• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PARTIZAN: Metalac NAJVAŽNIJA utakmica

Autor mondo.rs

Trener Partizana Marko Nikolić ne da svojim fudbalerima ni sekund predaha - "večiti derbi" je prošlost, realnost je Metalac. "To je najvažnija i najteža utakmica u ovom delu sezone", kaže on. O priči o broju stranaca...

 Partizan-Metalac-25.-kolo-Superlige-Srbije. Izvor: MN PRESS
Izvor: MONDO/Neša Petrović

Partizan je neporažen već 20 utakmica (17 pobeda i tri remija). Nema poraz od 20. avgusta prople godine. Partizan želi da ostane duboko u trci za titulom i želi da nastavi taj niz. U goste u sredu, u 25. kolu Superlige Srbije dolazi Metalac iz Gornjeg MIlanovca, vrlo neugodna ekipa, koja igra "tvrdo", "na rezultat".

Na konferenciji za novinare pred meč sa Metalcem (sreda, 15.30 časova, TV prenos Arena sport i sajt kliksport.rs), trener Partizana Marko Nikolić je podsetio na zanimljiv podatak:

"Kada smo igrali u Gornjem Milanovcu, Metalac je igrao sa petoricom igrača u zadnjoj liniji. To je bila jedina utakmica koju je Metalac odigrao na takav način. Očekuje nas, dakle, jako neprijatna utakmica, i vrlo opasna, jer dolazi samo četiri dana posle derbija. Rekao bih da je možda najteža i najvažnija u ovom delu sezone".

Partizan je tada pobedio u Gornjem Milanovcu, zahvaljujući majstoriji Leonarda, a ništa lakšu utakmicu Nikolić ne očekuje ni u sredu u Humskoj. Ali...

GROBARI, HVALA!

"Potreba i obaveza je da, u ime igrača FK Partizan i u svoje ime, odam priznanje i zahvalim se našim navijačima sa Juga, Istoka i sa dela Zapada iza naše klupe, koji su nas fantastično bodrili, napravili ambijent za pamćenje i napravili model za sebe kako bi to trebalo da izgleda i u narednim utakmicama, evo, već sutra u jako nezahvalnom terminu. Bez obzira na termin očekujem da ljudi nađu načina da se snađu i isprate momke i pomognu im kao u subotu, jer je to bilo fascinantno. To je utisak i igrača i ja ga prenosim", rekao je Nikolić o navijanju na "večitom derbiju".

"Oni će sigurno biti vanredno motivisani protiv nas, kao što su bili i u prvoj utakmici. Oni su ekstremno motivisani i zbog borbe za plej-of. Međutim, rizikujući da budem dosadan, moram da se ponovim - niko ne može želeti više pobedu od igrača Partizana. Koliko će biti teška ova utakmica, zavisi, pre svega, od našeg pristupa utakmici, spremnosti da se izborimo za rezultat...", rekao je strateg crno-belih.

"Večiti derbi" je, prema rečima Nikolića, za njega i njegov tim završen odmah u subotu uveče. Arhiviran. Stavljen u "folder" i potom u "my document". Ipak, zasmetali su mu pojedini komentari i, kako je naglasio, čuveno "SPINOVANJE" - "termin koji se upotrebljava kao da igramo tenis".

"Uvek posle derbija potencira se da fudbal i nije bio nešto poseban, pa se svi živi javljaju da komentarišu, ali postoje činjenice. A jedna od tih činjenica je da smo mi u seriji od 20 utakmica Ubez poraza). I to je predočeno igračima. Svesni su veličine rezultata, ali i vrlo svesni da to ne znači ništa ako to nema kontinuitet i nastavak", rekao je Nikolić.

Na instistiranje novinara, Nikolić je o meču protiv Crvene zvezde rekao jednu, dve rečenice, i vratio se na Metalac:

"Rekao sam odmah posle utakmice, a ponavljam sada - nisam zadovoljan konačnim rezultatom u derbiju. Mislim da smo bili makar za taj jedan gol bolji rival... Ali, to je davno iza nas, pa i način na koji smo primili gol. Pripremljena je analiza igre Metalca. Vrlo disciplinovana ekipa, za svaki respekt. Kada uradite analizu rezultata Metalca vidite da i kada gube, gube jako teško. Na nama je da nađemo rešenje za njihov način igre".

Upitan koliko je teško da motiviše igrače za meč protiv Metalca, koji, uz dužno poštovanje, ipak nije Crvena zvezda, Nikolić je odgovorio:

"Motivacija? Ne da ne može biti sporna, nego... Ne može da bude manji motiv, već može da bude samo veći i veći kako se bliži završnica prvenstva".

Dodao je i da će protiv Metalca biti prinudnih izmena. Sigurno u timu neće biti Alena Stevanovića, koji je povređen na derbiju.

"Na njemu je bio težak start. On je stisnuo zube i probao da odigra do kraja...".

O derbi meču 25. kola Vojvodina - Crvena zvezda, Marko NIkolić nije želeo da kaže ni reč. Jer...

"Trka u troje je bila i pre ove utakmice, sada je pogotovo zakomplikovana. Verovatno će biti do kraja prvenstva. O toj utakmici zaista nemam ni sekund vremena da se bavim, jer imam toliko posla i toliko nam je važna utakmica sa Metalcem, da bih smatrao bilo koga krajnje neozbiljnim i neprofesionalnim da se bavi nekom drugom utakmicom. Nemamo pravo da potcenjujemo našeg narednog ili bilo kog drugog protivnika".

A priča o broju stranaca usred sezone...

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

"Partizan će na kraju sezone definisati svoj stav o tome. Kada se to radi usred takmičenja, onda to možda jeste upravo ono o čemu ste govorili (Nikolić se obratio jednom od novinara, čija je opaska bila da je priča o broju stranaca možda način da se marginalizuje priča o suđenju na derbiju)".

Nikolić je nastavio: "Delimično sam zadovoljan učinkom stranaca, ali to važi i za domaće igrače. Igrači su igrači. Davno nigde više u svetu ne postoji podela na malde i stare, na visoke i niske, domaće i strane. To je takav laički pristup stvarima, kojima ja ne mogu da razumem, niti je pohvalno kada prodamo igrača sa 18 godina. Moja razmišljanja malo se razlikuje od tog nekog 'odomaćenog stava' da je suština svega da stavimo što više mladih igrača i što pre ih prodamo. Ne! Valjda treba da ih zadržimo što duže".

Nikolić je nastavio: "Delimično sam zadovoljan učinkom stranaca, ali to važi i za domaće igrače. Igrači su igrači. Davno nigde više u svetu ne postoji podela na malde i stare, na visoke i niske, domaće i strane. To je takav laički pristup stvarima, kojima ja ne mogu da razumem, niti je pohvalno kada prodamo igrača sa 18 godina. Moja razmišljanja malo se razlikuje od tog nekog 'odomaćenog stava' da je suština svega da stavimo što više mladih igrača i što pre ih prodamo. Ne! Valjda treba da ih zadržimo što duže"

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC