• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Janković otišao iz Borca: Nisam mogao više!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Igor Janković od danas nije trener Borca, što je potvrdio našem portalu. "Šesto kolo je pred nama, a ja još nemam ugovor s klubom. Ima tu još mnogo problema, ali ja nisam jedan od onih koji iznose prljav veš u javnost", kaže za MONDO.

 Igor Janković napustio Borac, nije više trener Borca Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Utakmica sa zeničkim Čelikom (0:0) bila je posljednja za Igora Jankovića na klupi Borca!

Mladi stručnjak danas je odlučio da podnese neopozivu ostavku, razočaran stanjem u banjalučkom premijerligašu.

"Moj ugovor s klubom do današnjeg dana nije definisan. Tražio sam platu kao i svi treneri, ali do danas nismo uspjeli uskladiti određene stvari u ugovoru. Nisam tražio ništa više nego što to traže ostali treneri u Premijer ligi BiH. Šesto kolo je pred nama u nastavku sezone, nemam ni potpisan ugovor, a o dugovanjima da i ne pričam. Mnogo je tu još problema, ali ne želim da iznosim prljav veš. Život ide dalje. I ovo što sam izdržao je previše", rekao je razočarani Janković u javljanju za MONDO.

On je naglasio da to nije jedini razlog zbog kojeg je napustio "crveno-plave".

"Milion je još razloga, ali ja zaista nisam takav da pričam o njima. Jednostavno, doveden sam u tešku finansijsku sitauaciju. Znate kako je, boriš se, ali nema svrhe", poručio je sad već bivši trener Borca.

Janković se zahvalio igračima na saradnji.

"Imali smo divnu saradnju, oni su pravi heroji i njima svaka čast. Želim im svu sreću, da budu što bolji, napreduju, kako u svom poslu, tako i na svim ostalim poljima."

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Janković za MONDO: Borac je na pravom putu! (FOTO)

Iako Borac nije uspio da se plasira u Ligu za prvaka, nalazi se pri vrhu tabele u Ligi za opstanak, tako da ne bi trebalo da ima problema sa očuvanjem premijerligaškog statusa, s obzirom da devet kola prije kraja sezone ima 13 bodova više od Čelika, koji je u zoni ispadanja.

Janković je tokom zime imao nekoliko primamljivih ponuda, ali je odlučio da ostane na Gradskom stadionu i pomogne ekipi da ostvari zacrtani cilj - opstanak u Premijer ligi BiH.

"Iskreno, trenutno nemam na stolu niti jednu ponudu. Ranije ih je bilo. Ne želim sebe da 'pumpam', nadam se da će se uskoro nešto otvoriti, da će se javiti neki zainteresovani klub, pa ćemo vidjeti šta se se od svega toga desiti", zaključio je Janković.

Podsjetimo, Janković je krajem novembra prošle godine na klupi Borca naslijedio Zorana Milinkovića. Jedno vrijeme bio je vršilac dužnosti šefa stručnog štaba, nakon čega mu je prefiks "v.d." izbrisan.

Pod njegovom palicom, Borac je odigrao osam utakmica, na kojima je zabilježio samo jednu pobjedu (Široki Brijeg 2:1), četiri remija i tri poraza.

Osim Milinkovića i Jankovića, na klupi "crveno-plavih" tokom prvenstva sjedio je još Željko Vranješ, što znači da će Banjalučani u potragu za četvrtim trenerom ove sezone.

Komentari 6

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istok

Dok ovi iz loze i oko loze sto loze ne odu nema nam spasa

Goca

@Istok Sta bi bilo da nisu oni dosli, igrala bi Krupa u gradu. To je bio spas, Gde ste tad bili da kritikujete. Sad krijuci se iza pseudonima pljujete. E nema vise kredita i dzaba para iz Borca. Idite vece klubove kad ste strucni i sve znate.

Vultures

Nisi trebao ni biti trener...

Snjegotina Srednja

Sretno ti bilo majstore ne ide vidimo volja je postojala..Treba ipak Borcu iskusniji trener..Dovedite Krunića on je rjesenje..on bar može tim momcima pokazati kako se lopta šutira..i zna čovjek fudbal..Mislim da bi radio sa voljom..

Istok

Sa ovima niko ne moze

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC