• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Ako krenem, moram sve redom da hvalim

Autori mondo.ba Autori Agencije

"Ako krenem pojedinačno, morao bih sve redom da hvalim, ali mislim da su svi odigrali odlično. Vezni red je bio dobar, a onda sve funkcioniše“, rekao je Robert Prosinečki poslije pobjede "zmajeva“ protiv Finske.

Gotovo "otpisana“ reprezentacija BIH vratila se u igru za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije ubjedljivom pobjedom protiv Finske 4:1.

Osim dobrog rezultata viđena je i dobra igra, možda i najbolja pod vođstvom Roberta Prosinečkog, pa je selektor bh. tima bio vrlo zadovoljan.

"Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, mislim da smo u svim aspektima bili bolji od Finske, trkački smo bili izvanredni. Napravili smo lijep rezultat, imali smo neke šanse još, ali mislim da smo u globalu bili bolji. Moramo se spremati za dalje, sutra putujemo, igramo sa Grčkom. Ima još neke šanse da odemo direktno na EP. Ovo je bilo dobro jako“, rekao je Prosinečki.

"Vidjećemo da li su svi zdravi, kako smo fizički. Imamo neke udarce i vidjećemo večeras i sutra, pa ćemo odlučiti ko nastupa u Grčkoj. Momci su odigrali dobro i ako budemo tako trčali u Grčkoj, držali loptu cijelo vrijeme, onda BiH može biti opasna svakome", poručio je selektor BIH.

Na pitanje da li su Kvržić i Hajrović "nova krv" potrebna bh. timu, Prosinečki je rekao da ne može hvaliti pojedinačno igrače te da su svi dobro odigrali.

"Sigurno da smo dobilli dosta sa Kvržićem. Izet je dao doprinos veliki, odigrao je dobru utakmicu. Morao bih onda sve početi hvaliti, ali mislim da su svi stvarno odigrali odlično. Vezni red nam je bio dobar, odmah onda sve funkcionira. Mi nemamo izbora. Svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako smo išli danas, tako ćemo i u Grčkoj ići. Imamo svježe krvi koja može pomoći u svemu. Vjerujem da će momci dati sve i u Grčkoj. Kako god da pričaju da ne igra prvi tim, sigurno da će sve dati da pobijede. Imaju i Grci ponos. Mogli smo imati probleme u kontri ili polukontri, računali smo na brže igrače. Imali smo i bolje utakmice od Grčke, gdje smo igrali prvo poluvrijeme dobro. Drugo poluvrijeme, penal i isključenje Pjanića, i tada smo pali. Sada nismo imali ništa takvo, bili smo spremni. Finci imaju svoj kvalitet, ali danas smo pogodili sa svime. I Grci će se htjeti dokazati. Mi moramo biti kao danas da bi uspjeli", rekao je Prosinečki.

On je dodao da je Edin Višća dobio udarac u leđa, zbog čega je upitan za duel u Grčkoj.

"Višća je dobio udarac u leđa i vidjećemo kako će biti u narednih par dana. Vjerovatno će htjeti ići, ali probaćemo da ga oporavimo", rekao je Prosinečki

Na pitanje novinara o željenom ishodu susreta Finska - Jermenija rekao je: "Imamo tri kola do kraja. Jermenija vidi svoje šanse, poslije ovog poraza Finske oni vide svoju šansu da idu dalje, to neće biti laka utakmica za Fince. Bilo bi dobro da bude neriješeno u susretu Finske i Jermenije."

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Svaka cast momci, tako se igra i gine na terenu a na kraju dolazi i rezultat zalaganja!!!! Nije sramota izgubiti ali izgubiti i dati sve od sebe, sramota je ne pruziti otpor!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC