• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki Brijeg: Dosta nam je dvostrukih aršina

Autori mondo.ba Autori Fena

"Nacionalistički ispadi igrača i navijača Sarajeva, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za Sarajevo su, samo navijači folklor", navode iz kluba s "Pecare".

Iz Širokog Brijega oglasili su se u petak povodom nesportskog ponašanja dijela domaće publike na utakmici protiv Sarajeva u Kupu BiH, ocijenivši kako su dvostruki kriteriji od strane FK Sarajevo neprimjereni.

Iz kluba ističu kako nesportsko ponašanje, pirotehnika i verbalne uvrede ne trebaju biti dio navijačkog folklora.

"Široki Brijeg najoštrije osuđuje sve oblike nesportskog ponašanja dijela gledališta na Kup utakmici na stadionu 'Pecara' Široki Brijeg - Sarajevo", kazali iz kluba s "Pecare", dodavši da se takvi pojedinci ne mogu nazvati navijačima bilo kojeg kluba.

Ipak, iz Širokog smatraju i da Sarajevo neuspjeh protiv Širokog pokušava opravdati ponašanjem širokobrijeških navijača te ponovno "sve svaliti na Široki Brijeg".

"Ne znamo komu sve uprava Sarajeva mora podnositi račune, jesu li tu, među ostalim, i njihovi tzv. navijači, ali Široki Brijeg sasvim sigurno neće dopustiti da nesposobnost i alibi za sportske neuspjehe pokušavaju, i to na tako grub i prizeman način, prelomiti preko naših leđa", navodi se u saopštenju.

Iz Širokog napominju kako je neprimjereno i to što navijači Sarajeva učestvuju u "orkestriranom stvaranju atmosfere i napetosti danima pred utakmicu" najavljujući "pohod na Lišticu".

"Nacionalistički ispadi igrača i navijača Sarajeva, uvrede domaćim navijačima i cijelom jednom narodu, za Sarajevo su, samo navijači folklor", navode iz kluba s "Pecare".

Komentirajući navode FK Sarajevo o pokretanju disciplinskih postupaka protiv NK Široki Brijeg, iz Širokog su kazali kako taj postupak jedva čekaju jer im je dosta dvostrukih aršina.

Ocjenjuju i kako je neprimjereno da "Horde zla" pružaju podršku Arifu Dudakoviću, generalu tzv. Armije BiH, kojem se, kako navode, sudi zbog ratnog zločina.

Iz Širokog su naveli i kako uprava Sarajeva "zatvara oči" pred činjenicom da je u prošlom gostovanju trener Širokog u Sarajevu verbalno napadnut, a da je "dio tzv. navijača Sarajeva masovno upao na teren i ganjao naše igrače do svlačionice".

Iz Uprave "plavo-bijelih" takođe ističu kako su oni za "čiste račune" i da daju podršku Fudbalskom savezu BiH da osiguraju regularnost takmičenja.

"Huliganima nije mjesto na fudbalskim stadionima, ma odakle oni bili, iz Širokog Brijega, Sarajeva ili nekoga trećeg grada. Ali, ista pravila moraju vrijediti za sve kako bi, na kraju, fudbal pripao fudbalerima, a na tribinama svih stadiona u BiH uživali njegovi istinski ljubitelji", kaže se u saopštenju Širokog Brijega.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC