• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽELJO: Maksimalno na Maltežane (FOTO, VIDEO)

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara prvi će od predstavnika Bosne i Hercegovine "probiti led" u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Već u utorak (17.45 h) gostuju Balcanu na Malti.

   Trener sarajevskog kluba Milomir Odović i kapiten plavih Marijan Antolović na zvaničnoj konferenciji za štampu na Malti složni su u ocjeni da će Željo krenuti maksimalno na domaći tim.

"Ja bih u ovom trenutku želio da odigramo najbolje što možemo, ne poznajem ovu ligu, ali na nama je da pružimo maksimum. S obzirom na to da sam već pola godine s ovom ekipom, mi imamo prepoznatljivu igru, rijetko gubimo, kompaktni smo, igramo u oba smjera i nadam se da ćemo i sutra takvi biti", izjavio je Odović, a prenio zvanični sajt Želje.

O MEMIJI ODLUČUJU LJEKARI

Da li će nastupiti Kerim Memija, koji je otputovao s ekipom uprkos povredi?

"Što se tiče Kerima Memije vi znate da je to izuzetno važan igrač za našu ekipu i vrlo je važno da je on prisutan. O njegovom statusu će odlučiti naši ljekari", dodao je trener Željezničara.

Antolović je podsjetio da Željezničar u posljednjih nekoliko sezona nije napravio iskorak u Evropi što će biti dodatni motiv plavima na susretu sa Balcanom.

"Sigurno da je za Balcan jako bitna utakmica, ali takođe i za nas. U zadnjih nekoliko godina nismo napravili dobar rezultat u Evropi i to će nam biti dodatni motiv. Sparina je, nije lako, ali smo trenirali u sličnim uslovima na pripremama i neće to mnogo uticati na nas. Sasvim sigurno nećemo potcjeniti protivnika, prošle godine smo imali loša iskustva. Maksimalno moramo ući u susret i mislim da ne bi trebalo biti problema", rekao je golman ekipe sa "Grbavice".

  Utakmica između Maltežana i Sarajlija na rasporedu je u utorak od 17.45 časova na "Hibernijans" stadionu. Meč će suditi Finac Denis Antamo s pomoćnicima Mikom Alakareom i Jukom Honkanenom.

trening pred Hibernijans
Izvor: youtoube

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC