• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo u Međugorju dočekuje derbi

Autori mondo.ba Autori Samir Cacan

Fudbaleri sarajevskog Željezničara danas su krenuli u Međugorje gdje će se do nedjelje pripremati za jedan od najzanimljivijih susreta 17. kola Premijer lige protiv Širokog Brijega.

Jedan od derbija 17. kola Premijer lige BiH biće odigran na stadionu "Pecara", gdje će Široki Brijeg ugostiti Željezničar.

Sarajevski "plavi" danas su otputovali u Međugorje, gdje će se pripremati za važan nedjeljni meč.

"Zahvaljujem se ljudima u klubu koji su nam izašli u susret i obezbijedili odlazak u Međugorje. Imat ćemo priliku da treniramo na normalnim terenima i da se možemo pripremiti za sva iskušenja koja nas očekuju u nedjelju", rekao je novinarima Milomir Odović, šef stručnog štaba tima s Grbavice.

Igrači Željezničara imaju rezultatskih problema protiv Širokog Brijega. Posebno se to odnosi na utakmice igrane na "Pecari" gdje je domaćin slavio u čak 14 susreta, dok je jedinu pobjedu sarajevski tim ostvario prije pet godina. Široki na "Pecari" protiv Želje u prosjeku postiže dva gola, dok su gosti u petnaest susreta 11 puta tresli mrežu domaćih.

Ipak, prema riječima ti statistički podaci ne bi trebali da puno utiču na igrače.

"Ja vjerujem da možemo i protiv te tradicije. Ovo su mladi momci bez kompleksa i najvažnije je da odigramo kvalitetno, a o rezultatu u ovom trenutku ne razmišljamo", rekao je Odović koji u ovom meču zbog kartona neće moći računati na Riada Bajića, najboljeg strijelca prvenstva.

"U prve četiri utakmice mi tri igramo s ekipama iz samog vrha. Ovo će biti test da vidimo gdje smo u odnosu na te vodeće ekipe. Bez obzira što nam Bajić sigurno faliti u utakmici mi imamo dovoljno dobru ekipu da uz dobar pristup kao protiv Olimpika možemo pružiti dobru partiju", kazao je Odović.

Protiv "vukova" s Otoke odličnu partiju s dva postignuta pogotka pružio je Zoran Kokot, ali Odović nije želio govoriti o formaciji i o igračima koji će istrčati na travnjak "Pecare".

Što se tiče protivnika, Odović ima samo riječi hvale, a kao najveću prijetnju izdvaja Wagnera.

"Dugo su zajedno i imaju jedan kvalitetan tim. Wagner ima vrlo često presudnu ulogu, ali da nemaju sve ostalo uređeno on ne bi bio ono što jeste u ovom trenutku", rekao je Odović i dodao da se vidjelo da ga je trener odmarao u Kupu protiv Mladosti što znači da najozbiljnije računaju na najboljeg strijelca tima.

Utakmica između Širokog Brijega i Željezničara igra se u nedjelju od 18 sati na stadionu "Pecara".

Izvor: MONDO/Ilustracija

PAROVI 17. KOLA PREMIJER LIGE BIH:

Srijeda, 14. mart
Olimpik - Vitez (15 časova)
Čelik - Sloboda (15)
Mladost - Velež (15)
Sarajevo - Borac (17)

Nedjelja, 15. mart
Zrinjski - Drina (15)
Slavija - Radnik (15)
Travnik - Zvijezda Gradačac (15)
Široki Brijeg - Željezničar (18)

TABELA: Široki Brijeg 37, Sarajevo 35, Zrinjski 34, Željezničar 33, Borac 30, Olimpik 28, Velež 23, Slavija 19, Drina 17, Vitez 17, Sloboda 15, Travnik 15, Čelik 14, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 10, Mladost 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC