"Ne borimo se za opstanak ni Evropu, nego za Mihu"

Autor:

Prvotimac Bolonje Nikola Sansone poručio je da niko ne može biti motivisaniji od fudbalera ovog kluba, čiji trener Siniša Mihajlović iz bolnice prati dešavanja u taboru "crveno-plavih".

"Ne borimo se za opstanak ni Evropu, nego za Mihu" Foto: Guliver/Getty Images/Emilio Andreoli

Bolonja će danas od 15 časova ugostiti Romu, te pokušati da nastavi seriju sjajnih izdanja, koja su ih dovela do visoke treće pozicije.

Kakva atmosfera vlada u taboru Bolonje, najbolje govori podatak da su nakon zaostatka od dva gola (1:3) u gostujućem duelu sa Brešom, stigli do 4:3, a nakon velikog trijumfa klupski autobus na putu ka Bolonji zaustavio se ispred bolnice u kojoj boravi Mihajlović.

"Njegova bolest zaista nas je jako pogodila, te našu vezu sa trenerom učinila još jačom", rekao je Sansone za "Skaj Sport Italija".

"Ujedinjeni smo kao tim i sjajan je osjećaj biti tako povezan. Željeli smo da mu priredimo iznenađenje na putu kući."

Mihajloviću je dijagostifikovana leukemija u julu, nakon čega je krenuo na hemoterapije. Ipak, ljekari su mu dali dozvolu da sjedi na klupi u prva dva meča sezone.

Ipak, posljednjih dana tretman je takav da nije moguće da napušta bolnicu, ali srpskog stručnjaka ni to ne sprečava da u bolnici putem videolinka prati sva dešavanja u klubu, te na poluvremenu utakmica daje savjete svojoj ekipi.

"Volimo trenera jer je tako iskren. Ne borimo se za opstanak, niti za Evropu, nego za našeg 'šefa' Mihajlovića", poručio je prvotimac Bolonje.

Ostale vijesti