• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Borac m:tel bolji u svemu, publika kao nekada"

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Vogošće Kasim Kamenica čestitao je Banjalučanima na plasmanu u osminu finala Čelendž kupa i zahvalio banjalučkoj publici na fer i korektnom bodrenju svog tima bez ijednog incidenta.

 Kasim Kamenica, Srđan Gavrić poslije RK Borac - RK Vogošća 30:18 Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Iako se poslije minimalca u sarajevskom predgrađu u prvom duelu (22:23) očekivala neizvjesna utakmica u "Boriku", crveno-plavi su do nogu potukli Vogošćane i više nego zasluženo stigli među 16 najboljih timova evropskog takmičenja.

I to prvi put poslije 14 sezona, Banjalučani su dočekali proljeće u Evropi.

Iskusni stručnjak sa klupe Vogošće Kasim Kamenica (64) nije imao nikakvih primjedbi priznavši da su izabranici Mirka Mikića zaslužili prolaz po svemu prikazanom u revanšu.

"Po mom shvatanju rukometa, Borac je kvalitetnija ekipa, bolje popunjena od nas. I ovi mladi igrači koju prođu školu banjalučkog kluba su na višem tehničkom nivou. Ekipu sam tek preuzeo i ispoljili smo niz slabosti uz crveni karton (Adi Džinović, četvrti minut) koji je zarađen iz pogrešne metodike. Zakazali smo i mentalno, opet nam je, slično kao i u Vogošći u prvom meču, golman Bojan Ljubišić dominirao i zaustavio i ono malo morala što smo imali. Borac je potpuno zasluženo dobio utakmicu, bio je bolji u svim segmentima igre i svim fazama utakmice", rekao je Kamenica nakon dvoboja, osvrnuvši se i na navijače domaćina kojih je oko 1.500 zdušno bodrilo Borac m:tel, ali bez ijedne "ružne riječi", već sportski i korektno, kako i dolikuje fanovima nekadašnjeg prvaka Evrope i osvajača Kupa IHF.

"Čestitam publici, koja je navijala pošteno bez ijednog ispada i drago mi je vidjeti skoro pun 'Borik', kao što je bilo nekada", dodao je trofejni stručnjak, koji je s klupe vodio reprezetacije Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, te više od 20 klubova iz regiona.

Kao selektor juniorske reprezentacije Jugoslavije osvojio je titulu prvaka svijeta, a u posljednje tri sezone Kamenica je bio trener makedonskog Pelistera, Zagreba i Vojvodine iz Novog Sada.
.

Izvor: MONDOVedran Ševčuk

Lijevi bek Vogošće Srđan Gavrić, koji je u sarajevsko predgrađe stigao iz dobojske Sloge, mišljenja je da je dvocifrena razlika u korist Banjalučana ipak prevelika i da ne odražava pravi odnos snaga.

"Loše smo ušli u utakmicu, promašili smo nekoliko 'zicera', a 5:0 nas je dosta unazadilo. Trudili smo da stignemo rezultat, gubili smo i dosta snage, a oni su nas slomili ritmom. Nismo dovoljno bili spremni za ovaj meč iako smo loš rezultat ostvarili u Vogošći, gdje smo morali mnogo bolje odigrati. U ovom trenutku dalje je otišla bolja ekipa i čestitam Borcu mada mislim da 10 razlike nije realan odnos snaga. Dobili novog trenera, sad nam treba vremena da pronađemo novi ritam i vjerujem da ćemo do polusezone posložiti sve kako treba i boriti se za titulu šampiona", rekao je Gavrić i priznao da je i crveni karton Džinović dodatno poremetio njegovu ekipu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC