• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napoli slavi VAR (VIDEO)

Autor mondo.ba

Za razliku od bivšeg selektora "azura" Đampjera Venture, Mauricio Sari vjeruje Lorencu Insinjeu. S pravom. Video sudija ponovo u centru pažnje.

Kada igra Lorenco Insinje, Napoli ne gubi od Milana!

Noć derbija na Apeninima (ranije danas Roma - Lacio 2:1) okončana je trijumfom Napolitanaca protiv "rosonera", koji su seriju bez poraza u Seriji A produžili na 25 utakmica.

NAPOLI - MILAN 2:1 (1:0)

Omaleni napadač postigao je četvrti gol u osmom meču protiv Milana, a kada je on bio u postavi, Napoli nije izgubio niti jedan meč u duelu sa milanskom ekipom!

Za razliku od sad već bivšeg selektora Italije Đampaola Venture, strategu Napolitanaca Insinje je jedan od najvažnijih igrača u ekipi.

Pogled na tabelu govorio je uoči meča da je domaćin bio apsolutni favorit pred duel na stadionu "San Paolo" i to je u potpunosti i opravdao.

Povreda Fauzija Gulama stvorila je velike probleme Sariju, pa je Mario Rui morao da "uskoči" na poziciju lijevog beka. Bivši igrač Empolija i Rome odradio je odličan posao, pa se nedostatak Alžirca nije ni osjetio.

Mogli su domaći do vođstva u 13. minutu. Odličnu akcija odigrala je kompletna napadačka linija, Lorenco Insinje na drugoj stativi tražio je Hoeza Kaljehona, Španac je šutirao glavom, ali Đanluiđi Donaruma nije se dao iznenaditi.

Redale su se prilike kao na traci, a konačno, u 33. minutu, odbrana Milana je kapitulirala.

Insinje je pobjegao svojim čuvarima i zatresao mrežu Donarume. Pomoćni sudija pokazao je da se brzonogi napadač Napolija našao u nedozvoljenoj poziciji, ali glavni arbitar Danijele Doveri konsultovao je VAR i ispravio grešku. Napoli je poveo.

...
Izvor: Dailymotion

Za razliku od Insinjea, Dris Mertens ni u devetom meču nije uspio zatresti mrežu Milana. Imao je idealnu šansu u 48. minutu, ali je u situaciji jedan na jedan sa Donarumom, golman gostiju bio uspješniji.

Probudio se Milan u nastavku i presingom nastojao da ugrozi gol Pepea Rejne i što prije stigne do izjednačenja.

Ali, timu Vinćenca Montele teško je to polazilo za rukom.

DERBIJI

Milan je u prvih 13 kola sezone doživio već šest poraza, od čega pet od najjačih ekipa u ligi: Lacio 1:4, Roma 0:2, Inter 2:3, Juventus 0:2 i sada Napoli 1:2.

Jalova terenska inicijativa nije baš urodila plodom, pa je goste dokusurio "rezervista" Pjotr Zjelinski. Poljak je samo tri minuta nakon što je zamijenio Mareka Hamšika provukao loptu kroz noge Donarumi za 2:0.

Sjajnim golom iz voleja defanzivac gostiju Alesio Romanjoli samo je ublažio poraz.

Napoli se učvrstio na čelu tabele, dok milanski brod nastavlja da tone. Sa Montelom na klupi ili?

NAPOLI (4-3-3):
Rejna - Rui (65. Mađo), Kulibali, Albiol, Hisaj - Hamšik (69. Zjelinski), Žoržinjo, Alan - Insinje, Mertens, Kaljehon (78. Rog). Trener: Mauricio Sari.

MILAN (3-4-2-1): Donaruma - Romanjoli, Bonući, Musakio - Bonaventura, Montolivo (85. Bilja), Kesi, Borini (78. Abate) - Lokateli, Suso (45+3. Andre Silva) - Kalinić. Trener: Vinćenco Montela.

SERIJA A - 13. KOLO:

Roma - Lacio 2:1 (0:0)
/Peroti 49 pen, Naingolan 53 - Imobile 72 pen/

Napoli - Milan 2:1 (1:0)
/Insinje 33, Zjelinski 73 - Romanjoli 90+2/

U nedjelju:

Krotone - Đenova (12:30)
Benevento - Sasuolo (15:00)
Sampdorija - Juventus
SPAL - Fiorentina
Torino - Kjevo
Udineze - Kaljari
Inter - Atalanta (20:45)

U ponedjeljak:

Verona - Bolonja (20:45)

TABELA: Napoli (+1) 35, Juventus 31, Roma 30, Inter 30, Lacio 28, Sampdorija (-1) 23, Milan (+1) 19, Torino 17, Fiorentina 16, Atalanta 16, Kjevo 16, Bolonja 14, Udineze (-1) 12, Kaljari 12, Krotone 12, SPAL 9, Sasuolo 8, Đenova 6, Verona 6, Benevento 0.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC