• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Odluka o šampionu "Pod Bijelim brijegom"?

Autor mondo.ba

Derbi meč osmog kola Lige za prvaka u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo. Glasajte u ANKETI ko će biti novi šampion BiH.

 Premijer liga BiH 8. kolo Liga za prvaka i Liga za opstanak najava Zrinjski Sarajevo, Krupa Željo Izvor: Samir Cacan/MONDO

Derbi osme runde Lige za prvaka BiH biće odigran na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

Zrinjski će u subotu u večernjem terminu od 19 časova ugostiti Sarajevo. Biće to duel dvije ekipe koje, uz lidera Željezničar, gaje nadu za osvajanje šampionske titule. Željezničar, koji gostuje Krupi, sa nestrpljenjem će iščekivati rasplet situacije u Mostaru.

"Nije najidealniji trenutak za dočekati ekipu koja igra sjajno u gostima. Sarajevo ima odličnu ekipu, pretenduje za titulu i smatram da imaju realne šanse da to i ostvare. Ali, mi se pripremamo maksimalno ozbiljno. Momci su već zaboravili utakmicu protiv Željezničara i vjerujem da ćemo u dobrom ambijentu dočekati Sarajevo i doći do pobjede", rekao je trener "plemića" Blaž Slišković.

Zrinjski ima tri boda manje od sarajevskih "plavih", a bod više od "bordo" ekipe, koju sutra dočekuje.

I u redovima tima koje predvodi Mehmed Janjoš vlada optimizam. Nakon neuspjeha u prvom finalnom meču Kupa BiH, Sarajevo će nastojati u Hercegovini da se iskupi, kako bi ostalo u trci bar za jedan trofej.

"Očekuje nas paklen ritam i nemamo vremena za odmor. Moramo učiniti maksimalne napore, kako bismo osvojili jedan od trofeja. Mislim da to možemo, uprkos teškoj situaciji. Sarajevo se ne smije i neće predati do zadnje sekunde", naglasio je Janjoš.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Lider prvenstva Željezničar ima neugodno gostovanje u Krupi na Vrbasu. Nerijetko je tim Slobodana Starčevića znao da namuči "plave", pa se nadomak Banjaluke očekuje velika borba.

"Nakon osvojenog boda u Bijeljini i dobrih igara u proteklom periodu, dočekujemo Željezničar. Biće to još jedan praznik u Krupi na Vrbasu. Svi igrači osim Aleksandar Vukotića konkurišu za sastav, tako da imamo dobru podlogu za nastavak uspješnih izdanja. Nadam se da niz od četiri remija možemo okruniti pobjedom protiv velike ekipe poput Željezničara", poručio je trener Krupljana.

Eventualnim trijumfom, uz odgovarajući rezultat iz Mostara, dva kola prije kraja prvenstva tim Slavka Petrovića mogao bi napraviti odlučujući iskorak ka tituli.

"Idemo u goste ekipi Krupe, koja je veliko iznenađenje ove sezone. Ne samo plasmanom među prvih šest ekipa u državi, već prikazanim partijama u plej-ofu. Svjesni smo da su doživjeli samo dva minimalna poraza, od nas i Sarajeva po 1:0. Sigurno nas očekuje teška utakmica, ali fokusirani smo na nju, to je jedini meč koji nas interesuje i moramo učiniti sve da dođemo do tri boda. Pobjeda bi nam širom otvorila vrata titule", istakao je Petrović.

Anketa

Ko će biti šampion BiH?

  • FK Željezničar (Sarajevo)

    75% (12)

  • FK Sarajevo

    6.25% (1)

  • HŠK Zrinjski (Mostar)

    18.75% (3)

Ko će biti šampion BiH?

Rezultati

Osmo kolo lige za opstanak danas od 17 časova otvaraju Široki Brijeg i Vitez. Zbog obaveza Širokobriježana u finalu Kupa BiH, utakmica će biti odigrana nešto ranije u odnosu na ostale.

Podsjetimo, Široki Brijeg u prvom meču slavio je protiv Sarajeva (1:0) i na dobrom putu je da osvoji trofej, samim tim izbori i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

U ostalim mečevima Čelik će na "Bilinom polju" ugostiti vodeću Metalege-BSI, dok posljednjeplasirani Olimpik dočekuje Mladost.

LIGA ZA PRVAKA - 8. KOLO:

Subota:

Sloboda - Radnik (sudi: Ilija Živković, Orašje) (17:00) - BHT 1
Zrinjski - Sarajevo (Elvis Mujić, Banovići) (19:00) - Moja TV

Nedjelja:

Krupa - Željezničar (Edin Jakupović, Bihać) (17:00) - Moja TV

TABELA: Željezničar 59, Zrinjski 56, Sarajevo 55, Radnik 40, Sloboda 40, Krupa 39.

LIGA ZA OPSTANAK - 8. KOLO:

Petak:

Šioki Brijeg - Vitez (Zoran Soknić, Istočno Sarajevo) (17:00) - Arena Sport 1

Subota:

Čelik - Metalege-BSI (Admir Šehović, Sarajevo) (17:00) - Arena Sport 1
Olimpik - Mladost (Dragan Petrović, Banjaluka) (17:00)

TABELA: Mladost 35, Široki Brijeg 35, Čelik 30, Metalege-BSI 29, Vitez 26, Olimpik 22.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC