• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Roma vlada Vječnim gradom!

Autor mondo.ba

Golovima Kevina Strotmana i Rađe Naingolana Roma kao gost savladala gradskog rivala Lacio 2:0 u 145. prvenstvenom rimskom "Derbiju dela Kapitale".

Četvrtu uzastopnu pobjedu u duelima sa gradskim rivalom Laciom, fudbaleri Rome upisali su u 145. "Derbiju dela Kapitale", koji je danas odigran na rimskom "Olimpiku".

LACIO - ROMA 0:2 (0:0)

"Nebeskoplavi" su bez trijumfa u jednom od najvećih derbija Italije već četiri godine, ali su u današnji ušli kao blagi favoriti, s obzirom na veoma dobru formu. Naime, tim Simonea Inzagija bio je u seriji od devet uzastopnih mečeva bez poraza (šest pobjeda i tri remija), ali sve statistike padaju u vodu kada dođe dan za derbi.

SASTAVI

LACIO: Marketi - Basta (80. Gabaron), Valas, Radu, Lulić - Parolo, Bilja (80. Lombardi), Milinković-Savić - Keita (85. Kišna), Anderson, Imobile.

ROMA: Ščesni - Manolas, Facio, Ridiger - Bruno Peres (90+3. Žesus), De Rosi, Strotman, Emerson - Naingolan, Peroti - Džeko.

Nije mnogo toga viđeno u prvih 45 minuta. Lacio je bio nešto konkretniji na početku susreta, imao dvije poluprilike koje nije uspio da iskoristi Ćiro Imobile, dok je Roma u finišu prvog dijela bila bolja, ali bez ozbiljnijih prilika za gol.

Igralo se čvrsto, uglavnom između dva šesnaesterca, a ono što je obilježilo prvo poluvrijeme je diskutabilna odluka glavnog sudije Luke Bantija iz 30. minuta.

Bruno Peres i Lukas Bilja bili su u kontaktu na liniji kaznenog prostora pred golom domaćina, fudbaler Rome je pao, arbitar je na trenutak razmislio da li da dosudi prekršaj, a onda je pokazao na penal. Ipak, u dogovoru sa pomoćnim sudijom iza gola, promijenio je odluku i dosudio samo slobodan udarac za žuto-crveno na ivici 16 metara.

Daleko sadržajnija i dinamičnija igra viđena je u nastavku, u kojem su gosti dominirali.

Fenomenalnu šansu, najbolju na utakmici, u 61. minutu promašio je Edin Džeko. Odlično je Rađa Naingolan centrirao sa lijeve strane, bh. napadač sa šest metara šutirao glavom, ali pravo u golmana Lacija Federika Marketija.

Samo tri minuta kasnije Roma je povela. Veliku grešku napravio je defanzivac Lacija Valas, pokušao da predribla Kevina Strotmana, ali izgubio je lopta, a Holanđanin je efektno pogodio mrežu rivala.

...
Izvor: YouTube

Tokom slavlja Strotman je prošao pored klupe sa rezervnim igračima Lacija, polio je vodom Danila Kataldija, koji ga je zatim povukao za dres. Banti je rezervnom igraču domaćih pokazao crveni karton, a Rominom žuti.

Sve je bilo riješeno u 77. minutu. Naingolan je dugo vukao loptu, defanzivci Lacija kao da su zaboravili na njega, što je Belgijanac iskoristio i udarcem iz daljine poduplao prednost "vučice".

...
Izvor: YouTube

Roma se ovim trijumfom ponovo izjednačila po broju bodova sa Milanom, dok lider Juventus i dalje "bježi" četiri boda.

Fudbaleri Lacija sačekaće na prekid crne serije u gradskom derbiju bar do sljedećeg duela u Vječnom gradu.

SERIJA A - 15. KOLO:

Milan - Krotone 2:1 (1:1)
/Pašalić 41, Lapadula 86 - Falćineli 27/

Lacio - Roma 0:2 (0:0)
/Strotman 64, Naingolan 77/

Peskara - Kaljari 1:1 (0:1)
/Kaprari 90+2 - Borijelo 24/

Sampdorija - Torino 2:0 (0:0)
/Bareto 51, Šik 90+5/

Sasuolo - Empoli 3:0 (2:0)
/Pelegrini 22 pen, Riči 36 pen, Raguza 53/

Fiorentina - Palermo (20:45)

Odigrano u subotu:

Juventus - Atalanta 3:1 (2:0)
/Aleks Sandro 15, Rugani 19, Mandžukić 64 - Frojler 82/

Odigrano u petak:

Napoli - Inter 3:0 (2:0)
/Zjelinski 2, Hamšik 5, Insinje 50/

U ponedjeljak:

Kjevo - Đenova (19:00)
Udineze - Bolonja (21:00)

TABELA: Juventus 36, Roma 32, Milan 32, Napoli 28, Lacio 28, Atalanta 28, Torino 25, Sampdorija 22, Inter 21, Fiorentina (-1) 20, Kaljari 20, Đenova (-2) 19, Kjevo (-1) 18, Sasuolo 17, Bolonja (-1) 16, Udineze (-1) 15, Empoli 10, Peskara 8, Krotone 6, Palermo (-1) 6.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC