• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Turčin ponovo na klupi Čelika: Korijeni me vuku...

Autori mondo.ba Autori Fena

Čelik je danas predstavio novog trenera, Turčina Čihata Arslana, koji je naslijedio svog sunarodnjaka Adnana Orneka. S novim trenerom stigao je i pomoćni trener Kurtou Toprak.

Ornek je u subotu naveče, nakon pobjede protiv tuzlanske Slobode, potpuno iznenada dobio otkaz, a neposredno pred predstavljanje svog nasljednika danas se i oprostio od igrača i svog stručnog štaba.

"Arslan će bez ikakve naknade raditi naredna četiri mjeseca, jer mi nemamo ni dovoljno novca da ga dovedemo. Svojom će karijerom i dosadašnjim radom dosta doprinjeti našem klubu", rekao je predsjednik kluba Ajdin Oglun, koji nije želio posebno obrazlagati otkaz treneru Orneku. Samo mu je zahvalio na angažmanu.

"Sa plašljivcima ne mogu dobiti rat, ali sa herojima idem do smrti", istakao je bio Oglun, koji je ipak dodao da se to ne odnosi na trenera Orneka.

"U životu postoji nešto što nije samo novac. Želim vidjeti kakav potencijal ima ovdje. Klub je imao dosta problema, ali je ipak stabilan i ima svoje navijače koji su dosta fanatični", rekao je Arslan, koji je napomenuo kako mu je djed rođen na ovim prostorima.

Kaže vukli su ga njegovi korijeni te da želi sa svojim sunarodnjacima uraditi dobar posao.

"Vjerujem da ćemo biti velika porodica i kada uspijemo, vjerujem da će to biti uspjeh svih nas. Imam šta pokazati i ja i moji pomoćni treneri", smatra Arslan, koji je napomenuo da su balkanski prostori bogati talentima.

On je istakao kako je imao kontakta u radu s bosanskim igračima, poput Emira Cocalića, Avdije Vršajevića i Edina Višće, za koje smatra vrlo disciplinovanim.

"Ova je liga izbacila dosta zvijezda. Ja volim rad ss mlađim igračima, a naš cilj je nove, mlade igrače, izbaciti u orbitu.Govorim kao osoba koja ima 49 godina i već je 80 odsto svojih životnih ciljeva ostvarila, a u životu mi je najvažnije da budemo šampioni i da ostvarimo ciljeve mladih igrača", kaže Arslan.

On je još jednom podvukao kako osjeća dug prema svojim precima, te da će sa zadovoljstvom raditi u zeničkom klubu. Arslan je istakao da vjeruje u opstanak kluba u Premijer ligi BiH.

Podsjećamo, Čelik je prošle godine ispao iz lige, ali je ipak opstao u eliti pošto je banjalučki Borac izbačen iz Premijer lige zbog finansijskih problema.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC