• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Osvojeni Laktaši!

Autor mondo.ba

Košarkaši Igokee upisali su prvi domaći poraz ove sezone u ABA ligi! U Laktašima je u četvrtoj utakmici pred domaćom publikom slavila Krka iz Novog Mesta - 54:65 (15:21, 19:15, 12:13, 8:16).

Laktaši više nisu "neosvojiva tvrđava" u regionalnom takmičenju!

Poslije sigurnih pobjeda „igosa“ nad Olimpijom, Partizanom i Sutjeskom u hramu šampiona Bosne i Hercegovine prvi su se u devetom kolu radovali Slovenci, predvođeni nekadašnjim trenerom Širokog Ivanom Velićem.

Igokea - Krka 54:65 (15:21, 19:15, 12:13, 8:16).

Slovenački tim je riješio meč u prvih pet minuta posljednje četvrtine kada su gosti otišli na "+12", a izabranici Željka Lukajića nisu postigli nijedan poen.

Luka Lapornik je bio čovjek odluke za peti trijumf gostiju sa 15 poena, Stefan Sinovec je postigao 13, a Erjon Kastrati dva pogotka manje.

Kod Aleksandrovčana Miloš Komatina je bio najefikasniji sa 13, a još jedini sa dvocifrenim košgeterskim učinkom bio je Vuk Radivojević sa 11 koševa. Svakako nedovoljno za peti trijumf...

U narednom kolu sljedeće nedjelje, tim iz Aleksandrovca gostuje Crvenoj zvezdi Telekom.

PRVA ČETVRTINA (15:21)

Poslije minimalnog vođstva s penala Vuka Radivojevića, gosti iz Novog Mesta su napravili seriju od 7:0, a prednost je rasla manje više konstatno. Dugo je bilo „plus devet“ ( 5:14, 7:16, 9:18) za Krku, a jedanput i +11 (19:8).

Kod Slovenaca prvo ime dosad bio je Ive Ivanov sa sedam, Stefan Sinovac je ubacio poen manje, dok je kod Aleksandrovčana najefikasniji bio Vuk Radivojević sa sedam koševa.

DRUGA ČETVRTINA (19:15)

U drugom kvartalu, izabranici Željka Lukajića su mnogo čvršće zaigrali u odbrani, a u napadu je sjajan posao napravio Miloš Komatina, koji je ubacio osam poena, ukupno 10, uspjeli da preokrenu rezultat i povedu sa tri razlike (34:31), ali je u samom finišu ekipa Ivana Velića uspjela da „vrati vodu na svoju vodenicu“ - 34:36.

Vuk Radivojević je ubacio 11, Komatina poena manje, dok su goste predvodili Sinovec sa 9 i Ivanov sa 7 koševa.

TREĆA ČETVRTINA (12:13)

Predvođeni Radivojevićem i Ivanom Radenovićem, „igosi“ su ponovo stekli malu prednost (43:39), ali su gosti zahvaljujući Luki Laporniku i Stefanu Sinovecu ponovo vratili rezultat na početak na dva minuta do isteka trećeg perioda (44:44). Lapornik je ponovo bio precizan izvan linije 6.75 i vratio je vođstvo za ekipu iz Novog Mesta, ali Radenović nije uspio da uzvrati trojkom (49:46). Odluka o pobjedniku pašće u posljednjih 10 minuta.

Kod Igokee najefikasniji su Komatina sa 13 i Radivojević sa 11 poena, na drugoj strani Lapornik 11.

ČETVRTA ČETVRTINA (8:16)

Trojkom Sinoveca i poentiranjem Igora Tratnika, a kasnije i Erjona Kastratija, Krka je odlično otvorila posljednju četvrtinu i stigla do osjetnije prednosti, ponovo dvocifrene (46:56). Puna tri minuta domaćin pogodio koš, pa je Lukajić reagovao minutom odmora.

Ni tajm-aut nije urodio plodom, pa je Lapornik odveo goste na +12.

Nemanja Todorović je smanjio trojkom, ali su gosti opet vratili dvocifrenu prednost, koju su manje-više održavali do posljednjih 180 sekundi utakmice.

Rutinski i iskusno su kraju priveli posljednja tri minuta i upisali petu pobjedu ove sezone, nanijevši Igokei peti neuspjeh, prvi pred domaćom publikom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC