• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Igokee: Ciboni presudio skok u napadu

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee zabilježili su prvu pobjedu u novoj sezoni ABA lige i to u gostima protiv Cibone.

 Cibona - Igokea 84:86, izjave Nenad Trajković, Ivan Velić Izvor: MONDO/Promo/Igokea/Nenad Vuruna

Vratilo se "igosima" u Zagrebu ono što su propustili da ostvare protiv Mege Bemaks u prvom kolu u Laktašima, gdje su imali šut za pobjedu poslije velikog preokreta, ali je tada kapiten Vuk Radivojević bio neprecizan.

Sada je čovjek odluke bio Filip Adamović sa dva vezana polaganja, ali je uprkos tome šut Igora Marića za pobjedu imala Cibona, ali je završio na obuču.

Na kraju, bilo je 84:86 (23;21, 27:28, 22:18, 12:19) u korist tima iz Aleksandrovca.

Strateg Aleksandrovčana Nenad Trajković istakao je da je njeghov tim bio bio bolji u drugom poluvremenu, a posebno u posljednjoj odlučujućoj četvrtini.

"U posljednjoj četvrtini su oni postigli samo, mislim 12 poena, zahvaljujući našim dobrim skokovima u napadu. Na kraju vjerujem da je to i presudilo utakmicu. Mislim da smo imali i puno više skokova u napadu, mi 15 oni devet, što mislim da je i presudilo u ovako tijesnom meču", rekao je Trajković i čestitao svojim igračima na trijumfu.

"Imali smo problem s igračem koji nam je trebao donijeti prednost u ABA ligi, puno smo vremena izgubili s njim, koncentrirajući se na njega, međutim, uspjeli smo to nekako preboljeti", dodao je trener "igosa" očigledno misleći na Orlanda Džonsona, koji više nije član vicešampiona Bosne i Hercegovine.

Njegov kolega sa klupe "cibosa" Ivan Velić najprije se zahvalio na publici koje je u solidnom broju došla u dvoranu "Dražen Petrović".

"Šteta što ih nismo obradovali sa pobjedom koju smo apsolutno zaslužili, a razlog poraza ne bi smio komentarisati. Imali smo nekih loših stvari, moramo popraviti taj odbrambeni skok, bio je ključan u trenucima kad smo imali +10 gdje su se oni vratili sa dva ili tri napadačka skoka u seriji. Nismo prelomili utakmicu gdje smo možda mogli, međutim, ovo je kvalitetan protivnik, uspio se vratiti i prelomiti meč", rekao je Velić.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

IGOKEA ODLIČNA U ZAGREBU KOD CIBOSA

Bl

Idemo Igokea.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC