• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kjeza uništio Romu, Viola kao Junajted, Bajern...

Autor mondo.ba

Sjajna Fiorentina igraće u polufinalu Kupa Italije, nakon ubjedljivog trijumfa protiv Rome 7:1 (3:1) na svom "Artemio Frankiju".

Fiorentina je u potpunosti nadigrala Romu, deklasirala je 7:1 (3:1), uz sjajnu partiju trostrukog strijelca Federika Kjeze, pa će u polufinalu Kupa Italije igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Atalante i Juventusa (20.45).

"Viola" je dominirala svih 90 minuta, odigrala jedan od najboljih mečeva u posljednje vrijeme i sasvim zasluženo porazila grogiranog rivala.

Sjajan meč odigrao je Nikola Milenković, koji je zaustavljao sve potencijalne opasnosti po gol domaćina, dok su njegove kolege iz napada "rešetale" na drugoj strani.

Brzonogi Kjeza i Luis Murijel pravili su velike probleme isuviše tromoj i sporoj odbrani Rome. Mladi Italijan upisao je het-trik, Murijel dodao jedan, dok su Marko Benasi i dvostruki strijelac Đovani Simeone kompletirali "sedmicu" u mreži Robina Olsena.

1961.

Roma je prvi put poslije 1961. godine u italijanskom kupu primila šest golova. Zanimljivo, i tada je rival Rimljanima bila Fiorentina.

Jedini pogodak za Romu postigao je Aleksandar Kolarov, dok je isfrustrirani Edin Džeko, koji je šansu dobio na startu drugog poluvremena, isključen već u 72. minutu, zbog žestokih prigovora arbitru Đanluki Manganjelu, koji nije želio da dosudi očigledan prekršaj nad Lorencom Pelegrinijem.

S druge strane, Roma je doživjela pravu katastrofu, identičnu onim u Ligi šampiona, kada su Rimljane, takođe rezultatom 7:1, deklasirali Mančester junajted i Bajern iz Minhena.

KUP ITALIJE - ČETVRTFINALE:

Fiorentina - Roma 7:1 (3:1)
/Kjeza 7, 18, 74, Murijel 33, Benasi 66, Simeone 79, 89 - Kolarov 28/

Atalanta - Juventus (20.45)

Odigrano u utorak:

Milan - Napoli 2:0 (2:0)
/Pjontek 11, 27/

U četvrtak:

Inter - Lacio (21.00)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC