• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sergej i lopta s "očima", Juve na koljenima!

Autor mondo.ba

"Supervikend" u Seriji A počeo velikom pobjedom Lacija 2:1 u gostima protiv Juventusa. Dva gola fenomenalnog Ćire Imobilea, uz maestralnu asistenciju Sergeja Milinković-Savića, za prvi domaći poraz "stare dame" od avgusta 2015.

Žrijeb je htio da se u 8. kolu italijanske Serije A igraju tri velika derbija, a u prvom od njih aktuelni šampion Juventus poražen je pred svojim navijačima od Lacija, iako je imao penal u 97. minutu!

"Nebeskoplavi" su odigrali hrabro na "Alijanc stadionu", nisu paničili iako su nakon prvih 45 minuta imali gol zaostatka, a onda u nastavku sasvim zasluženo golovima fenomenalnog Ćire Imobilea stigli do preokreta i trijumfa u Torinu.

Odavno se šuška da je Sergej Milinković-Savić velika želja Juventusa. Nakon fenomenalne večerašnje partije, srpski as samo bi mogao povećati iznos koji će potencijalni kupac morati da uplati na račun Lacija u slučaju da želi da ga dovede.

JUVENTUS - LACIO 1:2 (1:0)

Nakon šest uzastopnih pobjeda, tim Maksa Alegrija u prošlom kolu prvi put ostao je bez kompletnog plijena. "Prosuo" je prednost od dva gola i osvojio samo bod protiv Atalante (2:2), a sada je poražen pred svojim navijačima, prvi put od 23. avgusta 2015. godine (Udineze, 0:1). Od tada su na 41 utakmici "bjankoneri" zabilježili samo tri remija i čak 38 pobjeda!

Za nijansu bolji u prvom poluvremenu bio je Juventus i zasluženo u 23. minutu probio čvrst bedem ispred gola Tomasa Strakoše.

Sami Kedira je šutirao, Albanac na golu gostiju uspio je da odbrani, ali je na pravom mjestu bio Daglas Kosta i doveo "staru damu" u vođstvo. Bio je to prvi gol Brazilca od dolaska iz Bajern Minhena.

...
Izvor: Dailymotion

Bunili su se Lacijali zbog mogućeg ofsajda, arbitar Paolo Macoleni čak je konsultovao i VAR, ali je ostao pri prvobitnoj odluci - gol Juventusa je regularan.

Kedira je i u 36. minutu sjajno šutirao, ali uz veliki napor Strakoša je uspio da skrene loptu u korner.

Minut kasnije nevjerovatna scena pred golom gostiju.

Strakoša je odolijevao sa degažiranjem lopte, Gonzalo Iguain mu se prikrao, a čuvar mreže Lacija napucao je napadača Juventusa, nakon čega se lopta odbila od prečke pravo u ruke Strakoše.




Samo što je počelo drugo poluvrijeme - šok za domaće navijače! Sjajnu akciju gostiju krunisao je Ćiro Imobile.

...
Izvor: Dailymotion

Mogao je Iguain već u sljedećem napadu vratiti prednost Juventusu, ali je iz odlične pozicije šutirao pravo u Strakošu.

U 58. minutu novi gol u mreži Đanluiđija Bufona.

Juventus je igrao bez povrijeđenog Miralema Pjanića, dok na drugoj strani iz istog razloga nije bilo Dušana Baste.

Fenomenalan pas poslao je Sergej Milinković-Savić ka Imobileu, iskusni čuvar mreže je zakasnio, srušio ubojitog golgetera, koji sa "bijele tačke" donosi prednost Laciju.

Preokret gostiju za sedam minuta u režiji Imobilea, koji je sa dva pogotka stigao do 11. gola ove sezone i tako preuzeo vodeće mjesto na listi strijelaca Serije A od Paola Dibale.

Imobile je potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi, s obzirom da je ove sezone postigao već 15 golova u svim takmičenjima!

...
Izvor: Dailymotion

Mnogo sreće imao je Lacio u 90. minutu, kada je Paolo Dibala pogodio stativu. Na drugoj strani Felipe Kaisedo mogao je riješiti meč, ali ga je Bufon nadmudrio.

A onda, drama u nadoknadi!

Dibala je bio u prodoru, Patrik ga je srušio, Macoleni je prvo pokazao da se igra nastavi, ali nakon velikog protiska domaćih igrača i asistencije VAR-a pokazao na penal, u 97. minutu!

Dibala je preuzeo odgovornost, ali ga je Strakoša nadmudrio i odbranio njegov udarac sa 11 metara. Drugu utakmicu zaredom, nakon meča u Bergamu, Argentinac nije uspio da iskoristi najstrožu kaznu.

Punih 14 godina, odnosno 25 utakmica, Lacio nije pobijedio Juventus u prvenstvu
, a danas je konačno prekinuta nevjerovatna crna serija ekipe koju s klupe vodi Simone Inzagi.

Lacio je tako već drugi put ove sezone nadigrao fudbalere aktuelnog šampiona.

Poraz na otvaranju sezone u Superkupu (2:3) očigledno nije bio slučajnost. Tim iz Rima zna kako da se suprotstavi Alegrijevoj ekipi.

JUVENTUS: Bufon; Lihtštajner (73. Sturaro), Barzalji, Kjelini, Asamoa; Kedira (65. Dibala), Bentankur, Matuidi; Daglas Kosta (54. Bernardeski), Iguain, Mandžukić.

LACIO: Strakoša; Bastos, De Fraj, Radu; Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić (84. Patrik); Luis Alberto (72. Nani); Imobile (76. Kaisedo).



Večeras od 20:45 sastaju se Roma i Napoli, a eventualni trijumf mogao bi mnogo značiti jednoj od ove dvije ekipe nakon kiksa šestostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Sutra u istom terminu igra se veliki milanski "Derbi dela Madonina". Inter dočekuje Milan.

SERIJA A - 8. KOLO:

Juventus - Lacio 1:2 (1:0)
/Daglas Kosta 23 - Imobile 47, 54 pen/

Roma - Napoli (20:45)

U nedjelju:

Fiorentina - Udineze (12:30)
Bolonja - SPAL (15:00)
Kaljari - Đenova
Krotone - Torino
Sampdorija - Atalanta
Sasuolo - Kjevo
Inter - Milan (20:45)

U ponedjeljak:

Helas Verona - Benevento (20:45)

TABELA: Napoli 21, Lacio (+1) 19, Inter 19, Juventus (+1) 19, Roma (-1) 15, Torino 12, Milan 12, Sampdorija (-1) 11, Kjevo 11, Bolonja 11, Atalanta 9, Fiorentina 7, Udineze 6, Kaljari 6, SPAL 5, Krotone 5, Sasuolo 4, Helas Verona 3, Đenova 2, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC