• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Preokret Barse, "sedmica" na Enfildu!

Autor mondo.rs

Nevjerovatno golgetersko veče u Ligi šampiona. Fudbalski spektakl na "Enfildu", taktički rat na Kamp Nou pripao Barsi. Ubedljivo Zenit i Ajaks, Čelsi dobio u Francuskoj, Lion u Njemačkoj.

Na dve utakmice od 18.55 JEDAN gol!

Tako je počeo drugi dan 2. kola Lige šampiona, a onda "plusak". Provala golgeterskog oblaka u elitnom UEFA takmičenju. Na preostalih šest mečeva čak 22! Najviše ih je bilo na Enfildu – SEDAM. Iako je Liverpul poveo 3:0 u prvom poluvremenu, na kraju je "čupao" pobjedu protiv RB Salcburga. Barsa je "okrenula" (2:1) Inter poslije minuta iz prvog dela, dok je Čelsi slavio na "vrućem" terenu u Lilu - 2:1.

Vrlo zanimljivo bilo je u Valensiji, gdje su "slepi miševi" promašivali, a "kopljanici" iz Amsterdama pogađali za veoma ubjedljivih 3:0. Zenit je nadigrao Benfiku u Sankt Peteburgu 3:1, dok je Lion savladao RB Lajpcig usred Njemačke 2:0.

Poslastica večeri i meč koji je zasenio i derbi u Barseloni odigrali su Liverpul i Salcburg. Sve o toj utakmici možete pročitati OVDJE.

U Barseloni je Inter iskoristio prvi napad. Domaćin je pogriješio na polovini rivala, a hitri Lautaro Martinez u kontri pobegao odbrani Barse i između jednog fudbalera i Ter Štegena poslao loptu u mrežu. Tek je počeo da teče treći minut, a velika Barsa gubila je od ekipe koja je riješila da pokaže zube Juventusu u Seriji A, očigledno i ostalim velikanima u Ligi Evrope.

Ipak, "buđenje" evropskog Intera nije bilo uspješno kao u nacionalnom šampionatu. Uspavao ga je Luis Suarez. Urugvajac je do kraja meča, u 58. i 84. minutu, uspio da postigne dva gola i preokrene rezulat za konačnih 2:1.

U postavi Barse bio je Lionel Mesi, koji je poslije povrede odigrao cijeli meč. Argentinac je imao ulogu asistenta kod drugog pogotka.

Zenit je sa kapitenom Banetom Ivanovićem upisao tri boda protiv Benfike. Ruski tim igrao je sjajno i praktično bilo je nemoguće da večeras izgubi. Već od prvog minuta počeo je da stvara prilike... Tri su iskoristili Artem Dzjuba u 22, Raul Dias je postigao autogol u 70, a na kraju se, poslije greške Ljubomira Fejse, upisao i Serdar Azmun.

Potez večeri je, ipak, bila golčina prvotimca Benfike Raula de Tomasa u 85. minutu!

Vrlo lijepo, a pitanje da li ljepšu, sigurno neuporedivo važniju, postigao je Vilijan u 78. za tri boda Čelsija na gostovanju u Lilu. Dušan Tadić bio je asistent kod trećeg gola Ajaksa, koji je djelo Van de Beka u 67. Međutim, Valensiju, za koju Danijel Pareho nije iskoristio penal kod 1:0, načeo je Hakim Zijah već u osmom minutu "bombom" sa preko 20 metara.

U prve dvije utakmice drugog dana 2. kola Lige šampiona Borusija Dortmund je pobijedila u prašku Slaviju 2:0, dok su Genk i Napoli podelili po bod - 0:0.

Najbolji igrač nemačkog tima bio je Akraf Hakimi. Marokanac je sa dva pogotka srušio snove Slavije da može do još jednog iznenađenja poslije boda u Milanu protiv Intera. Hakimi je pogađao u 35. i 89. minutu.

Bilo je uzbudljivo u Genku, ali bez golova. Obje ekipe imale su nekoliko velikih prilika. Za Belgijance je šansu meča propustio Janis Hadži, a za Napoli Hoze Kaljehon.


Rezultati i strijelci:

Grupa E


Genk - Napoli 0:0

Liverpul - Salcburg 4:3 (3:1)
/Mane 9, Robertson 25, Salah 36, 69 - Hvang 39, Minamino 56, Haland 60/

Grupa F


Slavija Prag - Borusija Dortmund 0:2(0:1)
/Hakimi 35, 89/

Barselona - Inter 2:1 (0:1)
/Saurez 58, 84 - Martinez 3/

Grupa G


Zenit - Benfika 3:1 (1:0)
/Dzjuba 22, Dias 70ag, Azmun 78 - De Tomas 85/

Lajpcig - Lion 0:2 (0:1)
/Depaj 11, Terije 65/

Grupa H


Lil - Čelsi 1:2 (1:1)
/Osimen 33 - Abraham 22, Vilijan 78/

Valensija - Ajaks 0:3 (0:2)
/Zijah 8, Promes 34, Van de Bek 67/

IZ MINUTA U MINUT:

Sve je završeno!

Sjajno veče u Ligi šampiona 

Završeno na Kamp Nou, Barsa pobijedila Inter 2:1.

Kraj u Liverpulu i Valensiji. Pobjeda "crvenih" 4:3, Ajaks bolji od "slijepih miševa" 3:0.

Raul de Tomas je postigao jedan od najljepših golova ove večeri. Pogrešila je odbrana Zenita, a rezervista lisabonskog sastava nije dugo čekao kada je dobio loptu, namjestio se i sa preko 20 metara pogodio mrežu. Malo je vremena do kraja... 85. minut je bio kada je Benfika smanjila na 1:3.

Spona Leo Mesi - Luis Suarez vodi Barsu ka prvoj pobjedi ove sezone u Ligi šampiona. Južnoamerički tandem izveo je akciju u 85. minutu poslije koje je šampion Španije stigao do preokreta 2:0. Drugi gol Saureza.

Preokret Barselone, Benfika smanjila!

Vilijan je postigao golčinu u 78. minutu. Centaršut Hadsona i "drop kik" Brailca. Prelepo... U Sankt Peterburgu Benfika griješi, a Zenit kažnjava - Serdar Azmun je strijelac trećeg gola.

Zenit ima 2:0, Čelsi poveo opet!

GOL i u Rusiji!

Zenit drži lekciju gostima iz Portugala. U 70. minutu bila je nemoćna odbrana Benfike, pošto je Ruben Dias postigao autogol.

Nije obećavao napad Liverpula u 69. minutu, ali su domaćini uspjeli da ponovo povedu. Firmino je spustio loptu za Salaha, spojio ga s golom i to je bilo dovoljno za novo vođstvo "crvenih".

Liverpul vratio vođstvo!

Martin Terije u 65. minutu koristi veliku grešku Lajpciga i postiže drugi gol za Olimpik Lion. U Valensiji domaćin promašuje sve, a gosti pogađaju, u 67. je to učinio Van de Bek za velikih 3:0!

1:0 za Lion, a 3:0 za Ajaks!

Izjednačenje i na Kamp Nou! SUAREZ!!!

Urugvajac je uspio da postigne gol u 58. minutu. Asistirao je Arturo Vidal.

Haland ima tek 19 godina, prošle sezone je stigao iz Norveške u RB Salcburg.

GOOOL! Salcburg je izjednačio!

Neverovatno šta se deševa na Enfildu, Salcburg je poslije 0:3 uspio da izjednači na terenu šampiona Evrope. Erling Braut Haland tek što je ušao, uspio je da postigne treći gol za Austrijance i da utakmicu na Enfildu pretvori u spektakl!

Sjajan gol Takumija Minamina, uhvatio je volej poslije centaršuta sa lijeve strane i nemoćan je bio Adrian. Igrao se 56. minut kada se Salcburg vratio u igru za bodove.

Opa, Salcburg "kuva" u Liverpulu! Sada je 3:2!

U prvih pet minuta drugog poluvremena nije bilo golova.

Nastavljeno je...

Zenit je odmah imao prilika.

Na svih šest stadiona je pauza!

Ajaks je mogao sve da riješi, pogodio je Zijah prečku sa 22 metara. Opasan šut, Jasper Kilesen je već bio savladan, ali ga je spasio okvir gola.

Sjajno veče u Ligi šampiona i mnogo golova

Strelac za Austrijance je Huang Hi Čun u 39. minutu. Korejanac je vrlo lijepo izbacio Virdžila van Dajka.

I Salcburg je dao gol, smanjio je na 1:3 u Liverpulu

Na "Enfildu" se upisao i Mohamed Salah. Egipćanin je zatresao mrežu posle odbrane Cicana Stankovića, lopta se pravo odbila do napadača "redsa".

Promašio je Pareho penal, a onda je uslijedila kazna u 34. minutu. Kvinsi Promes je dobio loptu na tacni, pošto je Tadić odigrao za Van de Beka, a ovaj strijelca vidio usamljenog u srcu šesnaesterca.

Ajaks vodi 2:0, a Liverpul 3:0!

Gol u Lilu!

Francuzi su prvo imali sjajnu šansu, a onda su u 33. minutu uspeli da izjednače. Viktor Osimen iz Nigerije je strijelac. Sjajni napadač je visoko skočio poslije kornera i sedmim golom ove sezone donio veliko slavlje domaćim navijačima.

Nevjerovatna fotka stiže nam iz Barselone

Promašen penal!

Danijel Pareho je šutnuo penal visoko, visoko preko gola. Propala je najbolja prilika za domaćina da anulira prednost Ajaksa.

Interu je poništen gol zbog ofsajda, a Valensija ima PENAL!

Liverpul ima 2:0 protiv Salcburga

Mat u tri poteza, lopta sa desnog boka za Endrjua Robertsona, koji je samo postavio nogu i zatresao mrežu. Fenomenalni lijevi vek Liverpula je započeo akciju i završio je na najbolji način.

I odmah još dva. Vode Čelsi i Zenit!

Pici je šutirao, Lunev odbranio, a u sljedećem napadu Zenit je poveo. Artem Dzjuba je bio strijelac u 22. minutu. Prilično rutinski je savladao golmana Benfike. Pogotku je prethodila greška Ljubomira Fejse i to ispred kaznenog prostora.

U istom minutu je Tejmi Ebraham postigao gol u Lilu. Nije bilo ofsajda, provjeravao je i VAR, ali uzalud za Francuze.

Nekoliko golova u roku od par minuta, pa zatišje.

FOTO: Mane postiže gol

Zijeh!

Padaju golovi "kao kiša"

Mane je pogodio sa Liverpul protiv Salcburga, a Memfis Depaj za Lion u Lajpcigu. Sadio Mane je zatresao mrežu Austrijanaca već u devetom minutu, a Depaj u 11.

Veče Marokanaca!

Kakav gol Hakima Zijeha! Fenomenalan gol Marokanca sa preko 20 metara... Ajaks vodi u Valensiji.

INTER VODI!

Počelo je preostalih šest utakmica Lige šampiona!

KRAJ!

Još tri minuta u Genku.

Gol u Pragu! To je sve riješeno...

U 89, iz brze kontre, Hakimi postiže svoj drugi i drugi gol za Borusiju. Ekipa iz Dortmunda vodi 2:0!

Hadži!

Šta je promašio Janis Hadži. Sin rumunske legende se slučajno našao u prilici, Alan se prije toga okliznuo, lopta je došla do njega, bio je na 10-ak metara od gola, ali ga je prebacio.

Bila je prilika za Slaviju!

I bilo je baš blizu u 72. minutu. Petr Sevčik je šutirao sa ivice šestnaesterca i udarac odlazi za dlaku pored desne stative.

Još 15 minuta plus sudijska nadoknada.

Za sada samo jedan gol... Igra se napadački u Genku, ali mreže miruju.

A, ovo je Barsinih 11 - SA Mesijem!

Sastav Intera za Kamp Nou!

U Belgiji je Genk napao Napoli na početku drugog dijela. U Pragu za sada bez prilika. Igra se sedam minuta u nastavku meča...

Nastavljene su obje utakmice...

Poluvrijeme!

"Nula" u Genku, Borusija vodi 1:0 u Pragu.

Igra se sudijska nadoknada na oba stadiona...

Alan je izgubio loptu, Berge šutirao, ali je Meret bio na visini zadatka. Odlična prilika za Genk u 43. minutu, a pomogao mu je i Kulibali, koji ga je blokirao.

 I Genk se ne predaje!

Pokazuje znake napadačke ekipe, sada je imao dva vrlo dobra pokušaja. Malo, pomalo prebacio je domaćin težište na polovinu Napolija.

Napoli promašuje!

37. minutu u Genku! Još dve strašne prilike za Napoli, Kulibali je šutirao, a sa gol-linije loptu u polje vratio Hrasovski. Zatim je lopta ponovo došla do fudbalera Napolija, Milik je imao još jednu veliku priliku, ali je glavom prebacio gol.

Gol u Pragu - BORUSIJA VODI!

Strelac za njemački tim je Hakimi, rezultat se promijenio u 35. minutu.

U Lajpcigu je sve spremno!

Tačno pola časa igre na oba stadiona!

Na dve utakmice koje su počele u 18.55 nema golova. Bolje prilike, za sada, gledamo u Belgiji. Napoli je imao dvije prečke i Genk je imao jednu šansu da povede, lopta je prevarila odbranu i golmana Aleksa Mereta, ali je prošla tik pored stative u gol-aut.

U Genku opet prečka!

Sjajni Milik je bio u skoku, izludeo je svog čuvara, dobro skočio na "drugoj stativi", ali je slavlje Italijana i poljskog fudbalera spriječila prečka. Druga za Napoli na večerašnjoj utakmici.

U Pragu sada napada Slavija!

Lukaš Masopust je skoro postigao gol u 21. minutu. Pucao iz blizine, pravo u golmana Romana Burkija.

Slavija Prag - Borusija Dortmund 0:0

Akraf Hakimi je iz dobre pozicije tukao pored gola! Dortmund je nešto opasniji... U toku je 20 minut.

Prečka u Genku!

Kaljahon je šutirao iskosa sa desne strane, dovranila se za trenutak odbrana Genka, lopta je došla do Milika, koji sa zemlje pogađa prečku i izbacuje loptu van terena. Sjajnu šansu imao je Napoli.

Tek nešto više uzbuđenja u Pragu. 

Mirno je proteklo prvih 15 minuta na Luminus Areni u Genku. 

Nema golova u Belgiji i Češkoj. 

Džadon Sančo je već u drugom minutu imao priliku, uzeo je loptu i cik-cak prošao kroz obranu Slavije. Na kraju je pucao nisko, ali mu je šut savršeno obranio Ondrej Kolar.

Grupa E


Genk - Napoli 0:0

Liverpul - Salcburg 21.00

Grupa F

Slavija Prag - Borusija Dortmund 0:2 (0:1)
/Hakimi 35, 89/

Barselona - Inter 21.00

Grupa G

Zenit - Benfika 21.00
Lajpcig - Lion 21.00

Grupa H

Lil - Čelsi 21.00
Valensija - Ajaks 21.00

U utorak je odigrano prvih osam utakmica 2. kola Lige šampiona. Za nas najbitnija utakmica bila je u Beogradu, gdje je Crvena zvezda savladala Olimpijakos 3:1.

Crvena zvezda – Olimpijakos 3:1 (1:0)
(Vulić 62, Milunović 87, Boaći 90 – Semedo 37)

Totenhem – Bajern Minhen 2:7 (1:2)
(Kimih 15, Levandovski 45, 87, Gnabri 53, 55, 83, 88)

Galatasaraj – PSŽ 0:1 (0:0)
(Ikardi 52)

Juventus – Bajer Leverkuzen 3:0 (1:0)
(Iguain 17, Bernardeski 62, Ronaldo 89)

Lokomotiva Moskva – Atletiko Madrid 0:2 (0:0)
(Žao Feliks 48, Tomas 58)

Mančester Siti – Dinamo Zagreb 2:0 (0:0)
(Sterling 66, Folden 95)

Atalanta – Šahtjor 1:2 (1:1)
(Zapata 28 – Moraes 41, Solomon 90+5)

Real Madrid – Klub Briž 2:2 (0:2)
(Denis 9, 39 – Ramos 55, Kasemiro 85)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC