• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloboda ispala zbog "sumnjivog" penala!

Autor mondo.ba

Fudbaleri Slobode eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bolji od Tuzlaka bio je Beitar nakon minimalne pobjede u revanšu u Jerusalimu - 1:0 (0:0).

Bosna i Hercegovina više nema predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Poslije ispadanja Širokog Brijega i bijeljinskog Radnika, bez plasmana u drugo kolo kvalifikacija ostala je i tuzlanska Sloboda poslije dvomeča sa Beitarom koji su tuzlanski navijači čekali punih 12 godina.

U prvoj utakmici na "Bilinom polju" rezultat je bio bez golova što je dalo šansu izabranicima Husrefa Musemića da u četvrtak u Jerusalimu prođu u dalje takmičenje protiv "favorizovanog" rivala.

I bili su blizu!

Ali, "ispriječio" se ukrajinski sudija Oleksandr Dedro koji je iz jedne "sumnjive" situacije u 65. minutu pokazao na bijelu tačku nakon što se defanzivac Tuzlaka Ivan Kostić "naslonio" na igrača Beitara Omera Acilija! I pokazao odbrambenom fudbaleru Slobode čak i žuti karton!

Isti igrač je bio neumoljiv sa "kreča" i prevario golmana Kenana Pirića!


error123by mediabh

Imaće crveno-crni za čim da žale, posebno zbog šansi u prvom poluvremenu kad je u nekoliko navrata golman Boris Klejton spašavao izraelski tim nakon dobrih prilika Damira Mehidića, ali i duboko u sudijskoj nadoknadi, kad je iz mreže "izvadio" udarac glavom Mahira Karića.

Beitar - Sloboda 1:0 (0:0)

Beitar: Klejman, Rueda, Mori, Acili, Šecter, Ajbinder, Kolodemir, Valpurt (od 72. minuta Barihon), Mojal (od 85. minute Koen), Mišan, Magbo

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović (od 81. minuta Krpić), Mehidić (od 73. minuta Govedarica), Veselinović, Merzić.



TOK UTAKMICE

1 - Počela je utakmica na stadionu "Tedi" u Jerusalimu. Sretno Tuzlaci!

10 - Početno ispitivanje snaga, zasad bez prilika na obje strane iako su domaći igrači očekivano žešstoko krenuli ka golu Pirića.

13 - Odlična šansa za Slobodu! Mehidić je šutirao, ali je golman izraelaca, odlično intervenisao.

15 - Nova prilika za tuzlanski tim - ovog puta je udarac Kostića ponovo zaustavio Klejman.

20 - Osim početne inicijative domaćina, klub sa "Tušnja" igra odlično u Jerusalimu i opasniji je rival.

24 - Ne prestaje pjesma izraelskih navijača, koji izuzetno bodre svoj tim.

27 - Nova polušansa za Mehidića, ali ni ovaj put nije bio precizan.

30 - Opasnost pred golom Slobode. Slobodan udarac su domaći iskoristili da ubace loptu u kazneni prostor, Pirić je "zaplivao", ali na sreću nije se snašao Mojal, napadač Beitara.

37 - Džidić otklonio opasnost ispred gola Slobode.

45 - Pokušavali su fudbaleri Beitara na sve načine da dođu do prilike za pogodak, ali Sloboda je odlično postavljena na sredini terena i svi napadi domaćina su završeni već na nekih 30 metara od gola.

U prvih 45 minuta domaći su imali veći posjed lopte (56- 44), ali se to nije posebno odrazilo kad je riječ o šansama za pogotke. Tuzlaci su u prvom dijelu bili mnogo "okomitiji" i opasniji po mrežu Izraelca, što dokazuje i statistika - upisali su više šuteva ukupno (6-4), kao i u okvir gola (3-1) i samo zahvaljujući golmanu Borisu Klejmanu, Beitar nema "minus" poslije prvog dijela.

- poluvrijeme -

46 - Nastavljen je susret u Izraelu.

47 - Sloboda je nasavila "svoju" igru - prvu šansu za Tuzlake u nastavku propustio je kapiten Zeba. Šteta.

58 - Ajnbinder je pokuša sa distance da ugrozi gol Slobode, ali nije bio precizan.

60 - Zaoštrila se igra, Mojal je zaradio žuti karton na strani Beitar, dok je opomenu zaradio i Džidić poslije naivne reakcije i provokacije Izraelaca. Odgurnuo je protivnika ispred arbitra.

65 - PENAL! Kostić je u kaznenom prostoru oborio Omera Acilija i zaradio žuti karton!

66 - GOOL! Acili je prevario Pirića i doveo Beitar u vođstvo - 1:0.

71 - Sloboda više nema šta da čeka, mora da napadne jer je samo jedan gol vodi u dalje takmičenje, koje su po prikazanom zaslužili. Veselinović je imao priliku poslije odlične akcije, ali je lopta za malo bila previsoka i nije mogao da je zahvati kako je planirao.

75 - Zeba je centrirao iz slobodnog udarca u srce kaznenog prostora, ali je sudija svirao prekršaj u petercu.

81 - Najbolja šansa za Beitar na utakmici - poslije akcije po desnoj strani, šutirao je sa ivice šesnaesterca strijelac jedinog gola na meču Acili, ali je Pirić sjajno odbranio.

84 - Nova dobra prilika za domaće. Otvorio se prostor za kontranapade jer Sloboda pokušava da stigne do izjednačenja, pa je Acili probio po desnoj strani i uputio centaršut na peterac, ali na sreću tuzlanskih navijača, napadač Beitara je za malo zakasnio.

87 - CRVENI KARTON za Slobodu! Nevjerovatno! Džidić je imao loptu u posjedu i visoko postavio lakat u namjeri da se zagradi, ali je sudija iz Ukrajine procijenio da je u pitanju prekršaj nad protivnikom. Pokazao je drugi žudi Džidiću i put u svlačionicu.

90 - Igra se sudijska nadoknada i to pet minuta.

90+4 - Sjajna šansa za Slobodu - Karić je glavom šutirao poslije centaršuta, ali je golman Izraelaca krajnjim naporom izbacio loptu u korner.

- kraj -

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC