• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljajić zaustavio Juve, GOLČINA za kraj serije!

Autor mondo.ba

Srpski internacionalac najzaslužniji za prekid fenomenalne serije od 33 uzastopne domaće pobjede "stare dame" u Seriji A. Siniša Mihajlović isključen.

Velikoj seriji Juventusa od 33 uzastopne domaće pobjede u Seriji A došao je kraj!

U 144. prvenstvenom "Derbiju dela Mole", Torino je uspio ostati neporažen, iako su ga samo dva minuta dijelila od pobjede, prve od 1995. godine u gostima protiv najvećeg rivala.

JUVENTUS - TORINO 1:1 (0:0)

Najstariji gradski derbi u Italiji očekivano je počeo terenskom dominacijom domaćih, ali je tim Siniše Mihajlovića u nastavku pokazao da se može nositi sa ljutim rivalom.

I bez Đanluiđija Bufona, Đorđa Kjelinija, Miralema Pjanića, Klaudija Markizija, Aleksa Sandra i Gonzala Iguaina, koje je Maks Alegri odlučio da odmori uoči revanš meča sa Monakom u Ligi šampiona u utorak, Juventus je djelovao moćno u prvom poluvremenu.

BILANS

Utakmica: 144

Juventus: 67 pobjeda

Remi: 42

Torino: 35 pobjeda

Golovi: 254:209

Prijetila je "stara dama" konstantno, a najbolju šansu imaju je Mehdi Benatija, koji je u 15. minutu pogodio prečku.

Dobre šanse u gol nisu uspjeli da pretvore Leonardo Bonući, Mario Mandžukić, a onda i Paolo Dibala u finišu prvog dijela, kada je Džo Hart odlično reagovao i sačuvao svoju mrežu.

Torino je, očekivano, svoju šansu tražio u kontranapadima, ali većinom su akcije "bikova" završavale za 20 ili 30 metara od gola rezervnog čuvara mreže Juventusa Neta, tako da gosti nisu uputili niti jedan udarac ga golu "bjankonera".

A onda u 52. minutu - prvi šut i odmah gol! I to kakav!

Adem Ljajić sjajno je šutirao iz slobodnog udarca i pogodio same rašlje. Uživajte…

...
Izvor: YouTube


Ekspresno je reagovao Alegri i odmah u igru poslao najboljeg strijelca Juventusa Iguaina.

Pet minuta nakon vodećeg gola gostiju, stvorila se velika gužva na terenu. Afrij Akva očigledno je startovao na loptu, a ne na nogu Marija Mandžukića, ali je sudija Paolo Valeri odlučio da mu pokaže žuti karton. S obzirom da je već imao jedan iz prvog poluvremena, morao je na "hlađenje".

Zbog ovakve odluke, strateg Torina potpuno je izgubio živce, nasrnuo na četvrtog arbitra koji je bio vrlo blizu mjesta dešavanja i mogao je sve da vidi. Ipak, Valeri nije promijenio odluku, nego je i Mihajlovića poslao na tribine.

Sa igračem više, domaći su krenuli svim silama ka golu Harta. Mogao je Dibala izjednačiti desetak minuta kasnije, ali je sa desetak metara iz solidne pozicije šutirao visoko preko gola. Zatim i Mandžukić, pa Sami Kedira.

Iguain se sa 24 gola izjednačio na drugom mjestu liste strijelaca sa Maurom Ikardijem. Prvu poziciju sa golom više dijele Edin Džeko i Andrea Beloti.

Do kraja se igralo samo na jedan gol, a odbrana Torina nije uspjela izdržati napore. U drugom minutu sudijske nadoknade Iguain je "ukrao" dva boda gostima. Pjanić, koji je takođe dobio minutažu u nastavku, asistirao je Argentincu za sjajan pogodak sa ruba šesnaesterca, za konačnih 1:1.

...
Izvor: YouTube

"Bikovi" su produžili neizvjesnost oko šampionske titule, dali novu nadu Napoliju i Romi, iako je Juventus i dalje veoma blizu šestog uzastopnog trofeja u prvenstvu...

SERIJA A - 35. KOLO:

Napoli - Kaljari 3:1 (1:0)
/Mertens 2, 49, Insinje 67 - Farijas 90+2/

Juventus - Torino 1:1 (0:0)
/Iguain 90+2 - Ljajić 52/

U nedjelju:

Udineze - Atalanta (12:30)
Empoli - Bolonja (15:00)
Peskara - Krotone
Sasuolo - Fiorentina
Đenova - Inter
Kjevo - Palermo
Lacio - Sampdorija
Milan - Roma (20:45)

TABELA: Juventus (+1) 85, Napoli (+1) 77, Roma 75, Lacio 67, Atalanta 64, Milan 59, Inter 56, Fiorentina 55, Torino (+1) 50, Sampdorija 46, Udineze 43, Kaljari (+1) 41, Kjevo 41, Sasuolo 39, Bolonja 38, Đenova 30, Empoli 29, Krotone 25, Palermo 19, Peskara 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC