• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Supermarket FK Borac - 2 godine, 60 novih igrača!

Autor mondo.ba

Banjalučki Borac od 2016. godine do danas angažovao čak 60 fudbalera, a neki od njih nisu upisali ni minut u "crveno-plavom" dresu. U isto vrijeme klub je promijenio devet trenera.

 FK Borac Banjaluka za dvije godine doveo 60 igrača i promijenio devet trenera Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Fudbalski klub Borac od početka 2016. godine do danas angažovao je tačno 60 igrača, odnosno u pet prelaznih rokova prosječno po 12 novih fudbalera, analizira stanje na banjalučkom "Gradskom stadionu" današnji "Dnevni Avaz".

Klub iz Platonove ulice u posljednje dvije godine tražio je dobitnu kombinaciju kako se vratiti u vrh bh. fudbala, a nakon brojnih promjena, pitanje je koliko su čelnici "crveno-plavih" zadovoljni urađenim.

Ipak, kako ističe potpredsjednik kluba Vico Zeljković - drugačije nije moglo.

"Mi smo prije dvije godine započeli ovaj projekat i tačno je da je upravo taj broj igrača prošao kroz kluba", ističe Vico i nastavlja:

"To je činjenica koju niko i ne može da ospori. No, mora se znati da je Borac u momentu kada smo mi došli, jednom nogom već bio u stečaju. Tačnije, mi nismo krenuli od nule nego iz minusa. U svemu se dosta i lutalo, a napravljena je i poneka greška, što je dio posla, ali je osnovni razlog tolikog broja igrača to što nismo imali nikakav sistem", jasan je Vico.

Ipak, kako naglašava, Borac je sada u situaciji da krene uzlaznom putanjom.

"Mislim da smo sada došli do toga da imamo prilično dobru osnovu ekipe. U svemu tome nismo nerealni pa da tvrdimo kako smo za sami vrh. No, ovo je ekipa koja, uz određene korekcije i nadogradnju, može u ljeto da dođe do onoga što svi želimo", poručuje potpredsjednik Banjalučana.

Borac je ove zime pojačalo 12 novajlija.

"Iskreno, tri ili četiri igrača od njih 12 su prava pojačanja, a ostali su dovedeni da se pripremaju za ljeto. Ima tu četiri-pet fudbalera od kojih se tek očekuje da pokažu svoj kvalitet", zaključio je Vico u izjavi za sarajevski list.

Igrači poput Japanca Rija Suzukija i golmana Srđana Modića nisu upisali niti jedan minut.

Dodajmo da je Borac u istom periodu promijenio čak devet stručnjaka na klupi, što je sigurno još jedan od razloga "lutanja" u traženju uspješne formule.

Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

TRANSFERI

ZIMA 2016: Oštraković, Đokić, Rajović, Raspudić, Maletić, Mance, Đilas, Popović, Ristoski, Milosavljev, Dujković, Vukliš, Škorić, Komljenović, Kiso Prljević (16 igrača).
LJETO 2016: Bečelić, Avdukić, Erić, Gavrić, Prljeta, Trkulja, Malbašić, Radoja, V. Danilović, Antić, Delić, Guzina, Kondić, Vejnović, Mišić (15).
ZIMA 2017: Puzigaća, Radulović, Kunić, Ojdanić, Si. Dujaković, I. Danilović, Burazor, Đorđević, Suzuki (9).
LJETO 2017: Janičić, Galešić, Karić, Guberac, Mirković, Veselinović, Modić, Čudić (8).
ZIMA 2018: St. Dujaković, Karić, Mahović, Majkić, Žeravica, Ilić, Savatović, Vukliš, Zarić, Glišić, Bunić, Lučić (12).

TRENERI: Aleksandar Janjić, Borče Sredojević, Zoran Dragišić, Vlado Jagodić, Vule Trivunović, Marko Tešić, Željko Vranješ, Zoran Milinković, Igor Janković.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

StaReci

Igraci koji su dovodjen i gurani su oni ciji ste vi menadzeri i od kojih cete moci strpati pare sebi u dzep. A kazes na ljeto cemo doci do onoga sto mi svi zelimo? Mi zelimo grupnu fazu LE minimum, jer smo BORAC a ne Velika Obarska. I kazes mozete na ljeto do Lige Evrope? Ne laprdaj nego ostavka!

UPRAVA NAPOLJE

Ovo je dokaz da ova uprava expermentiše i da nema veze sa vezom.Vico,veće bi koristi bilo da preoreš stadion i zasadiš paprike nego što sramotiš Borac.

Vultures

Druga liga

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC