• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džeko je uvijek posebno inspirisan protiv Belgije

Autor mondo.ba

Bosna i Hercegovina je do sada odigrala sedam utakmica protiv Belgije, upisavši po tri pobjede i poraza, te jedan remi, a čak pet golova "đavolima" postigao je kapiten "zmajeva" Edin Džeko. Kako će biti na "Grbavici", glasajte u anketi.

 Edin Džeko pet golova protiv Belgije ANKETA Izvor: MONDO/Samir Cacan

"Zmajevi" u subotu uveče na stadionu "Grbavica" s početkom u 18.00 časova dočekuju selekciju Belgije u ključnoj utakmici kvalifikacija za Mundijal 2018. godine u Rusiji.

POVEZANE VIJESTI

"Crveni đavoli" su već osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo, a postoje i spekulacije da će doći u Sarajevo bez dvojice ponajboljih igrača Romelua Lukakua i Kevina De Brujnea, ali bez obzira s kojim timom istrče na teren, veliki su favoriti i to nije sporno.

Posebno, jer i selektor BiH Mehmed Baždarević ima velikih problema sa povredama fudbalera među kojima je i vezista Juventusa Miralem Pjanić, ali kako god bilo, "zmajevi" moraju da idu na pobjedu jer ih samo tri boda ostavljaju u igri za plasman u baraž pred posljednje kolo kvalifikacija u Estoniji.

"Strašna" Belgija, koja je jedna od ponajboljih ekipa svijeta, ipak sa "zmajevima" nema pozitivan skor u međusobnim mečevima i to je ono što može da ohrabri sve navijače BiH.

Na sedam međusobnih dvoboja, BiH je slavila tri puta, tri puta su pobijedili Belgijanci, a jedan dvoboj je okončan neriješenim rezultatom.

Sve utakmice su odigrane u kvalifikacijama za evropska ili svjetska prvenstva.

Prvi meč u martu 2005. u kvalifikacijama za Mundijal u Njemačkoj pripao je Belgiji rezultatom 4:1, a gol za BiH postigao je Zlatan Bajramović. U revanšu u Zenici slavili su "zmajevi" minimalnim rezultatom za koji se postarao tadašnji kapiten Sergej Barbarez.

Četiri godine kasnije, u okviru kvalifikacija za plasman na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi, BiH je dva puta savladala "đavole".

...
Izvor: YouTube

Prvi put na posebno impresivan način rezultatom 2:4, a briljirao je tada aktuelni kapiten Edin Džeko, koji je u Briselu i zaradio nadimak "Dijamant". Osim centarfora Rome, strijelci na stadionu "Kralj Boduen" bili su Sanel Jahić, Zlatan Bajramović i Zvjezdan Misimović.

...
Izvor: YouTube

I u drugom susretu 2009. godine na "Bilinom polju" pogađao je Džeko i to dva puta (2:1), da bi u sljedećem susretu, ali u kvalifikacijama za EURO 2016 u Francuskoj, ponovo Edin tresao belgijsku mrežu u remiju (1:1), kao i u revanšu u Briselu u porazu "zmajeva" od 3:1!

...
Izvor: YouTube
...
Izvor: YouTube

Ukupno, Džeko je postigao pet pogodaka Belgiji i u subotu se od napadača rimske "vučice" očekuje nastavak golgeterske serije, mada smo uvjereni da bi Edin potpisao da ne zatrese mrežu pod uslovom da bodovi ostanu na mjestu gdje je i počeo da igra fudbal - sarajevskoj "Grbavici".

A da li će tako i biti?

Anketa

Hoće li Džeko postići gol u subotu?

  • Sto posto

    72.73% (8)

  • Nema teorije

    27.27% (3)

Hoće li Džeko postići gol u subotu?

Rezultati

Anketa

Kako će se završiti osmi međusobni meč između BiH i Belgije?

  • Pobjedom BiH

    48.57% (17)

  • Pobjedom Belgije

    40% (14)

  • Neriješenim rezultatom

    11.43% (4)

Kako će se završiti osmi međusobni meč između BiH i Belgije?

Rezultati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

XAJBA3

Tetka mi živi u Belgiji i rekla mi da navijam za naše.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC