• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan kad su "rođeni" tukli Borusiju Dortmund! VIDEO

Autor mondo.ba

Na današnji dan prije 27 godina, mostarski Velež je pobijedio Borusiju iz Dortmunda (2:1) u okviru drugog kola tadašnjeg Kupa UEFA.

Cijela bivša Jugoslavija posebno je simpatisala tu generaciju "rođenih" iz 1987. godine koju su predvodili Semir Tuce, Sead Kajtaz i Predrag Jurić.

Na "Vestfalenu", Nijemci su slavili 2:0, ali su jako strijepili pred revanš na stadionu "Pod Biijelim brijegom", posebno jer je pred dolazak "milionera", u Mostaru demolirana Crvena zvezda u tadašnjem prvenstvu Jugoslavije (5:0). Po dva gola Beograđanima postigli su Draženko Prskalo i Jurić, a jedan Tuce.

Dupke pun stadion dočekao je njemački tim i ređale su se šanse pred golom Borusije - Vladimir Gudelj je pogodio stativu, Tuce je promašio penal, ali je goste uspio da "otvori" tada mladi Meho Kodro, sadašnji trener Sarajeva i nekadašnja zvijezda Barselone.

Ipak, Frenk Mil je uspio da izjednači, što je značilo da Mostarcima trebaju još tri gola da izbace njemački tim iz Kupa UEFA. Jurić je do kraja samo uspio da donese pobjedu "rođenima", ali nedovoljnu za prolaz u dalje takmičenje.

Ipak mostarska publika je bila zadovoljna i aplauzima je nagradila tim koji su s klupe predvodili Duško Bajević i Enver Marić.

Velež - Borusija
Izvor: YouTube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC