• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kakav debi Batšuaija!

Autor mondo.ba

Na debiju u dresu Borusije, novopridošli napadač iz Čelsija Miči Batšuai bio je dvostruki strelac, ali je pobjedu u Kelnu timu iz Dortmunda donio Andre Širle u premijernoj utakmici 21. kola Bundeslige - 2:3 (0:1).

Poslije odličnog učinka na pet posljednjih utakmica u Čelsiju (četiri gola i jedna asistencija), internacionlac iz Belgije je nastavio da rešeta mreže i u Borusiji iz Dortmunda.

Miči Batšuai je dva puta pogodio i jednom asistirao Andrei Širleu protiv Kelna u prvom susretu 21. kola Bundeslige koji je prekinuo negativnu seriju „milionera“ od tri uzastopna remija.

KELN - BORUSIJA DORTMUND 2:3 (0:1)

Osim toga, Batšuai je prvi dvostruki strijelac u Bundesligi na debiju, poslije 2013. godine i prvog nastupa doskorašnjeg golgetera Borusije Pjera-Emerika Obamejanga, koji je prešao u londonski Arsenal.

„Jarčevi“ su se nadali da protiv Dortmunda, koji ove sezone igra po sistemu toplo-hladno, mogu nastaviti niz bez poraza u posljednja tri meča.

Dobro su krenuli domaći igrači i preko Miloša Jojića u 13. minutu propustili stopostotnu šansu za vođstvo zahvaljujući odličnoj intervenciji Romana Burkija, koji je „skinuo“ udarac srpskog internacionalca.

Uzvratili su gosti sa „Vestfalena“ samo tri minuta kasnije, ali je savezenik Kelna bila prečka poslije udarca japanskog reprezentativca Šinđija Kagave.

Pozajmljeni napadač Čelsija u gostujućem timu Miču Batšuai prvi put je zaprijetio u 21. minutu, ali je izblokiran, da bi u 10 minuta prije kraja poluvremena uspio da prevari golmana Kelna Tima Horna.

Po lijevoj strani je dar-mar napravio Džeremi Toljan i vratio povratnu loptu, a takve šanse ne propušta Batšuai - 0:1. Ujedno, bio je to 500. pogodak ove sezone u njemačkom šampionatu.

Belgijanac je pogodio mrežu „jarčeva“ i u 43. minutu poslije odlične akcije koju je zamislio asistent Toljan, ali je novopridošli napadač „milionera“ bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je poslije intevencije VAR-a, sudija Benjamin Brand poništio gol.

U nastavku meča, izabranici Štefana Rutenbeka su uspjeli da stignu do izjednačenja u 60. minutu nakon što je „odbijanac“ glavom u mrežu gostiju pospremio „rezervista“ Simon Zoler, da bi Batšuai dva minuta kasnije ponovo doveo goste u vođstvo poslije asistencije Amerikanca Kristijana Pulišića.

Nisu se predavali „jarčevi“ uprkos novom zaostatku i poslije centaršuta iz kornera Jonasa Hektora stigli do novog „egala“. Najviši u skoku bio je Španac Horhe Mere za 2:2.

Probali su domaći da iskoriste psihološku prednost nakon što su dva puta stizali vođstvo da eventualno "prelome" meč u svoju korist, ali je u 84. minutu sijevnula kontra u kojoj je Batšui asistirao Širleu za deveti trijumf Borusije, kojim će barem prenoćiti na drugom mjestu na tabeli.

Interesantno, strateg Borusije Peter Šteger prvi put se trijumfalno vratio u Keln otkako je otpušten sa klupe "jarčeva" u oktobru prošle godine. 

BUNDESLIGA 21. KOLO

Keln -  Borusija Dortmund 2:3 (0:1)

/Zoler 60, Mere 70 -Batšuai 35, 62, Širle 84/

Subota

Frajburg - Bajer Leverkuzen

Herta - Hofenhajm

Majnc - Bajern

Šalke - Verder Bremen

Volfsburg - Štutgart

Borusija Menhengladbah - RB Lajpcig

Nedjelja

Auzsburg - Ajntraht Frankfurt (15.30)

Hamburger SV - Hanover (18.00)

TABELA: Bajern Minhen 50, Borusija Dortmund (+1) 34, Bajer Leverkuzen 34, Šalke 34, Ajntraht 33, RB Lajpcig 32, Borusija Menhengladbah 31, Augzburg 28, Hofenhajm 27, Hanover 27, Herta 26, Frajburg 24, Volfsburg 23, Majnc 20, Štutgart 20, Verder 17, HSV 16, Keln (+1) 13.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC