• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rajevac kandidat FSRS za selektora ''zmajeva''

Autor mondo.ba

Fudbalski savez Republike Srpske za selektora Bosne i Hercegovine predložio je srbijanskog stručnjaka Milovana Rajevca, koji je dao načelan pristanak da bude kandidat za upražnjenu klupu nakon odlaska Safeta Sušića.

 Rajevac kandidat FSRS za selektora ''zmajeva'' Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Milovan Rajevac kandidat je Fudbalskog saveza Republike Srpske za upražnjenu klupu selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Nakon razlaza sa Safetom Sušićem, Fudbalski savez BiH krenuo je u potragu za njegovim nasljednikom, a FSRS predložio je iskusnog srbijanskog stručnjaka, koji je sa selekcijom Gane ostvario veliki rezultat na Mundijalu 2010. godine u Južnoj Africi, kada su "crne zvijezde" u četvrtfinalu poražene od Urugvaja nakon jedanaesteraca. Osim Gane, selektorsku dužnost kratko je obavljao i na klupi Katara.

Rajevac je, kako piše "Glas Srpske", prihvatio ponudu i ući će u uži krug kandidata. Čelnici FSRS u petak će obaviti razgovor sa tehničkim direktorom FSBiH Denijalom Pirićem.

"Razgovarali smo sa Rajevcem, koji nam je dao načelan pristanak da bude jedan od kandidata za selektora fudbalske reprezentacije BiH po prijedlogu FSRS. Njegova reputacija i fudbalsko iskustvo garant su da može da ispuni očekivanja i ostvari takmičarske ambicije. Sa novim selektorom vjerujem da se može ostvariti plasman na Evropsko prvenstvo i po našem mišljenju Rajevac je idealan kandidat da zamijeni Sušića", izjavio je predsjednik FSRS Mile Kovačević, koji je i član Izvršnog odbora FSBiH.

Prema nepotvrđenim informacijama, na adresu krovnog saveza bh. fudbala stiglo je 13 aplikacija za selektora, čime je potvrđeno veliko interesovanje za klupu "zmajeva".

Osim domaćih stručnjaka Faruka Hadžibegića, Mehmeda Baždarevića, Amara Osima, Blaža Sliškovića i Šenera Bajramovića, aplicirali su i treneri iz regiona Dragan Okuka, bivši selektor Hrvatske Igor Štimac, dok je Robert Prosinečki već otpao, s obzirom da je preuzeo selekciju Azerbejdžana.

Nije isključeno da Bosna i Hercegovina po prvi put dobije i stranog stručnjaka na klupi, s obzirom da su za upražnjeno selektorsko mjesto ponuđeni Enco Šifo, Đovani Trapatoni, Feliks Magat i Lotar Mateus.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC