• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klinci "rekreativci", srećno u Švici!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Mladi fudbaleri Rekreativa (dječaci do 12 godina) iz Banjaluke i ove godine učestvovaće na prestižnom memorijalnom turniru "Mischa Imhof Memorial" u švajcarskom gradu Vispu, gdje će braniti trofej osvojen prošle godine.

 FK Rekreativo U-12 Mischa Imhof Memorial 2017 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Na 22. memorijalnom turniru "Mischa Imhof Memorial" u švajcarskom gradu Vispu i ove godine učestvovaće mladi fudbaleri Rekreativa iz banjalučkog naselja Česma, koji će na prestižnoj smotri braniti trofej osvojen prošle godine.

Prošlogodišnji turnir, na kojem su "rekreativci" suvereno stigli do pehara, pokazao je da mladi igrači iz Banjaluke, i to ne samo Rekreativa, nego još nekoliko klubova iz grada na Vrbasu koji su zajedno nastupili u Švajcarskuj, posjeduju izuzetan talenat i kvalitet.

Ove godine u rodnom mjestu nekadašnjeg predsjednika FIFA Sepa Blatera nastupiće 24 ekipe podijeljene u tri grupe po osam klubova, a pet prvoplasiranih i najbolji šestoplasirani će izboriti plasman u osminu finala.

Očekuju se učesnici iz Švajcarske, Italije i Republike Srpske (BiH).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Trener omladinskih selekcija Rekreativa Vladimir Jeličić poručio je da klinci nemaju imperativ osvajanja novog trofeja, nego da je cilj druženje i prolaz u nokaut fazu takmičenja.

"Prošle godine pripala nam je čast da otvorimo turnir, a ove godine još veća - da branimo trofej. Naš cilj je da prođemo grupnu fazu, a poslije toga šta napravimo. Od ekipe očekujem zalaganje, ali to ne mora značiti da i ove godine moramo biti prvi", rekao je Jeličić.

Član U-12 ekipe koja će nastupiti u Švajcarskoj Dušan Đurđević

"Očekujem da ostvarimo dobre rezultate na turniru, ali i da se lijepo provedemo na putovanju. Najbitnije je što možemo učestvovati, a pokušaćemo da odbranimo titulu. Prošle godine ja nisam igrao, bili su moji stariji drugari, koji su mi rekli da je bilo nekoliko veoma jakih ekipa, ali da smo ih mi sve pobijedili i osvojili prvo mjesto", poručio je mladi fudbaler Rekreativa.

Predsjednik kluba Goran Arbutina zahvalio se prijateljima kluba koji su pomogli odlazak ekspedicije u Švajcarsku, Wiener osiguranju, GBT opremi, te Saši Triviću, koji je pomogao oko prevoza.

"Čast nam je što smo pozvani da branimo trofej osvojen prošle godine. S obzirom na značaj učešća ekipe iz RS na prestižnom međunarodnom turniru koji podržava i FIFA, podršku će pružiti i Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te Fudbalski savez RS, koji je i ranije podržavao Rekreativo", istakao je Arbutina.

Prvi čovjek kluba sa stadiona "Dr Nele Karajlić" naglasio je da su ovakvi turniri velika prilika za djecu, ne samo da igraju protiv vršnjaka iz drugih zemalja, nego i da putuju i zabave se.

"FK Rekreativo na ovom turniru predstavlja ne samo naš klub, nego i naš grad, jer ćemo u našoj ekipi, pored dječaka koji treniraju u našem klubu, imati još nekoliko klinaca iz drugih klubova, ali i drugih gradova. Isti slučaj bio je i prošle godine i to za nas predstavlja veliku čast, ali i obavezu. Zadovoljstvo nam je što možemo da im pružimo priliku da putuju, igraju i zabavljaju sa nama", dodao je Arbutina.

ARAU

Ekspedicija Rekreativa u nedjelju će otputovati u Arau, gdje će protiv istoimenog rivala odigrati prijateljski meč. "To je naš bratski klub, koji nam godinama pomaže, kako organizaciono, tako i opremom i njima se posebno zahvaljujem", istakao je Arbutina.

Prvi put Rekreativo je u Vispu učestvovao prošle godine, kada je na debiju osvojeno prvo mjesto.

"Zahvaljujući podršci Ranka Jakovljevića, člana slavne generacije Borca, koji radi u Fudbalskom savezu Švajcarske, prošle godine dobili smo poziv za učešće na turniru i odmah smo ga prihvatili. Iako je bilo mnogo posla oko organizacije odlaska, drago nam je i počastvovani smo što ćemo u ove godine učestvovati na turniru", naglasio je predsjednik Rekreativa.

Prvu utakmicu na turniru "rekreativci" igraju u subotu, 17. juna ujutro od 7:45 časova protiv Old Bojsa, a kompletan raspored možete pogledati OVDJE. Utakmice će biti odigrane na tri terena, a meč traje 14 minuta.

Povratak ekspedicije u Banjaluku planiran je u ponedjeljak uveče.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mironn

Srecno klinci i srecan vam put....

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC