• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Musemić pred Borac: Moramo da uložimo mnogo truda

Autor mondo.rs

Početak duela starih rivala zakazan je za 18 časova.

Derbi desetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, zakazanom za sutra, odigraće na stadionu ''Asim Ferhatović – Hase'' Sarajevo i Borac.

Oba tima pred ovaj susret nalaze se u svojevrsnoj krizi rezultata. ''Bordo'' tim i aktuelni osvajač duple krune u BiH poražen je na prethodna dva gostovanja, Željezničaru (5:2) i Tuzla sitiju (2:1), dok je Borac, nakon neuspjeha u duelu sa Slobodom (3:1), u Banjaluci samo remizirao sa Širokim Brijegom (1:1), iako je od 49. minuta imao igrača više.

U najavi meča, šef stručnog štaba ''crveno-plavih'' Branislav Krunić ulogu favorita dodijelio je sutrašnjem domaćinu, koji ne očekuje nimalo lak meč.

''Sigurno je da se poslije poraza u Tuzli nalazimo pod imperativom pobjede. Da bismo do te pobjede došli ne smijemo izgledati ni približno kako smo izgledali u Tuzli. Morate uložiti puno želje i truda kako bi dobili bilo koga, pa tako i Borac, koji u ovom jesenjem dijelu sezone igra po principu toplo-hladno. Imaju tri-četiri igrača koji iza sebe imaju zavidnu karijeru i kvalitet, tako da ćemo sigurno morati uložiti puno truda i želje kako bi došli do tri boda. Što se tiče igračkog kadra, problema i dalje imamo, ali to je nešto s čim se susrećemo i moramo tražiti najbolje moguće rješenje", rekao je šef struke Sarajeva Husref Musemić u najavi utakmice sa Banjalučanima, a prenio klupski sajt.

Sa njegovim mišljenjem saglasan je bio Besim Šerbečić, apostrofirajući kapitena Borca Stojana Vranješa kao najopasnijeg pojedinca u redovima rivala.

''Dolazi nam jedna kvalitetna ekipa sa nekoliko kvalitetnih individualaca. Prije svega tu mislim na Stojana Vranješa. Kao što je šef rekao, nalazimo se pod imperativom pobjede. Ne smijemo se zaletiti, ali postavićemo se tako da uzmemo sva tri boda", rekao je defanzivac koji je u pauzi između dvije sezone u Sarajevo stigao na pozajmicu iz Rozenborga.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Sloboda - Zrinjski (16.00)
Radnik – Čelik
Velež - Tuzla siti
Sarajevo - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Mladost (19.00)
Željezničar - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Tuzla siti 20, Željezničar 19, Sarajevo 17, Zrinjski 16, Radnik 12, Sloboda 12, Borac 12, Čelik 12, Široki Brijeg 8, Velež 8, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC