• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maljković:Nemoguće da smo GORI nego prije 5 godina

Autor mondo.rs

Selektorka Srbije priznala je da su Bjeloruskinje pobjedom nad Belgijom dale dodatni motiv njenim izabranicama pred meč protiv Rusije.

Nezadovoljna je bila Marina Maljković u četvrtak uveče, mada je Srbija protiv Bjelorusije uspjela da počne Evropsko prvenstvo željenim rezultatom.

Mladi, ali već prekaljeni stručnjak, znala je da njena ekipa dan kasnije protiv Rusije može da odigra samo bolje!

Tako je i bilo, u Zrenjaninu su Srpkinje trijumfovale rezultatom 77:63 i sa skorom 2-0 se probile na čelo tabele grupe D.

"Rekla sam mojoj ekipi da je nemoguće da smo znali da igramo košarku prije pet godina, a da smo sada zaboravili. Da smo sada gori nego što smo bili prije nekoliko godina", izjavila je Maljković.

 Ona je od igračica tražila da igraju onako kako treniraju svaki dan, a dodatni motiv bila je pobjeda Bjelorusije nad Belgijom (69:61) - bronzanom sa prethodnog Eurobasketa - u petak popodne.

"Pobjeda Belorusije nad Belgijom je uticala na nas. Njihova dobra igra je pokazala da nisu tim za potcjenjivanje, kao što sve utakmice na EP pokazuju koliko je takmičenje ove godine kvalitetno".

Selektorka Srbije pohvalila je i to što je pred početak meča održan minut ćutanja "ogromnim imenima naše košarke", Žarku Varajiću i Vukici Mitić.

Srpski nacionalni tim u nedjelju će za direktan plasman u četvrtfinale igrati protiv Belgije (20.30).

Dajana Butulija je sa 15 poena, nekoliko lijepih asistencija i velikom borbenošću u fazi odbrane bila među glavnim tvorcima druge pobjede na EP.

"Ovo smo više bili mi, nego protiv Bjelorusije. Kada je najteže, mi se skupimo, jer znamo koliko smo radile i da moramo da pokažemo naše pravo lice. bolje nego protiv Bjelorusije. Ljudi su prepoznali dobru borbu, da se u četvrtak nismo snašle možda i zbog pritiska, a danas su opet bili uz nas i hvala im".

O Belgiji...

"Imamo dan odmora, da se dobro pripremimo. Mislim da možemo da budemo još bolje".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC