• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Upalila Borčeva mašina

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Fudbalski klub Borac održao prozivku i krenuo u pripreme za proljećni dio sezone. Biće odlazaka, vjerovatno i dolazaka, kažu u taboru crveno-plavih koji u nastavak sezone ulaze bez pritiska.

 Upalila Borčeva mašina Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije gotovo dva mjeseca pauze na Gradskom stadionu u četvrtak ponovo su se pojavili fudbaleri Borca. Razlog je, naravno, prozivka koju je pred početak priprema obavio trener Vinko Marinović, a na njoj se pojavila većina od 29 fudbalera kojima raspolaže banjalučki klub.

Novih lica u svlačionici Borca nije bilo, Banjalučani u nastavak sezone ulaze sa postojećim igračkim kadrom, a eventualna pojačanja tražiće se u slučaju odlaska nekih fudbalera za koje postoji interesovanje.

"Izvršili smo prozivku. Nažalost ,nismo mogli da odradimo trening zbog tehničkih kvarova na kotlu, međutim sutra će sve biti spremno. Jedan dio igrača koji nisu obavili ljekarske preglede, to će uraditi sutra, a pravi rad na terenu kreće od ponedjeljka. Do 30. januara radićemo ovdje a potom idemo u Novigrad na pripreme gdje ćemo odigrati četiri utakmice. Imena protivnika još ne znamo, ali znaćemo uskoro. Do 11. februara bićemo tamo, a poslije se vraćamo kući i ovdje ćemo završiti pripreme", rekao je trener Vinko Marinović.

Šef stručnog štaba Borca na spisku ima 29 fudbalera, ali neki od njih bi mogli na napuste klub u narednim danima, ukoliko stignu dovoljno dobre ponude. Najveće interesovanje je za Stokića, Subića, Žeravicu i Kostića i u slučaju da oni odu, Borac će tražiti njihove zamjene.

"Volio bih da kao trener što prije znam definitivan igrački kadar na koji mogu da računam. U narednih par dana vodiće se razgovori, postoji i politika kluba i volio bih da vrlo brzo imam ekipu. Vjerovatno će biti odlazaka i dolazaka. Igrači su imali neke svoje želje i ciljeve, vidjećemo kako će se to dogovoriti sa klubom. Sigurno će biti dolazaka ali oni će zavisiti od odlazaka, naravno da ćemo pokrivati na tim mjestima gdje neko ode. Klub nije u nekim finansijskim mogućnostima da bi se mogli nešto pojačati prema nekim mojim željama, ali pratićemo klupsku politiku i praviti ekipu prema zadacima koji je dao Upravni odbor. Optimalan broj igrača je oko 23 igrača, toliko bi trebalo da ide na pripreme», rekao je Marinović.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Poslije sjajnih partija u prošloj polusezoni Aleksandar Subić je jedan od onih koji izazivaju najveće interesovanje drugih klubova i tokom zimskog prelaznog roka mogao bi napustiti klub. Dok se to ne desi Subić će zajedno sa saigračima biti maksimalno posvećen Borcu.

"Okupili smo se danas u dobrom raspoloženju. Sutra imamo ljekarske preglede, prekosutra testiranja i počinjemo sa treninzima sljedeće sedmice. Ovdje ćemo biti dve sedmice a onda idemo u Novigrad na pripreme. Bilo je ponuda, ali ništa konkretno. Za sada ostajem tu, a ako bude ponuda u dogovoru s klubom dogovaraćemo se oko nastavka saradnje ili transfera, oko svega toga", rekao je Subić.

Za razliku od nekih svojih kolega u Premijer ligi, trener Marinović i njegovi igrači neće biti pod pritiskom ostvarenja velikog rezultata u nastavku sezone.

"Naše ambicije su nastavak stabilizacije FK Borac koji se u prošloj polusezoni borio sa brojnim nedaćama i velikim brojem presuda koje su dovodile u pitanje takmičenje gotovo prije svakog kola. Ponosno mogu da istaknem da smo uprkos svemu održali klub bez značajne pomoći bilo koga. Imali smo i transfere koji su doprinijeli boljem stanju a i sada imamo interesovanja za Borčeve fudbalere. Kada bismo razmišljali samo o takmičenju ne bismo se odrekli nikoga, ali u cilju szabilizacije imaćemo sigurno i odlazaka u nadam se značajne i dobre klubove, a Borac će doći do sredstava kojima će mirno ući u proljećni dio prvenstva", rekao je Ilić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Izlazak na evropsku scenu nije prioritet, ali za razliku od prošle godine, kada je zbog nedostatka finansijskih sredstava za evro-livcencu odmah stavljeno do znanja da to nije cilj kluba, ove godine u Borcu se ne odriču takve mogućnosti.

"Nema opterećenja za šefa stručnog štaba i igrače ali nadamo se dobrim rezultatima. Tu je i kup BiH u kojem se nadamo da možemo imati rezultate, ukoliko se desi neki značajni rezultat uprava će pokušati da stvori uslove da i oni igraju i u tim ostvarenim ciljevima. Ja se nadam ako se to desi da ćemo u tom vremenu imati i interese nekih drugih ljudi, ne samo uprave kluba koja se sama nosi sa svim ovim, nadam se da će to motivisati i neke druge koji će se pozabaviti sa profesionalnim klubovima koji ostvare takve rezultate. Uz podršku nas koji želimo da obezbijedimo uslove da Borac igra u evropskim takmičenjima, nadam se da ćemo imati i podršku Grada Banjaluka i vlade RS i svih onih koji žive ovdje i privređuju", rekao je Ilić.

Prema njegovim riječima ni nastup u Premijer ligi uprkos brojnim presudama na štetu banjalučkog kluba nije upitan.

"Borac nema prepreka za takmičenje. Imamo nekoliko presuda bivših igrača koji nisu imali razumijevanja i tužili su svoj klub. Prošle godine smo riješili oko 700.000 KM takvih presuda i dugovanja i ništa nas ne može da limitira da se takmičimo. Ovog trenutka sva ta potraživanja iznose oko 218.000 KM, a tu imamo i patriote Borca koji imaju razumijevanja i skojima možemo napraviti i dogovor o reprogramu, ali imamo i onih igrača koji su ostvarili svoju karijeru ovdje i onda nas tužili. Nadam se da ćemo ih isplatiti, ali onda i zatvoriti vrata Borca takvim ljudima", istakao je Ilić.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Od 29 igrača Borca njih 23 imaju ugovore, a to su: Asmir Avdukić, Borislav pilipović, Marko Jevtić, Bojan Macanović, Mladen Žižović, Petar Ilić, Fedor Predragović, Toni Jović, Joco Stokić, Darko Đajić, Miloš Žeravica, Aleksandar Subić, Stefan Savić, Mihajlo Savanović, Ivan Kostić, Srđan Bečelić, Vladan Grujić, Uglješa Radinović, Nebojša Runić, Luka Gajić, Branislav Ružić, Siniša Dujaković, Jovan Kastratović. Prvom timu su priključeni i juniori Nikola Dujaković i Vladimir Tučić, a Aleksandar Kondić, Dušan Stevandić i Stefan Dujaković su vraćeni sa pozajmica.

Jedino novo ime je Elvir Koljić, napadač koji je stigao iz Krupe na Vrbasu, koji je doveden na probu i koji tek treba da se izbori za svoj status. Kastartović je na spisku fudbalera, uprkos najavi da će sa njim biti raskinut ugovor, a sitaucija s njim će biti riješena u narednim danima.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Srećno

Srećno momci, voli vas vaša Banja Luka. Naprijed Borče bori se!!!!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC