• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trinkijeri: 21 skok, svjetski rekord, i na Marsu!

Autor mondo.ba

Uprkos gostujućem trijumfu u Laktašima, trener Partizana nije bio zadovoljan nastupom svog tima, pogotovo nakon što su "crno-bijeli" u finišu utakmice ispustili 13 poena prednosti.

 Igokea - Partizan 73:75, Andrea Trinkijeri: 21 skok u napadu, svjetski rekord, i na Marsu! Izvor: MN PRESS

Ni pobjeda na "vrućem" terenu u Laktašima (75:73) nije mogla da zadovolji trenera Partizana Andreu Trinkijerija, koji nije bio zadovoljan izdanjem svojih izabranika, posebno u fazi napada, gdje su dopustili Aleksandrovčanima da im "ispred nosa" pokupe brojne lopte.

Italijanski stručnjak naglasio je da je Partizan mogao i morao davno riješiti susret, pogotovo nakon što je imao vođstvo od 13 poena tokom treće četvrtine.

Ipak, Igokea je kaznila sve propuste u odbrani beogradskog tima, stigla i prestigla zaostatak, ali su "crno-bijeli" ipak smogli snage da ponovo uzmu sve u svoje ruke i zabilježe trijumf na otvaranju nove sezone u ABA ligi.

"Čestitke Igokei na pravoj borbi. Iako već 12 dana putujemo, moram reći da smo bili loši. Dobili smo utakmicu, to stoji, ali posao smo trebali završiti ranije. Opustili smo se, nismo odigrali čvrsto, Igokea se vratila, vjerovala, a mi smo to dopustili. Kriminalno", rekao je Trinkijeri po završetku susreta.

Fešta u Laktašima: Pjesma i baklje za Partizan

On se zahvalio navijačima Partizana, koji su i ovaj put bili dodatna snaga svog tima, te su Sportsku dvoranu u Laktašima ispunili do posljednjeg mjesta.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

"Fantastični Grobari, sjajni navijači. I prošle godine to je bilo sjajno, sada još bolje. Ovo je pobjeda za njih", rekao je Italijan, te se ponovo osvrnuo na skromnu igru svog tima u defanzivi.

"Imali su 21 skok u napadu, pa to je svjetski rekord, i na Marsu! Da smo uspjeli da ih zagradimo, sačuvali bismo prednost, imali utakmicu pod kontrolom. Nadam se da ćemo naučiti nešto iz ovog meča", istakao je Trinkijeri, koji je naglasio da Rašon Tomas večeras nije igrao zbog blage povrede.

"Moram misliti ne na danas, ne na sutra, prekosutra, nego na cijelu sezonu. Imali smo pet igrača na terenu i ja sam im vjerovao. Vjerujem im i sad. Nikad ne želim ovisiti o jednom igraču. On je igrao izuzetno do sada, ali on nije problem ove utakmice."

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC