• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Kup putokaz za prvenstvo

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Poslije slavlja na "Koševu" u prvom meču četvrtfinala Kupa BiH, fudbalere banjalučkog Borca u subotu od 17 časova na istom stadionu očekuje prvenstveni duel sa Sarajevom.

 BORAC: Kup putokaz za prvenstvo Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Borac je u Sarajevo u srijedu otišao kao autsajder, a vratio se uzdignuta čela.

U prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH, Banjalučani su slavili 2:1 na "Koševu" i još jednom potvrdili riječi sportskog direktora Sarajeva Abdulaha Ibrakovića da mogu iznenaditi sve rivale.

Ekipu sa Gradskog stadiona sada očekuje drugi od ukupno tri duela sa istim rivalom. Između dva meča Kupa BiH (revanš u srijedu, 18. marta od 18:30), u subotu će igrati derbi 17. kola Premijer lige BiH na najvećem stadionu u BiH.

"Veoma je teško igrati tri meča sa Sarajevom. Ali, to su prave utakmice, koje će nam dobro doći, pogotovo našim mlađim igračima. Prilika je to za sve da se dokažu u jakim susretima, protiv odličnih ekipa, kakva je Sarajevo", poručio je Marinović, naglasivši da za ovaj meč ne može računati na "kartoniranog" Uglješu Radinovića, dok se u tim vraćaju Miloš Žeravica, koji je odradio suspenziju, te Ajdin Redžić i Stefan Dujaković, koji nisu imali pravo nastupa u kup utakmici s obzirom da su već nastupali u ovom takmičenju za druge klubove.

Iako će sve misli biti usmjerene ka prvenstvenom duelu, Marinović mora gledati unaprijed, s obzirom da se već u srijedu igraju revanš mečevi četvrtfinala Kupa BiH.

"Vjerujem da ćemo požrtvovanom igrom i disciplinom koja nas je krasila u kup utakmici doći do pozitivnog rezultata. Sigurno će biti određenih rotacija u ekipi. Veoma brzo očekuje nas i revanš meč Kupa BiH, u kojem imamo dobre šanse. Iako imamo dobar rezultat iz prvog duela, ipak je to samo prvo poluvrijeme ovog dvomeča. Sarajevo je izuzetno kvalitetna ekipa i trebaće nam mnogo snage i truda da ih eliminišemo", dodao je kormilar crveno-plavih.
Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kapiten Banjalučana Aleksandar Subić bio je strijelac pobjedonosnog gola na "Koševu" u srijedu.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica protiv Sarajeva, na njihovom stadionu, pred njihovom publikom, koja će sigurno doći u velikom broju. Sarajevu se ne prijeti. Posjeduju veliki fond kvalitetnih igrača, ali ako na terenu budemo čvrsti, kompaktni, disciplinovani i požrtvovani kao što smo bili u Kupu BiH, i uz određenu dozu sreće, možemo se nadati povoljnom rezultatu", naglasio je kapiten Subić.

Subotnji derbi na "Koševu", koji počinje u 17 časova, povjeren je sudiji Huseinu Terziću iz Travnika, a pomagaće mu Senad Ibrišimbegović, takođe iz Travnika, te Prijedorčanin Sreten Udovičić.


PAROVI 17. KOLA PREMIJER LIGE BIH:


Srijeda, 14. mart
Olimpik - Vitez (15 časova)
Čelik - Sloboda (15)
Mladost - Velež (15)
Sarajevo - Borac (17)

Nedjelja, 15. mart
Zrinjski - Drina (15)
Slavija - Radnik (15)
Travnik - Zvijezda Gradačac (15)
Široki Brijeg - Željezničar (18)

TABELA: Široki Brijeg 37, Sarajevo 35, Zrinjski 34, Željezničar 33, Borac 30, Olimpik 28, Velež 23, Slavija 19, Drina 17, Vitez 17, Sloboda 15, Travnik 15, Čelik 14, Zvijezda Gradačac 13, Radnik 10, Mladost 9.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC