• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juventusu bod, Interu "minus dva"

Autor mondo.ba

Nakon prvih 45 minuta izgledalo je da nemotivisani Juventus nema odgovor za igru raspoloženih fudbalera Intera, ali se onda ukazao Kristijano Ronaldo. Bez pobjednika u 172. "Derbiju Italije" - 1:1.

Sasvim sigurno na "Đuzepe Meaci" računali su na sva tri boda u 172. "Derbiju Italije" protiv nemotivisanog Juventusa, ali su na kraju morali da se zadovolje samo jednim.

Sjajnim pogotkom Rađa Naingolan obezbijedio je prednost Interu, ali je bod novom-starom šampionu donio Kristijano Ronaldojubilarnim, 20. ovosezonskim golom, a ukupno 600. u svim takmičenjima u klupskoj karijeri.

"Nerazuri" su stajali mnogo bolje na terenu tokom prvog poluvremena, ali pali su u nastavku i još jednom pokazali da ne mogu u istom ritmu odigrati svih 90 minuta.

INTER - JUVENTUS 1:1 (1:0)

S obzirom da su u prošlom kolu i matematički obezbijedili novu, osmu uzastopnu titulu u Seriji A, igrači Masimilijana Alegrija nisu bili zainteresovani u prvih 45 minuta i činilo se da je Inter blizu trijumfa, veoma važnog u borbi za Ligu šampiona.

"Pecnuli" su rivala navijači Intera pred početak utakmice, koreografijom na kojoj je bilo ispisano "Game Over" uz pehar Lige šampiona, aludirajući na eliminaciju od Ajaksa i kraj nadanja "bjankonera" da mogu stići do "ušatog pehara".

Utakmica je sjajno počela za "nerazure", koji su već u ranoj fazi stigli do prednosti spektakularnim golom Naingolana iz voleja.

Mada, stekao se utisak da je i golman gostiju Vojček Šćesni mogao bolje interveniti, ali bio je to zaista snažan i precizan udarac.

...
Izvor: Dailymotion/Love Football

I poslije vodećeg gola, Inter je nastavio s pritiskom.

Priliku za novi gol imao je Mauro Ikardi, ali je ovaj put Poljak uspio da interveniše i spasi svoju mrežu, da bi nakon toga izblokiran i udarac Stefana De Fraja.

"DERBI ITALIJE"

82 pobjede Juventusa

46 pobjeda Intera

44 remija

gol razlika: 247:200

Prilika "bjankonera" skoro da nije ni bilo. Federiko Bernardeski i Kristijano Ronaldo jedini su pokušali, ali bili su to slabi udarci za Samira Handanovića.

Nastavak je počeo u sporom ritmu, desetak minuta ništa se nije dešavalo, a onda je Ivan Perišić propustio šansu da uveća prednost svog tima.

Šutirao je Hrvat sa distance, ali je lopta završila tik pored gola.

Izgledalo je da Inter drži sve u svojim rukama, ali onda se ukazao Kristijano Ronaldo.

Portugalac je odigrao dupli pas sa Miralemom Pjanićem, bh. reprezentativac asistirao mu je petom, a onda je uslijedio milimetarski precizan udarac i kapitulacija nepomičnog Handanovića.

...
Izvor: Dailymotion/Love Football

Rasplamsala se borba nakon izjednačenja, bilo je prilika na obje strane i praktično je gol visio u vazduhu.

Gosti su bili mnogo konkretniji u finišu, imali nekoliko dobrih prilika, ali ostalo je 1:1.

"Bjankonerima" večerašnji bod nije mnogo značlio, dok je pitanje koliko su "nerazuri" zadovoljni ovim bodom, s obzirom da su sačuvali treću poziciju, ali su i propustili priliku da se još više učvrste na njoj.

INTER (4-2-3-1): Handanović - D'Ambrozio, De Fraj, Škrinjar, Asamoa - Vesino, Brozović - Politano (79. Žoao Mario), Naingolan (74. Borha Valero), Perišić - Ikardi (82. Martinez).

JUVENTUS (4-4-2): Šćesni - Kanselo, Bonući, Kjelini, Aleks Sandro (49. Spinazola) - Kvadrado, Emre Džan, Pjanić, Matuidi (60. Ken) - Bernardeski (90. Pereira), Ronaldo.

SERIJA A - 34. KOLO:

Bolonja - Empoli 3:1 (0:1)
/Sorijano 52, Orsolini 83, Sansone 90+5 - Pajač 17/

Roma - Kaljari 3:0 (2:0)
/Facio 5, Pastore 8, Kolarov 86/

Inter - Juventus 1:1 (1:0)
/Naingolan 7 - Ronaldo 62/

U nedjelju:

Frozinone - Napoli (12.30)
Kjevo - Parma (15.00)
SPAL - Đenova
Sampdorija - Lacio (18.00)
Torino - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Atalanta - Udineze (19.00)
Fiorentina - Sasuolo (21.00)

TABELA: Juventus (+1) 88, Napoli 67, Inter (+1) 62, Roma (+1) 58, Milan 56, Atalanta 56, Torino 53, Lacio 52, Sampdorija 48, Kaljari (+1) 40, Fiorentina 40, Sasuolo 38, SPAL 38, Bolonja (+1) 37, Parma 36, Đenova 34, Udineze 33, Empoli (+1) 29, Frozinone 23, Kjevo 14*.

*NAPOMENA Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC