• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prijedor: Novi gradonačelnik poništio konkurs za 31 radnika

 Bojana Ninković
Autor Bojana Ninković

Gradonačelnik Prijedora, Dalibor Pavlović poništio je javne konkurse za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta u Gradskoj upravi koje je prethodni gradonačelnik bio raspisao 1. i 2. decembra za ukupno 31 radno mjesto.

 Prijedor radna mjesta konkurs GU Prijedor Izvor: Srna/Katarina Panić

"Još tada sam rekao da ću po preuzimanju dužnosti provjeriti zakonitost tih konkursa. Nakon analize, ustanovljeno je da nisu ispunjeni svi zakonski uslovi koje jedan konkurs treba da ima", rekao je Pavlović.

On je precizirao da je utvrđeno da prethodni gradonačelnik nije donio plan zapošljavanja za 2020. godinu, što je preduslov za raspisivanje konkursa.

"Osim nezakonitosti, u prilog poništavanju konkursa ide i činjenica da bi njegovom realizacijom nastalo budžetsko opterećenje od 660.000 KM", dodao je Pavlović.

On nije u ovom trenutku mogao reći da li će biti ili neće konkursa za zapošljavanje u Gradskoj upravi, budući da tek predstoji donošenje budžeta za 2021. godinu, ali i analiza o stvarnim potrebama Gradske uprave i njenih organizacionih jedinica kada su u pitanju ljudski resursi.

Kako je Mondo ranije objavio, odlazeći gradonačelnik Prijedora, Milenko Đaković raspisao je nedavno konkurs za 31 radnika u Gradskoj upravi Prijedor.

Možda će vas zanimati

 Konkretno, u Odjeljenju za opštu upravu gradonačelnik je raspisao konkurs za popunjavanje upražnjenih radnih mjesta na neodređeno vrijeme i to za radno mjesto stručni saradnik za poslove mjesne kancelarije, jedan izvršilac, stručni saradnik, matičar - jedan izvršilac, stručni saradnik za pružanje informacija pravnim i fizičkim licima, te stručni saradnik za prijem podnesaka.

U Odjeljenju za finansije gradonačelnik je raspisao konkurs za samostalnog stručnog saradnika za evidenciju i praćenje stalne imovine, a kada je u pitanju Odjeljenje za privredu i poljoprivredu tu potražuje samostalnog stručnog saradnika za privredni razvoj i investicije, samostalnog stručnog saradnika za poljoprivrednu proizvodnju i zaštitu bilja, kao i višeg stručnog saradnika za poslove iz oblasti zaštite biljaka.

Konkursom se još potražuju različiti profili radnika u Odjeljenju za društvene djelatnosti, u Odjeljenju za prostorno uređenje, za saobraćaj, komunalne poslove i zaštitu životne sredine i imovinsko-stambene poslove, kao i u Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu.

Upražnjeno radno mjesto našlo se i u Stručnoj službi Gradonačelnika, u Odsjeku za inspekcijske poslove, u Odsjeku komunalne policije, u Odsjecima za civilnu zaštitu, za strateško planiranje, upravljanje projektima i razvojem, za stručne i administrativne poslove Skupštine Grada, za informaciono-komunikacione tehnologije, za zajedničke poslove, kao i u Odsjeku za mjesne zajednice.

(Mondo.ba)

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE