• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Alahu Ekber" fudbalera Slobode u Jerusalimu VIDEO

Autor mondo.ba

Defanzivni vezista Slobode Aldin Džidić zaradio je crveni karton na revanš utakmici protiv izraelskog Beitara, a prilikom napuštanja stadiona uzviknuo je "Alahu Ekber" (Bog je veliki).

  Tuzlaci su ispali iz kvalifikacija za Ligu Evrope već na prvoj prepreci kao i svi ostali klubovi iz Bosne i Hercegovine (Široki Brijeg i Radnik iz Bijeljine).

Beitar je slavio minimalnu pobjedu golom iz "sumnjivog" jedanaesterca u 66. minutu, a klub sa "Tušnja" je meč u Jerusalimu završio sa desetoricom zbog isključenja Aldina Džidića.

Defanzivni vezista crveno-crnih je najprije bespotrebno zaradio žuti karton u 60. minutu nakon što je "nasjeo" i odgurnuo protivnika poslije očigledne provokacije Izraelaca.

Iznerviran više nego što bi trebalo i što ne trpe međunarodna takmičenja, visoko se gradio laktom u stilu Aljoše Asanovića i zakačio protivničkog igrača po licu, pa mu je arbitar iz Ukrajine Oleksandar Derdo tri minuta prije kraja meča na stadionu "Tedi" pokazao put u svlačionicu.

Uz psovke na našem jeziku Džidić je napustio teren, a u oči je upao i njegov uzvik "Alahu Ekber (Bog je velik)" koji se čuje na samom kraju snimka.


bei_slo_1-0_ftby mediabh

Vjerovatno je u pitanju reakcija na navijače Beitara, takozvanu "Familiju", koja je po mnogima rasistička organizacija, prvenstveno u odnosnu na muslimane. 

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Дјуро

Sta reci jasno ko dan ako je to povikao boze sacuvaj

Дјуро

Be komentara

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC