• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zeba za MONDO: Sloboda ima dobre šanse u Izraelu

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Kapiten Slobode Zajko Zeba vjeruje da poslije zeničkih 0:0 sa Beitarom, tuzlanski fudbaleri mogu u revanšu da izbore rezultat koji će ih odvesti u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

 Zajko Zeba pred revanš Beitar - Sloboda Izvor: MONDO/Samir Cacan

Tuzlaci su poslije 12 godina posta ponovo zaigrali u međunarodnim takmičenjima.

U okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, poslije dosta dobre i dopadljive utakmice na "Bilinom polju" u Zenici, Sloboda je remizirala sa izraelskim Beitarom iz Jerusalima (0:0).

Rezultat koji daje za pravo Izraelcima da se smatraju favoritima u revanšu u četvrtak (18.45 h), ali i nadu izabranicima Husrefa Musemića da u Jerusalimu mogu napraviti veliki iskorak i proći u drugo kolo.

Kapiten Tuzlaka je za naš portal najprije napomenuo da je 0:0 "najbolji od svih neriješenih rezultata".

"Ko god je gledao utakmicu mogao je da vidi da je konačan ishod nekako bio i najrealniji rezultat pošto je moglo da prevagne i na njihovu, ali i na našu stranu. Po nas je mnogo bolje što je meč završen bez pogodaka zbog evropskog pravila gola u gostima", rekao je Zeba.

Prema njegovim riječima, dobro su prostudirali igru Izraelaca i dobrim dijelom onesposobili njihove kontranapade po bokovima, gdje imaju izuzetno opasne i brze igrače.

"Mi imamo aktivan rezultat, ne bi trebali samo da se branimo, ali trener je tu da postavi taktiku, koja opet zavisi i kako će se stvari odvijati tokom revanša meča, posebno u prvih 30 minuta. Imamo dobre šanse da prođemo dalje. Beitar ima slabiju odbranu u odnosu na napadački dio i to moramo pokušati da iskoristimo", dodao je kapiten ekipe sa "Tušnja".

Zeba je podvukao da je Slobodi svejedno da li će izgubiti s jedan ili tri razlike, pa se nada da će vrh napada napraviti nešto "prema naprijed".

"Vjerujem da bi nas jedan gol odveo u dalje takmičenje".

A tamo, u slučaju prolaska koje očekuje armija tuzlanskih navijača, čekaće ih pobjednik duela između Omonije sa Kipra i jermenskog Banantsa. Prvi meč pripao je Kipranima golom Meta Derbišajera u Jermeniji i svakako su bliži plasmanu u drugo kolo.

Upravo Kiprane i priželjkuje Zeba.

"Po mom mišljenju, Beitar je bolja ekipa i od Kiprana i od Jermena, tako da bi ukoliko prođemo izraelski tim imali dobre šanse da napravimo još jedan korak dalje u Evropi. U svakom slučaju bi se mogli ravnopravno nositi s njima. Iskreno, ja bih volio više Omoniju jer je geografski bliže i stil igre nam više odgovara", naglasio je kapiten Tuzlaka uz napomenu: "O njima ćemo ako preskočimo Izraelce".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC