• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo je zbog ovoga došao, istorijski preokret Juvea!

Autor mondo.rs

Nikada u istoriji Juve nije uspeo da prođe nakon što je u prvom meču izgubio 2:0, ali nikada do ove sezone nije imao Kristijana Ronalda. Najbolji strelac u istoriji Lige šampiona postigao je het-trik i izbacio Atletiko. I Siti ide dalje!

Zbog ovoga je i Kristijano Ronaldo došao u Juventus!

Nije "staroj dami" bilo potrebno pojačanje u napadu kako bi dobijala utakmice protiv Udinezea, Đenove ili Kjeva, nego je "kapitalac" CR7 doveden kako bi u Torino ponovo stigao pehar Lige šampiona, koji je praktično opsesija navijača i porodice Anjeli.

Činilo se da je propao plan i investicija od 100 miliona kada su Himenez i Godin doneli pobedu Atletiku u prvoj utakmici (2:0), istorija je govorila da Juventus nikada u istoriji nije prošao posle takvog poraza, međutim nikada do ove godine nisu ni imali Kristijana Ronalda u svojim redovima, pa je "gospodin Liga šampiona" držao lekciju svima koji ga vole i ne...

Ronaldo je postigao het-trik, dva gola glavom i jedan sa penala, za prolazak dalje Juventusa u magičnom preokretu koji će se dugo prepričavati.

Uz njih, dalje ide i Mančester siti koji je bio nemilosrdan prema Šalkeu, možda i previše nemilosrdan pošto su "građani" deklasirali Nemce i u dva meča im dali čak deset golova, iako su već posle prvog poluvremena mogli da povuku ručnu.

JUVENTUS - Atletiko 3:0 (ukupno 3:2) i SITI - Šalke 7:0 (ukupno 10:2)


Mnogobrojne kadrovske probleme koje su imali Alegri i Simeone pred revanš utakmicu u Torinu, zbog povreda i suspenzija, daleko bolje je "kompenzovao" Italijan, koji doduše ima i znatno dužu klupu, bez ikakvih problema uočivši najveći manu Atletiko Madrida.

Bekovi!

Nije za to bilo potrebno toliko oštro oko, Atletiko nije imao nijednog u ovom meču, tako da je Huanfran prinudno igrao na mestu Filipa Luisa i Luisa Ernandeza, odnosno Santijago Arijas je igrao desno, na svojoj prirodnoj poziciji, gde ne briljira čitave sezone.

ČETVRTFINALE

U četvrtfinale Lige šampiona, uz Juventus i Mančester siti od večeras, od ranije su prošli Ajaks, Mančester junajted, Totenhem i Porto. Čekamo još boljeg iz duela Bajerna i Liverpula (0:0) i Barselone i Liona (0:0). Žreb će biti održan u petak u Nionu, tačno u podne. Uz direktan prenos na MONDO portalu, ostanite uz nas!

Nije plan Juventusa bio da pretrči pomenute igrače, nego da omogući prostor za centaršut i natera ih da ulaze u skok duele sa napadačima kakvi su Ronaldo i Mandžukić.

Da će imati problema čitava odbrana videlo se već u 4. minutu kada je Kjelini "zakucao" loptu u mrežu posle skoka Ronalda, međutim Bjorn Kujpers je odmah pokazao da je Portugalac napravio faul nad Oblakom, ali i ta energija i poruka da mogu - dala je vetar u leđa crno-belima koji su pomenutu manu iskoristili u 27. minutu.


Federiko Bernardeski, koji je odigrao strašan meč, je poslao "rani centaršut" za Ronalda koji je olako pretrčao i nadvisio Huanfrana, za prvi gol na utakmici.

Širili su igru bezopasnog Atletika, koji u ovom meču nije pokazao "cojones" na koja je ukazivao Simeone u Madridu pošto nisu šutnuli u okvir za čitav meč, a Spinacola i Kanselo su "bombardovali" centaršutevima koji su delovali kao rukom...

U takvoj igri se Atletiko nije snašao i već u 48. minutu je Ronaldo na pas sunarodnika Kansela doneo produžetke, a Alegri je želeo da se sve završi u "regularnom" delu.

Uveo je Dibalu i Moaza Kina koji je promašio veliku šansu u 81. minutu, za uzdahe publike, ali samo pet minuta kasnije oni su pretvoreni u oduševljenje kada je Federiko Bernardeski prošao kao vihor i osetio dodir rezerviste Vitola, za pad i najstrožu kaznu.

Kao na filmu, odluka je pala na Kristijana Ronalda, koji nije imao novi pokušaj, samo jedan, ali ga je iskoristio za herojsku partiju i prolazak u četvrtfinale.

Ovo je bio čak četvrti het-trik Ronalda u susretima protiv Atletika, koji je čak pet puta izbacivao u Ligi šampiona, takmičenja u kom je postigao čak 124 gola... Najviše od svih, posebno ako gledamo samo nokaut fazu u kojoj ima 63 pogotka!

Atletiko će imati za čim da žali, ali posle ovakvog revanša - nisu zaslužili više!

JUVENTUS: Ščensni - Kanselo, Bonući, Kjelini, Spinacola (od 67. Dibala) - Džan, Pjanić, Matuidi - Ronaldo, Bernardeski i Mandžukić (od 80. Kin).

ATLETIKO: Oblak - Arijas (od 77. Vitolo), Himenez, Godin, Huanfran - Koke, Rodri, Saul, Lemar (od 57. Korea) - Grizman i Morata.

A Siti?

Proveo se Šalke kao "bos po trnju" na gostovanju u Mančesteru, iako su odlično otvorili ovaj dvomeč i poveli protiv ekipe Pepa Gvardiole. Kao da im Siti taj blagi šamar nije oprostio pošto se u revanšu poneo kao da su prvu utakmicu izgubili 5:0, a ne da su pobedili 3:2.

Iako u mešovitom sastavu, sa samo jednim štoperom, moćno su ušli u utakmicu i već do poluvremena postigli tri pogotka...

Aguero ih je "načeo" iz penala, i to "panenkom", da bi potom posle pete Sterlinga upisao i drugi, a od tada je šou u svoje ruke preuzeo Liroj Sane.

Bivši fudbaler Šalkea je bio motivisan protiv "svojih" tako da je postigao gol na pas Zinčenka, potom i na Gundoganov, što je poništeno posle VAR konsultacije, da bi potom asistirao za sledeća tri pogotka Sitija.

Dodao je Sterlingu, Bernardu Silvi i Filu Fodenu, dok je pogodak sa klupe postigao i Gabrijel Žesus koji je ušao umesto Serhija Aguera.

Gvardiola se igrao, čuvao nosioce i uvodio igrače s manjom minutažom, ali utisak je da nije morao Siti toliko žestoko da odgovori Šalkeu, pa je sedam golova već debakl za Domenika Tedeska koji će dugo pamtiti ovaj dan.

U sastavu Šalkea nije bilo Matije Nastasića zbog povrede.

SITI: Ederson - Danilo, Voker, Laport (od 72. Delf), Zinčenko - Gundogan, B. Silva, D. Silva (od 64. Foden) - Sane, Sterling i Aguero (od 64. Žesus).

ŠALKE: Ferman - Bruma, Stambuli, Sane, Očipka - Serdar, Bentaleb, Konopljanka, Mekeni (od 74. Mendil) - Embolo (od 69. Šribski) i Burgštaler (od 79. Tešer).


N    A    J    A    V    A

Dva puta u poslednje četiri sezone Juventus je stizao do finala i tamo gubio ubedljivo, sada imaju sedam neuspešnih mečeva za "ušatog", a CR7 je tu da bi to promenio.

Trostruki uzastopni osvajač najvažnijeg klupskog pehara sa Realom, koji je pet puta imao čast da postane prvak Evrope, nije se "naigrao fudbala" u prvom susretu u Madridu protiv Atletika koji su "rešili" štoperi Čola Simeonea...

"HAJLAJTSI" NA MONDU!

Podsećamo vas da ćete najzanimljivije detalje utakmica Lige šampiona  (Juventus - Atletiko i Siti - Šalke) moći da pogledate odmah po završetku mečeva, kao što ste već i navikli na MONDU, tako da ostanite uz naš portal!

Godin i Himenez su pogodili za veliku pobedu Atletika (2:0) koji na "Alijanc stadion" dolazi s namerom da brani tu prednost, uz mnogobrojne kadrovske proleme.

"Čolo" Simeone nije mogao da računa na suspendovanog Dijega Kostu, na gostovanje je došao bez pravog levog beka, dok nije ni Maks Alegri bez glavobolje pošto mu nedostaju Aleks Sandro, Kedira, Daglas Kosta, Kvadrado...

U drugom meču večeri, koji igraju Mančester siti i Šalke, deluje da će biti znatno manje drame pošto su "građani" slavili posle drame u gostima 3:2. 

Tim iz Gelzenkirhena ne dolazi na "Etihad" s belom zastavom, ali dolazi u okrnjenom sastavu, tako da će biti potrebno trenersko čudo Domenika Tedeska i utakmica karijere svakog od 11 igrača, kako bi se Siti zaustavio već u osmini finala Lige šampiona.

Utakmice možete pratiti na TV Arena Sport i u tekstualnom prenosu na Mondu.

IZ MINUTA U MINUT:

90+5' - KRAJ! JUVENTUS I SITI IDU DALJE!

90' -
Pet minuta nadoknade!

86' - PENAL ZA JUVENTUS! PAO JE BERNARDESKI! GOL! 3:1!

Nema odbrane od Ronalda!

Het-trik Kristijana Ronalda i Juventus ima prolaz u narednu rundu, sada je potrebno samo da izdrže još sedam-osam minuta...

84' - GOOOL! 7:0! ŽESUS! 

Šta bi bilo da nisu pobedili u prvoj utakmici? Siti ne staje...

82' - Kin!

Umalo da uđe u istoriju kluba... Mladi italijanski napadač je izbegao ofsajd zamku, idealno primilio loptu, istrčao pred Oblaka, ali njegov šut odlazi malo pored Oblaka. Izgleda da ga je dovoljno omeo Godin.


80' -
Odigrao је Мandžukić preko svih granica mogućnosti, više od poluvremena je bio povređen, a poslednjih deset, ili četrdeset?, minuta je prepustio Moazu Kinu.

79' - GOOOL! FIL FODEN! 6:0!

Sada već egzibicija "građana" i druga asistencija Liroja Sanea na meču. Fil Foden maksimalno koristi prostor, mali, ali prostor, koji mu daje Pep Gvardiola...

75' -
Oprostio je nekoliko kartona Kujpers, ali Huanfranu nije mogao da "piše na crtu". Faul iz udbženika na Ronaldu, za zaustavljanje napada i sudijsku kaznu.

71' - GOOOL! BERNARDO SILVA! 5:0! 

U ovim trenucima navijači Šalkea žele da se utakmica završi... Bernardo Silva postiže gol za peticu na semaforu. Ništa ne prepuštaju slučaju.

Za to vreme, ozbiljno guranje Alvara Morate i Đorđa Kjelinija, pokušao je Italijan da ga isprovocira, bacio ga je u dva navrata Morata na travu, ali Bjorn Kujpers neće da kažnjava igrače u ovim trenucima...


67' -
Uz aplauze za debi u Ligi šampiona teren napušta Leonardo Spinacola, a Alegri na teren šalje Paula Dibalu - i želi prolaz u regularnih 90.

57' -
Menja "Čolo" i izvodi verovatno najgore pojačanje ove sezone u čitavoj Evropi, 70 miliona evra vrednog Tomu Lemara, koga je zamenio Anhel Korea. I odmah uporni Argentinac otvara kontru, ali rukom, pa dobija žestok udarac Kansela posle zvižduka...

57' - GOOOOL! RAHIM STERLING! 4:0!

Sada nema promene, gol je!

I ovoga puta je VAR tehnologija proveravala da li je nešto bilo neregularno u saradnji Liroja Sanea i Rahima Sterlinga - i nije utvrdila nepravilnosti. Siti je došao do šestog gola u dvomeču protiv Šalkea...

54' -
Na kratko je na semaforu "Etihada" upisan i četvrti gol, međutim Liroj Sane je bio u ofsajdu kada mu je Ilkaj Gundogan poslao loptu...

49' - GOOOOL! KRISTIJANO RONALDO! 2:0!


Taktika "gađanja" Kristijana Ronalda se isplaćuje!

Prvo je Spinacola "izludeo" Arijasa na levoj strani, potom je lopta otišla desno ka Žoao Kanselu, a Portugalac je idealno uposlio svog najpoznatijeg zemljaka čiji je udarac odbranio Jan Oblak, ali prekasno.

Lopta je prešla preko "crte" u šta nije ni Ronaldo bio siguran, ali imamo gol-tehnologiju.

Juve ima bar produžetke!


46' -
Bila je "klimava" leva strana Atletika čitavo poluvreme, ali nema promena. Ostaje i Mandžukić na terenu uprkos tome što deluje povređen...

45' - Morata!

Prvi put u akciji napadač koji je na pozajmici iz Čelsija, nije uspevao da "grize" kao Kosta u prvom meču, ali sada se dobro pozicionirao pored Bonućija, međutim nije spustio dobro visoku loptu koju mu je uputio Koke. Ode u nepovrat šansa, a odmah sledi pauza!

45' -
Kako je video Ronalda - tako je i Kjelini skočio. Bio je precizan, uputio je loptu u okvir gola, ali idelano postavljen Jan Oblak koji je prebacio preko sebe.


44' -
Kristijano Ronaldo skače kao da vežba odraz za zakucavanje! Neverovatno se snalazi na daljoj stativi Atletika gde je za sada očajno postavljen Huanfran, ali potrebna je preciznost kao kod vodećeg gola. 

Besan je na sebe posle promašaja CR7 i to nam dosta govori o njemu... Samo najbolje!

43' - GOOOL! SANE! 3:0!

Tim iz Gelzenkirhena se već predao...

Pepova mašina ozbiljno je pristupila meču i došla i do trećeg gola u prvom poluvremenu posle saradnje Zinčenka i Sanea, a nakon provere VAR tehnologije. Šalkeu je potrebno čudo na "Etihadu", a ona se ne dešavaju često.

Strašan pas Ukrajinca "kroz kanale" i perfektna egzekucija Nemca.

Drugi gol protiv svog bivšeg kluba u dve utakmice osmine finala. Nije u formi ove sezone?


38' - GOOOL! AGUERO! 2:0!

Sada se već može čestitati Sitiju na prolasku u narednu fazu, pošto je Sterling kao na igrici petom pronašao Aguera, a ovaj nije promašio. Verovatno će sada Gvardiola tražiti da "povuku ručnu" i sačuvaju snagu za važnije bitke u Premijer ligi.

33' - GOOOL! ALI NA ETIHADU! 1:0 ZA SITI!

Bilo je pitanje trenutka i na sat vremena do kraja revanša - verovatno znamo ko je četvrtfinalista Lige šampiona za ovu sezonu...


Serhio Aguero je pogodio samo stativu Ralfa Fermena do sada, ali mu je Džefri Bruma omogućio još bolju priliku sa "kreča", nakon što je nesrećno napravio jedanaesterac. "Kun" je prevario golmana Šalkea "panenkom" i Siti ima odličan rezultat.

32' -
Nije Pirlo, nije Del Pjero, nije ni Ronaldo, ali Bernardeski je ozbiljno dobro šutnuo iz slobodnog udarca, samo za uzdahe na tribinama, ne i za radost!


27' - GOOOL! RONALDO! 1:0!

U njegovom stilu!

Nemarno je izgubio Alvaro Morata loptu, omogućio Juventusu da preko Federika Bernardeskog dobije prostor za centaršut kakav su želeli do sada, da bi CR7 na drugoj stativi "zakucao" loptu u mrežu.

Bio je brži, snalažljiviji i jači od Huanfrana koji loše pokriva u ovim godinama i kada lopta leti na desnu stranu, a ne na slabiju levu.

Imamo utakmicu!

Tradicija je tu da bi se rušila?


24' - Grizman!

Kao da je "oponašao" Kokea od malopre uputivši šut sa iste pozicije, samo na još bolji način. Samo mu nije pomogao Morata koji je bio u ofsajdu. Bolja igra Atletika u ovim trenucima...

22' -
Pustio je Juventus inicijativu Atletiku nadajući se da će ih namamiti pred njihov gol što će ostaviti mogućnost za kontru, a kada je Koke već došao na dvadesetak metara pomislio je da nije loše da oproba šut! I nije bilo loše...

Bez posla za Vojćeha Ščensnog, ali bar je osetio da igra.


14' - STATIVA!

Serhio Aguero bio je najbliži golu na "Etihadu", ali Fermen je imao sreće. Samo je "zazvonio" okvir gola i najavio da će Siti nastaviti da napada dok se ne čuje zvuk pocepane mreže.

10' -
Defanzivan Atletiko za sada, ne žure u kontre i bekovi imaju dovoljno vremena da zatvore krilnne igrače Juventusa koji će imati veliku odgovornost večeras.


4' - GOL! NE! PONIŠTEN JE ODMAH!

Kristijano Ronaldo je uzalud "skakao" na Bjorna Kujpersa posle situacije nakon kornera za Juventus, kada se najbolje snašao Đorđo Kjelini i ubacio loptu u mrežu Jana Oblaka. Problem je bio u tome što je Ronaldo faulirao Oblaka pre šuta štopera...

Trajala je pauza nekoliko minuta, ali Holanđanin je ostao pri odluci!

Podsetimo, od ove faze takmičenja sudije imaju i VAR.

1' -
Utakmice su počele!

- Igrači izlaze na teren...

- Fernandinjo i Otamendi
ne igraju za Siti zbog suspenzija.

- Rahim Sterling je postigao šest golova u poslednjih šest mečeva za Siti. Nastavak niza?

- Ovo je prvi start za Alvara Moratu u nokaut fazi Lige šampiona još od 2016. godine i meča protiv Bajerna. U dresu Juventusa!

- Malo je reći da se dobro zabavljaju u Mančesteru...



- Šalke će večeras biti bez Matije Nastasića koji nije stigao da se oporavi...


- Oni su spremni!


- Klupa Juventusa ne izgleda snažno kao nekada. Uz iznenađenje da je na njoj Paulo Dibala, tu su još Danijel Rugani, Martin Kaseres, Rodrigo Bentankur, Moaz Kin, Hans Nikolusi i golman Matija Perin.

- Na klupi Atletika su uz golmana Adana i Karo, Korea, Montero, Savić, Vitolo i Kalinić.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Ajde, Čolo, sad se uhvati i pokaži da imaš m..a

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC