• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REZIME priprema na Zlatiboru: Napad najviše škripi

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Poslije 15 dana jakog rada u Srbiji, fudbaleri Borca vratili su se u Banjaluku, gdje će obaviti završne pripreme pred početak sezone u Premijer ligi BiH. Pročitajte šta je trener Branislav Krunić rekao o radu na Zlatiboru.

 FK Borac Banjaluka pripreme na Zlatiboru 2019 rezime Branislav Krunić Napad najviše škripi Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ekspedicija Borca, nakon 15-dnevnih priprema na Zlatiboru, u nedjelju naveče vratila se u Banjaluku.

Šef stručnog štaba Branislav Krunić odlučio je da igračima da slobodan dan u ponedjeljak, a već danas popodne nastaviće sa radom i pripremama za start sezone 20. jula i duel sa sarajevskim Željezničarom.

Tokom boravka na Zlatiboru, Krunić i njegovi saradnici nastojali su da na djelu vide sve igrače sa kojim raspolažu. Odigrano je i pet kontrolnih mečeva, kako bi se ekipa što bolje uigrala i prilagodila na novu formacije 4-2-3-1, koju forsira Krunić.

"Uspjeli smo da iskoristimo izvanredne uslove na Zlatiboru. Odigrali smo pet utakmica, gdje smo nastojali svih igračima da pružimo veliku minutažu, kako bismo ih sve ravnomjerno opteretili“, kaže Krunić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

S obzirom da su tokom dvije sedmice provedene na Zlatiboru, igrači i po dva puta izlazili na teren, Krunić je nastojao da svim igračima pruži šansu, kako bi vidio ko i koliko može da odgovori njegovim zahtjevima.

"Kao tankeri smo, ali pišemo lijepu priču Borca"

"U pojedinim test utakmicama šansu smo pružili igračima koji su prošle sezone, ali i tokom priprema, imali manju minutažu, tako da se tu vidjela neuigranost. Djelovali su dobro, ali izgubili su", ističe Krunić.

Tako je, recimo, u duelu sa Radnikom iz Surdulice (0:2), povratnik u redove Borca Aleksandar Subić samo dan nakon što se priključio novim saigračima ubačen "u vatru".

"Najveći plus je što je Subić nakon skoro godinu dana odigrao 70 minuta. Planirali smo da odigra pola sata, a igrom slučaja, nakon povrede Filipa Račića, odlučili smo da uđe i uspio je da odigra skoro 70 minuta. Super je izgledao, ali evidentan je nedostatak utakmica. Ipak, za njega je ovo veliki plus", smatra Krunić.

Borac niti u jednoj test utakmici nije nadigran, ali realizacija je u potpunosti zakazala.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ono što je bilo, takođe, evidentno je da su "crveno-plavi" golove većinom primali nakon sopstvenih grešaka.

Banjalučani su tako tokom boravka na "srpskoj ljepotici" na pet susreta postigli samo četiri pogotka, od čega čak tri u prvom test meču po dolasku na Zlatibor, protiv šampiona Crne Gore, Sutjeske iz Nikšića.

Uslijedio je zatim remi protiv Spartaka iz Subotice, a nakon toga tri vezana poraza, u kojima "crveno-plavi" nisu uspjeli postići niti jedan pogodak, a primili su četiri.

Prije dolaska na Zlatibor, odmjerili su snage i sa Tuzla sitijem, gdje takođe nisu uspjeli da pronađu put do protivničke mreže.

"Najveći problem je što nismo opasni u vrhu napada. Normalno je da posljednja linija mora i da pogriješi. Ima tu i dekoncentracije, individualnih grešaka, ali težište igre moramo prebaciti prema gore. Igrači u napadu treba da protivniku prave probleme, da igraju jedan na jedan i prave pritisak, a mi to ne radimo", svjestan je Krunić gdje najviše "škripi".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kajkut: Borac uvijek mora težiti pobjedama

Evidentno je da su igračima noge teške, ali iza njih je najnaporniji period, tako da će u vremenu koje je preostalo do početka sezone sigurno uspjeti da se odmore i pripreme za ono najvažnije - borbe za bodove.

"U ovom trenutku svakako da su i noge umorne, jer je tempo tokom priprema bio zaista jak. Igrači su izuzetno umorni, ali u narednih 15 dana opada taj intenzitet i oni će dobiti na svježini. Treba imati u vidu i da smo malo kasnili sa početkom priprema, tako da smo morali ubrzati ritam, što se odrazilo i na igru", zaključio je Krunić.

Banjalučani će do meča sa Željezničarom raditi na terenima Gradskog stadiona, a do kraja trenažnog ciklusa odigraće i generalnu probu 13. jula sa Slobodom u Tuzli.

Sve bi trebalo biti lakše uz "Lešinare", koji se vraćaju na Gradski stadion!

Pogledajte FOTO galerije sa Zlatibora...

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vultures

Kajkut u godinama, Subic nije igrao dugo, kasnili sa pripremama, otisao nam ekstra trener Vojvodic. Pa sta ti plavuso ocekujes?

osa

@Vultures Koji si ti strucnjak

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC