• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea će igrati FIBA Ligu šampiona?

Autor mondo.ba

Košarkaški klub Igokea mogao bi zaigrati u kvalifikacijama za novoosnovanu FIBA Ligu šampiona.

Rukovodioci Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine zatražili su od od evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije (FIBA) da "igosi" od naredne sezone nastupaju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Poslali smo pismo FIBA u kojem tražimo da šampion BiH, Igokea, ima mjesto u kvalifikacijama i još čekamo odgovor. Trenutno, Aleksandrovčani nemaju to mjesto pa čekamo odgovor. Imamo neke nezvanične informacije da će naš prijedlog biti prihvaćen, ali zvaničan odgovor očekujemo krajem mjeseca", izjavio je predsjednik KS BiH Aleksandar Fulurija za "Glas Srpske".

Za sada planirana su dva kruga kvalifikacija za Ligu šampiona, a klubovi će biti podijeljeni po renkingu, dok klubovi iz iste države neće moći igrati međusobno. Prvi mečevi prve runde trebalo bi da budu igrani 27. septembra, a revanši dva dana kasnije. Pobjednici će u drugi krug kvalifikacija koji je planiran za 4. i 6. oktobar. Ipak, ovo sve tek treba da potvrdi FIBA 29. juna na sastanku Borda ovog takmičenja, a uz to i klubovi moraju da se izjasne hoće li nastupati.

Iz šampiona BiH su potvrdili da su zainteresovani za nastup u Ligi šampiona.

"U kontaktu smo sa KS BiH i poslali smo kandidaturu te čekamo jasan stav FIBA. Voljeli bismo da ne igramo u kvalifikacijama, već da nam daju direktno mjesto u grupnoj fazi takmičenja koje bismo prihvatili. Ukoliko nam ponude da nastupamo u kvalifikacijama moraćemo da vidimo propozicije koje nisu baš najjasnije definisane pa će Upravni odbor donijeti odluku hoćemo li nastupiti ili ne", rekao je generalni menadžer Igokee Igor Dodik pomenutom banjalučkom listu.


Košarkaški savez Srbije prijavio je Mega Leks i FMP za FIBA Ligu šampiona u sezoni 2016/2017. Crvena zvezda će naredne sezone učestvovati u Evroligi, dok Partizan nije prihvatio učešće u FIBA Ligi šampiona, već se prijavio za Evrokup.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC