukić, Drenovac 12, Bunić 20, Zlovarić, Džons 8, Dragović 1.

BUDUĆNOST: Kuk 6, Šehović 6, Dašić 6, Planinić 5, Subotić 19, Šehi 4, Vitkovac 5, Baćović, Popović 3, Rejnolds 12, Ćapin 2, Rikić 2.

Ni sjajna partija centra Duška Bunića nije pomogla Aleksandrovčanima da izbjegnu drugi uzastopni poraz. Nekadašnji košarkaš Budućnosti "svom" timu ubacio je 20 poena, a odličnu partiju ukrasio je sa sedam skokova.

Goste je do prvog ovosezonskog trijumfa predvodio Bojan Subotić, koji je ubacio 19 poena i imao četiri uhvaćene lopte, dok je Amerikanac Džejms Ričard Rejnolds dodao 12 poena.

Aleksandrovčani su veoma loše otvorili susret i već u prvoj četvrtini imali veliki zaostatak. Silno pojačana Budućnost krenula je furiozno i već u osmom minutu napravila dvocifrenu prednost (6:17), da bi na prvu pauzu Podgoričani otišli sa "plus 10" - 8:18.

Mnogo sadržajnija i efikasnija bila je druga četvrtina, koju je Igokea odigrala znatno bolje, ali nije uspjela da nadoknadi zaostatak iz prve dionice.

MIZERAN PROCENAT

Košarkaši Igokee u prvom meču u Zadru od 15 pokušaja pogodili su samo jednu trojku, a ništa bolji učinak nisu imali ni protiv Budućnosti. Svega dva ubačena šuta od 16 van linije 6.75 za mizeran procenat od nepunih 10 odsto u prva dva meča.

Timu Vlade Jovanovića kao da je bilo potrebno desetak minuta da se probudi. Početkom drugog dijela igre, "igosi" su napravili seriju 9:0, čime su "istopili" zaostatak Crnogoraca i došli na poen minusa.

Nakon serije poena domaćina, uzvratili su gosti. Džejms Ričard Rejnolds pogodio je sa linije penala, da bi Bojan Subotić trojkom ponovo donio osjetniju prednost gostima. Novim poenima Rejnolds i Subotić za tili čas sa 10 uzastopnih poena vratili su dvocifrenu prednost Budućnosti (17:28).

Odlični Duško Bunić imao je motiv više da se pokaže protiv svoje bivše ekipe. Držao je kakav-takav priključak Igokee i sa 11 poena bio ubjedljivo najefikasniji igrač u prvom poluvremenu. Ipak, nije imao raspoloženog saigrača, pa je Budućnost na poluvrijeme otišla s prednošću 38:29.

Bunić s jedne i Subotić s druge strane nastavili su i u drugom poluvremenu da rešetaju koš rivala, a Aleksandrovčani su na sve načine pokušavali da se približe gostima. U nekoliko navrata Igokea je stizala na četiri poena zaostatka, ali su košarkaši Budućnosti svaki put uspijevali da odbiju napade domaćih i održe vođstvo.

Sa osam uzastopnih poena u odlučujućem kvartalu, Podgoričani su stigli do najubjedljivije prednosti u 33. minutu (62:47), koju su uspješno zadržali do kraja sureta.

Tim Vlade Jovanovića nije imao odgovor u završnici susreta, pa je Igokea pretrpjela drugi uzastopni poraz na otvaranju nove sezone ABA lige.

Jovanović je svjestan je da je Budućnost kvalitetnija u ovom trenutku.

"Imali smo želju i energiju, ali budućnost je izuzetno kvalitetna ekipa, što govori i njihov roster, koji je sigurno najkvalitetniji u posljednjih 10 godina. Nedostajalo nam je koncentracije, ali i sreće u prelomnim trenucima, kada smo stizali na tri, četiri poena zaostatka. Ostaje nam da napornim radom pokušamo doći do željeznih rezultata", poručio je Jovanović po završetku meča.

Budućnost je nakon trijumfa u prvom kolu protiv novajlije Metalca (65:61), u Laktašima stigla i do drugog trijumfa. Trener Igor Jovović može biti izuzetno zadovoljan startom sezone.

"Čestitao bih mojim igračima, koji su kvalitetnom odbranom kontrolisali igru. Konstantno smo vršili pritisak na loptu, što nam se na kraju isplatilo. Pohvalio bih Darka Planinića koji je nastupio povrijeđen, što dovoljno govori o hemiji u ekipi, koja nam donosi dosta dobrog", istakao je Jovović.

"Ovo je veoma važna pobjeda za nas. Od samog početka krenuli smo kako treba, pametnom igrom održavali prednost i odgovorili na sve pritiske domaćina", rekao je nakon meča kapiten gostiju Suad Šehović.

Igokea u trećem kolu putuje u goste Solnoku, dok Budućnost dočekuje MZT.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC