• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Evo rješenja košarkaškog problema regije!

Autor mondo.ba

Rukovodstvo Igokee uputilo je pismo genseku Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Dubravku Barbariću u kojem predlažu formiranje Druge ABA lige kao rješenje za ćorsokak "igre pod obručima" u regionu.

 Igokea predložila formiranje Druge ABA lige za rješenje problema  Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Generalni menadžer petostrukog prvaka BiH Igor Dodik izjavio je za banjalučki list "EuroBlic" da je ABA liga kvalitetan projekat koji bi morao da bude sačuvan.

"Nijedan od klubova koji igraju u regionalnom takmičenju nije spreman da provede još jedno ljeto u pregovorima. Radi se o projektu koji je u svakom smislu održiv i ima veliko interesovanje. Smatramo da ovakva liga treba da postoji, ali treba joj dopuna. U cilju prevazilaženja problema na adresu generalnog sekretara KS BiH poslali smo pismo u kojem predlažemo prelazno rješenje za narednu sezonu, a to je organizovanje Druge ABA lige", naveo je Dodik.

Pismo "igosa" KS BiH će da proslijedi ostalim nacionalnim savezima.

"Naš prijedlog je da se nacionalni savezi dogovore o formiranju Druge ABA lige koja bi se igrala u formatu srijeda - subota, uporedo sa nacionalnim prvenstvima ili turnirski u toku sezone, a koja bi u završnici dala nove učesnike Prve ABA lige. Koji bi format bio, stvar je dogovora saveza, a moguće rješenje je regionalna podjela Istok - Zapad radi smanjenja troškova ili neki drugi format", navedeno je u pismu Igokee.

Aleksandrovčani su u pomenutom pismu dodali da bi se formiranjem Druge ABA lige klubovima, koji imaju ambiciju da napreduju, dala mogućnost da premoste veliki jaz između učesnika regionalnog takmičenja i domaćih šampionata.

"Na primjeru Tuzle, Mostara, Trebinja ili Mrkonjić Grada se može ilustrovati šta bi to značilo za te timove i gradove. Postoje klubovi koji godinama igraju Premijer ligu BiH bez mogućnosti napretka, koji po našem mišljenju, može da se ostvari samo kroz regionalno takmičenje".

U Igokei su uvjereni da bi realizacija ideje o formiranju Druge ABA lige unaprijedila košarku u regionu.

"Savezima bi se ostavila mogućnost da se iz Druge ABA lige dobije prolaznost u FIBA takmičenja tako da bi imali ambicije i prema FIBA i prema Prvoj ABA ligi. Uvjereni smo da bi ovaj prijedlog generalno unaprijedio košarku u regionu i samu organizaciju, a sigurni smo da bi bio interesantan i za sponzore. Nakon sezone u kojoj bi savezi osnovali Drugu ABA ligu i u kojoj bi ona počela da funkcioniše, sigurno bi bilo mjesta o razgovorima da u budućnosti zajedno sa klubovima budu vlasnici lige", istaknuto je u pismu Igokee, koje je prenio pomenuti banjalučki list.

Tagovi

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Borik

Ako je SNSD kriv za ispadanje Borca, onda su: PDP kriv za ispadanje Leotara, DNS kriv za ispadanje Rudara, SDS kriv za ispadanje Slavije.

Boras

Vi ste jos mali da bi davali neke predloge vas se tu nista nepita kako se dogovore Srpski i Hrvatski klubovi tako ce i biti, a vi gospodo iz malog kluba se pokrite usima.

4S

Ovaj seoski klub treba ugasiti jer je pojeo sve finansije banjaluckog sporta...blizi se kraj snsd klana...

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC