• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Griješio sam, nikad teža sezona

Autor mondo.ba

Jedna od najturbulentnijih sezona za Igokeu je ipak okončana pozitivno. Igor Dodik ističe da pripreme za sljedeću počinju za desetak dana, kada se glave malo razbistre.

 Dodik: Griješio sam, nikad teža sezona Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Tim iz Laktaša je u posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja u ABA ligi uspio obezbijediti opstanak u društvu najboljih ekipa na Jadranu.

Igosi su sezonu okočnali sa skorom od osam pobjeda i 14 poraza.

Sezonu je na klupi počeo Nenad Trajković kojeg je naslijedio Žarko Milaković, da bi posljednjih 10 mečeva klub vodio Dragan Nikolić.

Pored tri trenera, klub je tokom sezone promijenio veliki broj igrača.

Igor Dodik je nakon meča protiv Zadra za portal "Košarka24.ba" priznao da je klub griješio tokom sezone, ali i da je svima u Laktašima pao kamen sa srca nakon trijumfa kojim je osiguran opstanak.

"Cijela sezona bila je stresna i morala je i ova utakmica da bude stresna pet minuta prije kraja. Hvala Bogu pa je završila onako kako smo je započeli. Za mene i upravu nikad teža sezona. Imali smo nekih grešaka na početku koje sam ličnio donio i koje smo sa upravom donijeli. Išli smo iz greške u grešku i veće probleme", rekao je generalni menadžer Igokee.

Portal "Košarka24.ba" saznaje da je u sjedište lige stigao zahtjev jednog kluba iz Izraela koji je izrazio želju da nastupa u ABA ligi. Zahtjeve su ranije uputili Olimpijakos i Panatinaikos.

Dodik se potom zahvalio svima, a posebno igračima koji su posljednju utakmicu u sezoni iznijeli onoko kako su se i dogovorili sa čelnicima kluba.

"Nije bilo nimalo lako. Hvala treneru i stručnom štabu koji je na kraju iznio cilj postavljen na početku sezone, a to je opstanak, iako smo imali neke druge planove. Na kraju smo ostvarili ono što smo primarno željeli".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Dodik smatra da je velika stvar što će Igokea i naredne sezone igrati regionalnu ligu.

"Velika je pobjeda što ćemo iduće sezone ponovo igrati ABA ligu koja nikada nije bila jača i tek treba da se sastane predsjedništvo i skupština i odluči šta ćemo sa zahtjevima Olimpijakosa i Panatinaikosa. Nema kraja tome i ABA liga je svima interesanta svima u Evropi i Igokei je čast što se takmiči u takvoj ligi".

Sezona za košarkaše Igokee je završena pošto neće nastupati u Ligi BiH. Uprava kluba ima dosta vremena da radi na sastavu ekipe koja će sa treninzima početi u avgustu ili septembru.

"Počeli smo već da razmišljamo o idućoj sezoni i već imamo neke planove, ali ćemo sve početi da radimo za desetak dana kada se glave malo razbistre. Da krenemo pripreme za iduću sezonu na vrijeme, a ne kao za ovu kada smo pravili greške", zaključio je Dodik.

Gagi Nikolić: Pobjeda za moju majku, vječna joj slava

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC