• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mamma mia, kakva ekipa!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Kjevo iz Verone po prosjeku godina fudbalera najstarija je ekipa u ligama "petice". Srpski internacionalac Ivan Radovanović sa 28 godina jedan je od NAJMLAĐIH igrača "letećih magaraca", čiji prosjek godina je nešto iznad 32!

Verona, rodni grad Romea i Julije, dom je i fudbalskog kluba Kjevo, koji je po jednoj stvari jedinstven u Evropi.

Naime, trener Rolando Maran i uprava sastavili su ekipu veterana, koju uglavnom čine igrači koji su odavno zagazili u četvrtu deceniju!

Čak 15 fudbalera sa "Bentegodija" starije je od 30 godina!

Srpski internacionalac Ivan Radovanović tako je sa 28 godina jedan od NAJMLAĐIH u redovima "letećih magaraca", čiji prosjek godina u ekipi je nešto iznad 32, tačnije 32,09, što je apsolutni rekord u pet najjačih liga Evrope!

Ali, krenimo redom…

Dvojac među stativama ima skoro 75 godina!

Prvi čuvar mreže Stefano Sorentino u martu je napunio 38 i najstariji je igrač u ekipi. Rezervni golman Valter Brešan, koji ipak nije upisao niti jedan nastup u sezoni, ima 36. Društvo na gol-liniji pravi im "mlađahni", 26-godišnji Andrea Sečulin.

Veterana ne nedostaje ni u odbrani.

GOLMANI VETERANI

Najstariji igrači u najjačoj italijanskoj ligi ipak ne dolaze iz Kjeva. Roberto Kolombo, golman Kaljarija sa 41 godinom, sedam mjeseci i 22 dana najstariji je igrač u Seriji A, a pet dana mlađi je legendarni kapiten Rome Frančesko Toti. Zanimljivo da su na listi najstarijih većinom čuvari mreže, 39-godišnji Marko Storari (Kaljari), Albano Bizari (Peskara) i Đanluiđi Bufon (Juventus).

Đenaro Sardo sa 38 godina najiskusniji je u defanzivi, godinu dana mlađi je Dario Daineli, a osim njih dvojice tu su još: Masimo Gobi (36), Alesandro Gamberini (35), Boštjan Cesar (34), Nikolas Frej (33) i Fabricio Kačatore (30).

"Najmlađi" je vezni red, u kojem igraju "samo" trojica tridesetogodišnjaka. Marijano Isko ima 34 godine, a četiri manje Valter Birsa i Perparim Hetemaj.

Legenda "žutih" Serđo Pelisijer sa 38 godina na leđima odigrao je 28 utakmica ove sezone i pritom postigao devet pogodaka, te je prvi strijelac ekipe.

U Seriji A i Seriji B više od 100 puta tresao je protivničke mreže u proteklih 15 sezona. U Kjevo je stigao 2002. godine iz Varezea, ali tokom prve sezone nije upisao niti jedan nastup za ekipu iz Verone. Sljedeće dvije godine proveo je u SPAL-u, ekipi koja se ove godine nakon pola vijeka pauze vraća u Seriju A, nakon čega se vratio u Kjevo.

Kolege Pelisijera u vrhu napada su 31-godišnji Rikardo Međorini, te godinu dana mlađi Serž Gakpe.

I prethodnih sezona Kjevo je nosio epitet jedne od najstarijih ekipa Starog kontinenta.

Ipak, iskustvo na stadionu "Mark'Antonio Bentegodi" i ove godine donijelo je ostvarenje cilja - opstanak u Seriji A.

Dogodine ćemo najvjerovatnije ponovo u najjačem rangu italijanskog fudbala gledati derbi Verone, s obzirom da je drugi tim iz "Grada ljubavi", Helas Verona, nakon samo godinu dana u drugoligaškom društvu na pragu povratka u Seriju A.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC