• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel: SEHA obmanjuje javnost!

Autor mondo.ba

Uprava RK Borac m:tel oglasila se saopštenjem i odbacila razloge za izostavljanje šampiona BiH iz nove sezone regionalne SEHA Gazprom lige.

Banjalučki Borac uprkos osvajanju šampionske titule neće igrati SEHA ligu, a ovakva odluka rukovodstva lige iznenadila je i šokirala upravu RK Borac.

Prije nekoliko dana čelnici Borca nazvali su sramnom odluku o izostavljanju Borca sa spiska učesnika SEHA lige i upozorili da je ona napad na rukomet u BIH, a u nedjelju su se još jednom oglasili saopštenjem koje prenosimo u cjelosti:

„RK Borac m:tel odbacuje obrazloženje SEHA Gazprom lige da nije mogao obezbijediti garancije za prenose utakmica u HD rezoluciji i da je to jedan od razloga zbog kojeg se naš klub neće takmičiti u ovoj ligi naredne sezone.

U cilju istinitog i objektivnog informisanja javnosti, podsjećamo da smo ovakav zahtjev od rukovodstva SEHA Gazprom lige dobili usmenim putem i da smo ih i usmeno i pismeno obavijestili da smo taj uslov u mogućnosti da ispunimo, jer smo u međuvremenu dogovorili prenos svih utakmica koje bi se igrale u Banjoj Luci u saradnji sa kompanijom AAP Electric iz Banja Luke, koja ima višegodišnje iskustvo u prenosu ovakvih događaja.

Drugi razlog koji je zvanično naveden od strane rukovodstva SEHA Gazprom lige je da Bosna i Hercegovina nije „zanimljivo tržište“ i da je Srbija sa većim brojem stanovnika daleko zanimljivija, te da TV stanica Arena Sport, zbog toga, nije zainteresovana za prenose mečeva iz Banja Luke.

Kao što je svima jasno, ova dva razloga međusobno se isključuju. Jer, postavlja se opravdano pitanje, zašto je uopšte zahtijevano da obezbijedimo prenose u HD rezoluciji, kada TV stanica koja je otkupila prava prenosa za narednu sezonu uopšte ne želi da emituje utakmice iz Banja Luke, odnosno Bosne i Hercegovine?

Ako već navode komercijalnu stranu, onda ostaje nejasno i to kako generalnom sponzoru ovog takmičenja, ruskoj kompaniji Gazporom, nije u interesu da najbolji tim iz BiH igra u regionalnoj ligi, imajući u vidu da se veliki broj njihovih prodajnih objekata nalazi širom iste te BiH, dok će i naredne sezone u SEHA Gazprom ligi nastupati ekipe iz zemalja u kojima ovaj ruski gigant ne posluje.

Svi ovi razlozi još jednom potvrđuju da je uzrok izostavljanja RK Borac m:tel negdje izvan sportskih terena. Odnosno da je to rezultat interesa pojedinaca koji su se izdigli iznad opšteg interesa i interesa rukometa, ali i sporta u cjelini na ovom području. U najmanju ruku neozbiljno je da jedna „ozbiljna“ liga i organizacija pokušava na ovakav način da nađe opravdanje za izostavljanje šampiona BiH i jednog od najtrofejnijih sportskih kolektiva bivše Jugoslavije i obmanjuje javnost.

Zbog toga bi objektivnije bilo da rukovodstvo SEHA Gazprom lige jasno kaže da je uzrok novonastale situacije uticaj pojedinaca iz Rukometnog saveza Srbije kako bi se, na štetu Bosne i Hercegovine, u narednoj takmičarskoj sezoni našle dvije ekipe iz Srbije“.   

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

A dvorana

Sto ne rekoste ovima iz SEHA lige da ce te graditi dvoranu,mozda bi vam povjerovi

Vuk Brankovic

Steta koju nanosite rukometu i Borcu je namjerljiva.Podnesite ostavke i zakljucajte klub.Kljuc ostavite kod portira

Brankovicu tugo golema

Srozao si Borac na najnize grane od postojanja.Sada bi da igra u SEHA ligi a nemas ekipu.Molis i pokusavas da sa vadis Crnogorskim trenerima i igracima.Sram te bilo Brankovicu.

Momo

Ovima iz uprave je svako kriv osim njih samih.Sad im je kriv i Rukometni savez Srbije.A sto nemaju ekipu za SEHA ligu to nema veze.Sto ne kazu sa kojom to ekipom raspolazu.Tuzno i ruzno.

Kontra

Jedini koji obmanjuje javnost jeste direktor Borca Brankovic

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC