Ako nemate vremena ovih dana, evo zgodnog i brzog recepta za kolač.
Ovaj kolač pravi se za pola sata, ne morate čak ni da palite rernu.
Sastojci:
400 grama keksa
dvije kesice pudinga od vanile
5 decilitara mlijeka
5 kašika šećera
malo putera
višnje (ili voće koje volite, može biti smrznuto ili iz kompota)
želatin
Priprema:
Prvo skuvajte puding prema uputstvu sa kesice, malo ga ohladite i dodajte puter. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu glatku smjesu, puter dodajte dok ne dobijete strukturu kakvu želite.
U posudu složite keks tako da pokrije dno, malo ga navlažite mlijekom, stavite jednu trećinu pudinga, a zatim ponavljajte postupak, ali tako da vam ostane pudinga za vrh kolača. Odozgo složite voće, želatin pripremite prema uputstvu i prelijte kolač u tanjem sloju.
Ostavite u frižideru preko noći i služite se ujutru, uz kafu. Ko kaže da ne možete da doručkujete kolače?