• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da ''zasvira violina'' i na Gradskom stadionu!

Autori mondo.ba Autori Dragan Šutvić

Utakmica između Borca i Zvijezde 09 igra se sutra na Gradskom stadionu sa početkom u 20:30 časova.

 Borac Zvijezda 09 2. kolo Premijer liga BiH najava  Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Fudbaleri Borca sutra će odigrati prvu domaću utakmicu u novoj sezoni Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Rival ''crveno-plavima'', koji su na startu šampionata remizirali u Sarajevu sa ekipom Željezničara (0:0), protivnik će biti Zvijezda 09, koja je u prvoj rundi doživjela debakl pred domaćom publikom od Tuzla sitija (1:5).

Inače, biće ovo prvi međusobni duel dvije ekipe u najvišem rangu, s obzirom da se Zvijezda 09 u elitu plasirala prošle godine, kada su Banjalučani morali da se presele u niži rang.

''Poslije gostovanja na Grbavici gdje smo uzeli bod, čeka nas premijera pred domaćom publikom. Očekujemo pobjedu u ovoj utakmici, kao i cijela Banjaluka, međutim, utakmice u kojima su unaprijed upisana tri boda su najteže za igranje jer nedostaje motivacije, ali što se nas tiče, bar u ovom trenutku ne bi trebalo da je manjka zato što igramo prvi put u sezoni pred našim navijačima, koje očekujemo u velikom broju na tribinama Gradskog stadiona. U ovoj utakmici nas interesuje samo pobjeda i tako ćemo pristupiti od samog početka. Znamo da je ekipa Zvijezde 09 u ovom trenutku u teškoj situaciji ali gledamo samo sebe, potrebna su nam tri boda da bismo lakše ušli u nastavak prvenstva i rasterećeno igrali utakmice koje nam slijede'', rekao je šef stručnog štaba Borca Branislav Krunić na danas održanoj konferenciji za novinare.

Ne igra Ziljkić

Prema riječima Branislava Krunića, jedini koji nije u konmbinaciji za meč je Almedin Ziljkić, koji je na treningu u utorak dobio jedan udarac.

Svi oni kojima je Borac ''u krvi'' sutra uveče očekuju pogotke svojih ljubimaca, a jedan od onih u koga će oči biti najviše uprte je Srđan Vujaklija, koji je ovog ljeta zadužio crveno-plavu opremu.

''Kao što je i trener rekao, očekivanja su velika i nas, naravno, zanima samo pobjeda. Napravili smo dobar rezultat na teškom gostovanju na Grbavici i mogu slobodno da kažem da možemo da budemo zadovoljni tim bodom, ali to ništa ne vrijedi ako taj remi ne potvrdimo sad protiv Zvijezde 09. Mislim da smo favoriti na papiru, a na nama je da to potvrdimo'', istakao je Vujaklija.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Da ''zasvira violina'' na Gradskom stadionu!

Golgeter koji je u Borac stigao iz novosadskog Proletera poznat je po tome da po postizanju gola, prilikom proslave gola, ''svira violinu''.

''Nadam se da će i sutra doći do toga. Ne obećavam ništa što ne mogu da ispunim, ali mogu da obećam da ću da ''preorem'' teren i da dam sve od sebe da ''violina zasvira'''', istakao je 31-godišnji ofanzivac.

Parovi 2. kola Premijer lige BiH

subota

Mladost – Željezničar (17:30)

RadnikTuzla siti (17:30)

Sloboda – Široki Brijeg (20:30)

Borac – Zvijezda 09 (20:30)

nedjelja

Zrinjski – Velež (20:00)

Čelik – Sarajevo (20:30)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC