• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA potvrdila: Kažnjeni Bokan, Čović i Noris Kol

Autor mondo.rs

Regionalno takmičenje objavilo sankcije za čelnike klubova i američkog plejmejkera.

 ABA potvrdila Kažnjeni Bokan, Čović i Noris Kol Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Sjednica Skupštine ABA lige trajala je skoro šest sati i završena je sa nekoliko konkretnih odluka, kao i uz izrečenu kaznu na račun predsjednika ovosezonskih finalista.

/Razriješen menadžment ABA lige, bez odluke o Olimpijakosu/

Na sajtu regionalnog takmičenja objavljeno je da će čelnici Budućnosti i Crvene zvezde morati da plate po 10.000 evra zbog izjava izrečenih poslije nedavne finalne serije njihovih timova, protekle uz incidente, uvrede i skandalozne momente.

Takođe, kažnjen je i plejmejker Budućnosti Noris Kol zato što je sat uoči "majstorice" gađao loptom jednu osobu kraj terena, nekoliko sekundi nakon što je kročio na parket.



U zvaničnom saopštenju ABA lige objavljeno je:

- Predsjednik Budućnosti Dragan Bokan kažnjen je sa 10.000 evra zbog neprikladnih komentara u medijima poslije finala ABA lige 2018/19, koje su naškodile ugledu ABA lige i njenih sponzora.

- Predsjednik Crvene zvezde Nebojša Čović kažnjen je sa 10.000 evra zbog neprikladnih komentara u medijima poslije finala ABA lige 2018/19, koje su naškodile ugledu ABA lige i njenih sponzora.

- Košarkaš Budućnosti Noris Kol kažnjen je sa 4.000 evra zbog neprikladnog ponašanja prije pete utakmice finalne serije, odigrane u Beogradu.

Podsjetimo, Budućnost je poslije incidenata na trećoj utakmici (pljuvanje igrača, gađanje i tuča iza klupe) bila kažnjena djelimičnim zatvaranjem dvorane, odnosno pražnjenjem VIP mjesta, kao i prva tri reda na sve četiri tribine. Crvena zvezda je potom zbog izgreda prije "majstorice" (napad navijača na igrače Budućnosti na parketu, ubacivanje petardi) kažnjena sa 35.000 evra, dvije utakmice igranja pred praznim tribinama i još tri utakmice kojima će moći da prisustvuju samo žene i djeca do 14 godina.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC