• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sirćo pred Borac m:tel: Presudiće veća želja

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener rukometaša Bosne iz Visokog Edhem Sirćo mišljenja je da će oba polufinalna meča protiv banjalučkog Borca m:tel biti neizvjesna i da su šanse za prolaz u finale podjednake.

 Edhem Sirćo o RK Bosna - RK Borac, polufinale Kup BiH Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

"Mirne duše" se dvomeč polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između visočke Bosne i banjalučkog Borca m:tel može okarakterisati kao "finale prije finala".

Upravo su Banjalučani u prošlogodišnjem finalu savladali Visočane u dvorani "Borik" i osvojili trofej, a pored toga, riječ je u ovom trenutku, o duelu lidera i trećeplasiranog tima Premijer lige BiH.

Nesumnjivo veliki rukometni derbi...

"U pitanju su dvije ekipe koje su po mom sudu vjerovatno najkvalitetnije u Bosni i Hercegovine i očekuju nas dvije vrlo zahtjevne i neizvjesne utakmice i za nas i za Borac. Dobro se poznajemo s Banjalučanima i igrački i trenerski, pa mislim da nekih velikih iznenađenja neće biti. Utakmicu u srijedu, ali i revanš u Banjaluci odlučiće želja. Ko bude više želio prolaz, ko bude odgovorniji taj će proći. Očekujem takođe i pošteno suđenje u oba susreta i vjerujem da su šanse 50:50", rekao je Sirćo našem portalu.

Prema njegovom mišljenju, crveno-plavi nešto lošije igraju sa ekipama sa snažnim pivotmenom, pa će u tom segmentu tražiti priliku da u Visokom steknu prednost protiv izabranika Mirka Mikića.

"Posljednjih godinu i po smo na mjestu kružnog napadača stavljali beka, a sad smo dobili reprezentativnog pivota Muhameda Toromanovića, koji je već u prvim mečevima pokazao veliki kvalitet. S njim smo sigurno barem 20-30 odsto jači nego bez njega. Do njegovog dolaska smo imali problema jer bi nam rivali 'zatvorili' bekove, tako da smo sada mnogo opasniji u napadu, a snažniji u odbrani. Osim toga, oporavio se i Senad Kapić nakon duže povrede, pa vjerujem da ćemo spremno dočekati Borac".

U prvom dijelu sezone, Borac je u Banjaluci slavio protiv Bosne rezultatom 28:23, dok su Visočani nakon boljeg izvođenja sedmeraca savladali Banjalučane na turniru "Dan rukometa 2018" u Visokom.

 Sirćo je dodao da će i u šampionatu BiH do kraja biti vrlo neizvjesno i da je jako teško prognozirati ko će osvojiti titulu zbog izjednačenosti pretendenata za šampionski pehar.

"U Premijer ligi BiH će o prvom mjestu ligaškog dijela odlučivati tri ekipe. Pored Borca i nas, tu je i Gračanica i vodiće se velika bitka za prvu poziciju pred plej-of. A u završnici naravno ne treba potcijeniti ni Izviđač, Vogošću i dobojsku Slogu. Prvenstvo je poprilično izjednačeno i svi imaju podjednake šanse da osvoje titulu šampiona", naglasio je trener Visočana.

Prva utakmica polufinala Kupa Bosne i Hercegovine između Bosne i Borca m:tel igra se u srijedu s početkom u 19 časova u KSC Mladost Visoko. Utakmicu će voditi sudijski par Nedim Arnautović - Aleksandar Jović, a delegat susreta je Pero Marić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC