• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas: Mora i nas krenuti na gostovanju

Autori mondo.ba Autori Fena

Trener Mostaraca uvjeren da će njegova ekipa proraditi i van svog stadiona.

Nakon dvije uzastopne i ubjedljive pobjede Zrinjskog u kupu i prvenstvu (Zvijezda Gradačac 4:0, Čelik 3:0), trener Hari Vukas optimističan je pred gostovanje njegove ekipe kod tuzlanske Slobode u 10. kolu Premijer lige BiH.

"S obzirom na sve te priče o lošim partijama u gostujućim utakmica, sutra očekujem moje momke dosta motivisane. Mora i nas negdje krenuti na gostovanju i sada je pravi trenutak za to", kazao je Vukas uoči polaska za Tuzlu.

Zrinjski je u devet prvih kola domaćeg prvenstva pokazao zavidnu formu na svom terenu, upisavši četiri pobjede u četiri susreta uz gol-razliku 11:0. Međutim, "Plemići" su s gostovanja donijeli samo četiri od mogućih 15 bodova.

Vukas smatra kako je Zrinjskom na tih pet gostujućih utakmica nedostajala i doza sreće te da bi pogodak u prvom poluvremenu protiv Slobode uvelike olakšao posao njegovoj ekipi.

"Mislim da većina ekipa kad igra protiv nas smatra dobrim rezultatom neriješeno ili pobjedu. Kako vrijeme utakmice odmiče oni dobijaju na samopouzdanju, a mi se mučimo. Nadam se da bi sutra neki rani pogodak mogao biti ključ uspjeha. Onda je to skroz druga utakmica. Domaćin se mora otvoriti i juriti rezultat, a u takvim situacijama znamo biti dosta opasni", dodao je.

Što se tiče Slobode, Vukas smatra kako finansijski problemi s kojima se susreće tuzlanska ekipa neće previše uticati na ishod utakmice.

"Iz mog iskustva, kad se priča o stanju u nekom klubu ili statistici u međusobnim susretima dva kluba, to je po meni sve mrtvo slovo na papiru. Ne mora to ništa značiti. Ta njihova kriza ih može dodatno ujediniti i motivisati", kazao je trener Zrinjskog.

Utakmici protiv Slobode zbog akumuliranih kartona propustit će Damir Šovšić, a Vukas ne može računati niti na povrijeđene Kristijana Stanića, Peru Stojkića, Marija Tičinovića, Semira Pezera i Marka Bencuna, dok Luis Ibanez još nema pravo nastupa.

Utakmica Sloboda - Zrinjski igra se u srijedu od 16 sati, uz direktan prenos na programu Arenasport 1.

PREMIJER LIGA BIH - 10. KOLO:

Srijeda:

Sloboda - Zrinjski (16.00)
Radnik - Čelik
Velež - Tuzla siti
Sarajevo - Borac (18.00)
Široki Brijeg - Mladost (19.00)
Željezničar - Zvijezda 09 (20.00)

TABELA: Tuzla siti 20, Željezničar 19, Sarajevo 17, Zrinjski 16, Radnik 12, Sloboda 12, Borac 12, Čelik 12, Široki Brijeg 8, Velež 8, Mladost 8, Zvijezda 09 3.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC