• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Plakalović za MONDO: Lindzi Von? Sjajan osjećaj!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Skijaša-trkača iz BiH sutra u Pjongčangu očekuje nastup na 15 kilometara slobodnim stilom. Za MONDO iz Južne Koreje priča o doživljajima na Zimskim olimpijskim igrama.

Mladenu Plakaloviću, baš kao i Tanji Karišik-Košarac, Zimske olimpijske igre u Pjongčangu su treće u karijeri.

Nakon nastupa u Vankuveru 2010. i Sočiju 2014. godine, takmičenje u Južnoj Koreji dočekaće sa velikim iskustvom, pa se nada da će i rezultati biti bolji nego na prethodna dva nastupa na ZOI.

Ipak, probleme mu stvara činjenica da u posljednje vrijeme nije dovoljno trenirao. Plakalović se iz hladnog Pjongčanga javio uoči sutrašnje trke, odnosno nastupa na 15 kilometara slobodnim stilom u skijaškom trčanju.

"Očekujem da izvezem najbolju trku koliko je moguće u ovom trenutku. Posljednja dva i po mjeseca nisam trenirao koliko sam trebao. Na snijegu sam počeo trenirati tek kad sam došao ovdje, pa vidjećemo kako će biti", kaže 26-godišnji Paljanin, koji će na stazu u petak u jutarnjim časovima po našem vremenu.

Iako nema mnogo slobodnog vremena, boravak u Pjongčangu, osim treninga, iskoristio je i za upoznavanje sportista iz drugih zemalja. Najveći utisak na njega ostavila je Lindzi Von, jedna od najboljih skijašica u istoriji ovog sporta, sa kojom je uspio da se fotografiše na otvaranju Igara.

"Sjajan je osjećaj upoznati jednu takvu zvijezdu. To je sportistkinja koja ima najviše pobjeda u ženskom Svjetskom kupu i koja je veliko ime u skijaškom sportu! Osim nje, upoznao sam još dosta poznatih svjetskih imena. Slobodnog vremena i nisam imao puno, a najviše sam ih sretao u teretani ili za vrijeme ručka", kaže bh. predstavnik u južnokorejskog Pjongčangu.

Kako ističe, uslovi su na najvišem mogućem niovu.

"Uslovi su po meni isti kao u Vankuveru i Sočiju. Staza su dobre, kao i hrana. Zaista je sve organizovano na vrhunskom nivou", zaključio je Plakalović.

Plakalović je prije osam godina u Vankuveru zauzeo 78. mjesto na 15 kilometara slobodnim stilom, dok je 2014. godine u ruskom Sočiju bio 82. u sprintu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC